Поредна космическа драма за Русия

Товарният кораб "Прогрес М-12М" се разпадна преди да достигне орбита
24 авг 2011 23:14,
237
Поредна космическа драма за Русия
Снимка: NASA

Товарният кораб "Прогрес", който бе изстрелян днес от космодрума Байконур в Казахстан, не успя да излезе на
разчетената орбита и се разпадна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Отломки от апарата са паднали в тайгата в Чойския район на република Алтай. От Министерството на извънредните ситуации съобщиха, че по предварителни данни няма жертви и разрушения на мястото на падането. Регистриран е само силен взрив. Районът е труднодостъпен по суша и въздух, което ще затрудни групите по издирването.

Ракетата-носител "Союз " с товарния кораб "Прогрес М-12М" излетя днес от Байконур в 17 ч. московско време. Корабът трябваше да се скачи на 26 август с Международната космическа станция (МКС) и да достави над 2,5 тона продукти - вода, гориво и оборудване.

Аварията с "Прогрес" няма да повлияе на обезпечаването на жизнената дейност на екипажа на МКС, който разполага със запаси от храна, вода и животоподдържащи системи за дълъг период от време, заявиха от руската космическа агенция.

През последните 9 месеца при различни обстоятелства Русия е загубила вече шест космически апарата, припомня ИТАР-ТАСС.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: МКСТоварният кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
8
 
6
 
! Отговори
НЕДОВОЛЕН преди 12 години
уикипедията на български е попълнена главно от русофилски мекерета, което личи по текстовете. затова тя не става за инфо, както и повечето учебници впрочем у нас. затова нашите вузове и сега произвеждат главно ТИКВИ. всички пропаднали червени министри,депутати и бивши ченгета сега са преподаватели в СУ и всичките останали ,измислени вузове. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА УИКИПЕДИЯТА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! освн ако не сте от червените тикви.
157
5
 
4
 
! Отговори
за митко преди 12 години
разбира се ,че българите не са славяни.утре ДНК тестовете на етноса ни ще го докаже, както доказа ,че албанците в албания са чистогенетично ТРАКИ, ЕДИНСТВЕНО СЪХРАНИЛИ СЕ КАТО ГЕН/ЧИСТ/ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ ЗАРАДИ РЕЛИГИЯТА/ИСЛЯМ/, РАЗЛИЧНА ОТ ОКОЛНИТЕ НАРОДИ СЪС СМЕСЕНА КРЪВ И ХРИСТИАНИ. освен това щом българите са били командващите племената/до ден днешен/,славянските племена са оцелели около нас ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ БЪЛГАРСКАТА ПОХОТЛИВОСТ ЗА РОЗОВИТЕ БУЗИ,БАЛКОНИ И ДУП.ЕТА НА СЛАВЯНКИТЕ.
156
3
 
7
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 155Значи първо, да сравняваш Андрей Кончаловски със Сталин и Хитлер е не просто неуместно, а според мен дори кощунствено.И второ, не съм цитирал и споделял изказването на Кончаловски за това, че е вярно и че е абсолютната истина, а защото и той е руснак, аз го харесвам и уважавам като личност, и не виждам как тогава мислещ човек би ме нарекъл русофоб. Русофоб е човек който мрази всички руснаци а при мен е точно обратното. Мразя такива като Сталин, който между другото е грузинец.
155
9
 
11
 
! Отговори
читател преди 12 години
Технологичното изоставане на Русия става все по-очевадно, а претенциите за световно господство - все по-големи, на гол ***, чифте пищови!Мъжагите Путин и Медведев най ги бива да ловят риба на Волга, и да рекетират страни като България. За съвременни технологии трябва и още нещо....
154
1
 
8
 
! Отговори
митко преди 12 години
революцията деградира русия.
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 158:Доста наивен аргумент, от типа - никой не е виждал феи, значи добре ги крият. Опитай пак.
152
4
 
8
 
! Отговори
mitko преди 12 години
българите не са славяни това е лъжа разберете го
151
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква "драма"? Да няма загинали хора? Два тона вода и продукти не стигнали до МКС. Най-модерната и най-голяма американска ракета Атлас V има 91% успеваемост - в 9% от стартовете се губат по 20-25 т. товари. А при по-малките, ни също модерни ракети нещата са още по-зле - en.wikipedia.org/wiki/Atlas_I
150
7
 
