Anonymous атакуват атентатора от Осло

Хакерите вече контролират Twitter акаунта на Брайвик
Обновена: 1 авг 2011 16:11 | 1 авг 2011 16:10,
46
Anonymous атакуват атентатора от Осло
Снимка: Reuters

Убиецът на 76 души в Норвегия беше взет на прицел от популярна група хактивисти. Целта им е да заличат всяка следа от онлайн активността на терориста Андерс Брайвик, съобщава huffingtonpost.com.
 
От Anonymous са проникнали в профила на Брайвик в социалната мрежа Twitter, станал обект на сериозен интерес след кървавите атаки. Групата обяви, че ще закрие акаунта съвсем скоро. „Забравете Андерш!” е посланието на хактивистите.

В ход продължава да е и стартирала кампания „Операция Анти-манифест”, чиято цел е унищожаването на всички онлайн копия от расисткия манифест от над 1500 страници на Брайвик, публикуван в навечерието на нападенията. Anonymous призоваха за решителни действия от страна на интернет потребителите – да преправят, да иронизират разсъжденията на норвежкия убиец, така че личността му да се превърне в нищо повече от лоша шега. 
 
„Никой не трябва да взима Андерш насериозно”, категорични са хактивистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Брейвикбрайвик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
22
 
! Отговори
един Андрешко преди 12 години
А защо никой не говори за причините да съществуват такива идеи в част от задушаващата се европейска раса? От тук насетене ще се нароят много Андершовци из много европейски държави. В България можем да бъдем спокойни обаче- при нас ще се роят още повече само Андрешковците."Тихо, за да не събудим българите"-популярен ироничен лозунг сред протестиращите гърци.
18
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато ал-кайда взриви поредния автобус със 100-ина малки деца или пък гръмне болница,правителствена сграда и всичко останало това е нормално.Никой от тия *** "хакерите" не се намесва.Щото знаят че ще ядат дървото при арабески нема лабаво ще им запалят гъзовете и кокошарниците с бомби.А при тоя сравнително цивилизован *** всички се вдигнаха да му трият кво ли не.На света има над 300 фундаментални ислямски организации призоваващи към джихад.Хайде тиняци триите.Лицемерни страхливи амеби.
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типично за ***-либерали(социалисти) и каквито там се наричат.Няма да изтриете никога истинските мотиви,заради които е извършено това престъпление.Не можете да заглушите сигналите за нередностите в системата.Пък хората ги мислят за радетели за демокрация...
16
4
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Откъде може да се свали този манифест? Интересно ми е да го погледна...
15
2
 
36
 
! Отговори
$ преди 12 години
унищожаването на всички онлайн копия от расисткия манифест от над 1500 страници на Брайвик.......................................................................................................................Добър повод да си го запиша на няколкои диска, защо не и на флашка. :) =====================================================$Ако искаш си го татуирай на ***!
14
20
 
9
 
! Отговори
Ариец преди 12 години
Арийската раса > всичкия друг ***.
13
17
 
9
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Да живее нацизма!Четвърти Райх - мечтата на всеки нацист!
12
5
 
13
 
! Отговори
Хевропеец преди 12 години
Абе не съм чул някои от ислямския свят да е създавал подобни Анонимус-хактевисти, които да трият и да осмиват деянията на радикалните ислямски камикадзета, че и посланията в интернет да им трият. Що ли!?
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че нема да успеят - нема, най-малкото щото аз си го свалих преди малко, а щом аз го имам, значи в един момент цял свят може да го има
10
16
 
12
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
унищожаването на всички онлайн копия от расисткия манифест от над 1500 страници на Брайвик................................................................................................................................Добър повод да си го запиша на няколкои диска, защо не и на флашка. :)
9
6
 
12
 
! Отговори
до tulski преди 12 години
Обясни ми защо нацистите/ фашистите се биете и спите едни с други, това като мъжките кучета когато демонстрират доминация като се качват на друго мъжко куче ли е? Само питам.. щото знам че иначе сте против хомосексуализма, само между арийци ли е позволено?
8
9
 
19
 
! Отговори
Bob преди 12 години
Точно така - ЗАЛИЧЕТЕ ГО!Поредният луд хладнокръвен убиец не заслужава вниманието на никого! Да гние в затвора и никой да не се сеща повече за него! Така няма да има и последователи...
7
2
 
9
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Мдаааааа, затвърждава се убеждението ми, че тоя е на път да се превърне в следващата Кейт Мидълтън за журналята....
6
9
 
12
 
! Отговори
алкохолен хакер преди 12 години
Що не си пият ракията, ми се занимават с глупости?
5
3
 
12
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 1: Абсолютен ***. Влез в /b/ и ще видиш какви ислямисти са Anonymous...
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съмнявам се да са Анонимните. То зад Анонимни се крият и всички служби. А и се доказа, че страниците на този са манипулирани от правителството.
3
4
 
6
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Така и не разбрах тия имат ли някакъв сайт, който да е достъпен за публиката или са потънали в дълбока анонимност?!
2
1
 
17
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
хак да им е
1
32
 
31
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Хакерите са ислямисти или толерасти, които искат *** на Европа. А може и да са от Българския Хелзинкски Комитет.