9
 
! Отговори
666 преди 12 години
Пияна руска работа , водката им пречи на тия хора да се развиват.Там им е проблема.
149
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Русия има само ченгета , следене и тормоз и обикновените хорица се спасяват с пиянство.Луда държава, бил съм там. --В лудницата ли?
148
4
 
9
 
! Отговори
рус преди 12 години
Препоръчвам на всички книгата на Янко Гочев -Руската империя срещу България в три части-издателство АНИКО.Там ще разберете защо се делим на русофоби и русофили и кое как е в българската история от един млад историк, а не от преисвачите професори.Потресаваща е. прочетете и Течна дружба на Иво Инджев.Всеки българин трябва непременно да ги прочете
147
9
 
13
 
! Отговори
Bobi преди 12 години
На руснаците им правя евала, защото поне оповестяват такива новини. Кой знае колко американски апарата са се разбили досега, но "демократичната" държава засекретява напълно всичките си издънки.
146
1
 
6
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
Великата идея на товаришите Маркс, Сталин и Ленин докара една велика страна до колапс! --Не пиши групости. Маркс никога не е писал да се правят комунистически революции и да се гради социализъм на основата на собственост върху средствата за производство само от страна на държавата. Маркс прави икономически анализ на капитализма, много точенр и сега финансовите акули го четат, уважават и ползват в работата си.
145
0
 
2
 
! Отговори
До 149 преди 12 години
И понеже го е казал Андрей Кончаловский автоматично приемаме всичко казано от него за аксиома, закон божи? Защото? Той да не е твореца на човека? Изказал е мнение човека, дал е гледна точка. Знаеш ли колко интересни неща са казали за човека(в частност русите пък и за славяните) Сталин и Хитлер например? Все известни личности! И все не лицеприятни от гледна точка на хуманността. Това означава ли че са верни???
144
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 12 години
До 138 - по всичко личи, че Турция живее и без твоето присъствие там. Щом си тук, значи там никой те те иска. *** имат достатъчно. Кряскай колкото искаш, не пречиш.
143
2
 
10
 
! Отговори
Зуум преди 12 години
Турците пак тръгнаха на нож срещу руснаците. Поне имайте куража да пишете, че сте турци, а не да страмите българите. Не се крийте зад БГ като хвърляте кал срещу руснаците. Няма да си върнете в България. Америка е западаща сила и няма да може да се криете в полите й като някакви сополанковци.
142
3
 
4
 
! Отговори
JJ преди 12 години
Пич, те и Моторола не са с много купувани телефони, но 90% от технологиите в Apple са тяхна разработка и собственост, всеки си има приоритети. Прочети колко време руската космическа станция е била в орбита и обслужва проекти на целия свят,и от колко време "американската космическа станция" е в орбита. Що се отнася до гения на руските инженери, прочети за военно - промишления им комплекс, атомната енергетика примерно, за постиженията във физиката, прочети малко и за по - известните им учени.
141
0
 
6
 
! Отговори
до 142 преди 12 години
Всъщност не си прав, че няма изстреляни български космически апарати. Първият чисто бълагрски изкуствен спътник, за който знам се нарича "Интеркосмос - България-1300". Разработен е в България и е изведен в орбита през 1981 г. Снабден е с научно-изследователска апаратура, която доколкото знам все още работи и предава данни. Изведен е в орбита от съветска ракета носител, но това мисля че е нормално - само няколко страни в света са правили собствени разработки за ракети носители.
140
3
 
13
 
! Отговори
гадния преди 12 години
Голям праз, от 100 успешни един се е повредил. Много ми е смешен спора русофили-русофоби, но трябва да отбележа едно - хейтърите са като някакви хиени, само чакат руснаците да се осерат някъде, и почват: "хахахаха, вижте ги колко са ***". За това състояние има термин, нарича се дълбока олигофрения и за съжаление е нелечимо. Не мога да си представя нормален човек да има такова изкривено мислене, освен ако не е *** българин (също нелечимо състояние).
139
4
 
3
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 144Браво! Точно тази и други фрази на Кончаловски съм цитирал и аз много пъти там, където русофилите си проявяват русофилщината по форумите.Между другото, наскоро се очаква посещение на Андрей Кончаловски в София със съпругата му - Юлия Висоцка.