Предозиране с таблети? Свиват поръчките за iPad

С почти 25% са намалели поръчките за части за устройството на Apple
Обновена: 27 сеп 2011 17:03 | 27 сеп 2011 17:03,
68
Предозиране с таблети? Свиват поръчките за iPad
Снимка: Reuters
Най-успешният таблетен компютър в света може и да е достигнал своя пик, коментира Daily Mail. Изданието пише, че Apple са намалили с близо една четвърт поръчките за части за своя продукт.
 
Спекулациите са, че този ход на хората на компанията може да означава намалено производство на iPad. Като причина за подобен ход се посочва засилващата се конкуренция на пазар, където доскоро устройството на Apple беше самотен лидер. Още утре в продажба ще бъде пуснат таблетът на Amazon, определян като бъдещ много сериозен опонент на iPad.
 
Засега от Apple се въздържат от коментар, тъй като вниманието очаквано е насочено към предстоящото представяне на новия модел iPhone 5.
 
В същото време обаче анализатори са категорични, че намаляването на поръчките за части за iPad едва ли ще доведе до скорошна сериозна промяна на таблетния пазар.
 
Устройството на Apple ще продължи да има огромна преднина, докато останалите трябва да се борят и помежду си. Прогнозите са, че за четвъртото тримесечие на годината ще бъдат продадени 13 милиона таблети с марка iPad.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: AppleiPad
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И нещо друго не ми е ясно, защо съдиш за другите по себе си? Това, че ти нямаш пари да си купуваш ИСТИНСКИ софтуер и се радваш на тия майтапи дето епъл ги продават по 5 лева и имат наглоста да им викат приложения - не значи нищо. Когато ползваш техниката за правене на пари софтуера не е проблем - фирмата ми си сменя техниката на всеки 2 години, а за софтуер годишно се дават поне 10-15 бона, и то предимно за ъпгрейдване, софтуера за разлика от хардуера е дългосрочна инвестиция...
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Просто тва е продукт за балъци, за това и нищо не може да се включи в него, за това няма и няма да има истински софтуер, балъците не работят с истинкси програми, балъците нямат професионална техника, балъците не им трябва дисково пространство, балъците не ми трябват резервни батерии, на балъците им трябва да се радват, че имат нещо лъскаво и "модерно" да се правят на много напред с материала, докато всъщност затъпяват още повече.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, хайде преди да почнеш да защитаваш пада проучи какво има и какво няма - ипад2 подържа 1 USB порт през камера конекшън кит-а, с малката уловка, че вместо стандартните 300 *** може да подаде мижави 10 ***. Ако си мислиш, че тая *** платформа някога ще види сериозен софтуер - жестоко се лъжеш - нали гледах така наречения Autocad за ипад - има цели 0.01% от възможностите на истинския продукт.И кво правиш ако имаш хубав DSLR апарат, как сваляш снимки? Или камерата на пада е по добра хаха
60
1
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 61:И ти си от тези, дето не знаят още защо има таблет:- търсят под вола теле, пардон - USB. iPad няма USB порт, не му трябва, няма и да има :-)- продължават да търсят още телета, пардон - четци на карти. За твое сведение, *прогресивните* таблети нямат, не им трябват и няма да имат четци. Четците са атавизъм от нещастните Windows таблети :-)- тъгуват сантиментално за PC-тата си с инсталиран безплатен SW, докато happy iPad user-ите с удоволствие плащат всяка година по някой $ повече за SW
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи ако таблет има повече възможности от ipad е проблем, че е по-тежък и голям, ако таблета е по лек и малък, е проблем, че има по-малко възможности? Май проблема е единствено в това, че феновете на епъл са безмозъчни фагети, а пропусна ли момента, че ipad няма дори елементарен четец за карти, един единствен усб порт, че подслушват също толкова колкото всяка друга компания, ако не и повече, че няма нито едно приложение което да е скупена версия на най-елементарните програми за ПЦ
58
1
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 59:Глупости на таркалета: Kindle Fire не е нито рaк, нито риба - получаваш това, за което си плaтил $199: - истински *китайски* дизайн, Quanta, базира се на конструкцията на неуспешен таблет, PlayBook - диагонал 7" - доказано непотребен размер - не е идеален за четене - без камера - без истински multi-touch- с Android, но без Google програми и без Android Market, без възможност за upgrade - сaмо 8GB пaмет, без възможност за upgrade- браузер, с който Amazon ще "подслушва" всеки click
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде, ново от амазон - kindle fire - само 200$, IPS дисплей, двойно по-лек, със същия хардуер като ipad2 - получаваш всичко за под 1/3 от цената, с изключение на престижната титла iFAG :D:D:D
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам Apple да сменят името си на iFad, и без това друго не произвеждат вече, а на клиентите им поже да викаме iFAG :D :D :D
55
4
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 56:Съдържaнието на съобщението ти идеално доказва, че "не само хамериканците са прости"... :-)
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От цялата работа стана ясно, че не само хамериканците са прости да се връзват на евтини фарсове, и сънародниците са също така лесни за впечатляване с лъскави и безполезни играчки. Абсурдни "аргументи", нямащи нищо общо с продуктивност, ефективност, възможности и сценарии за употреба, ама така е то - простотията ходи по хората, и откакто Apple се сетиха да я експлоатират, станаха рекордно печеливши.
53
4
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Нищо че го превъзхожда няколко пъти.Мога да се обзаложа с теб че като работа и бързина ипада го бие от всякъде.Да не говорим че ипада работи и след година точно така както си го извадил от кутията, а този WinPad даже не съм сигурен, че ще си доживее първата годинка.
52
0
 
4
 
! Отговори
do 51 преди 12 години
батерията издържа 10 часа на сърфиране(чрез WiFi),четене,игри.Издържа към 5 часа при ползване на 3G модула.Иначе от епъл твърдят ,че около месец "стенд бай".
51
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 50:Ти избщо не си разбрал кaкво е таблет и за какво се ползва, година и половина след появяването на модерния таблет! :-)Като нaчало, може ли да напишеш за този MSI WindPad:- колко му е теглото?- колко дълго работи на акумулaтор?- кaкво е качеството на дисплея му- по какъв начин го ползваш в мобилно състояние?в сравнениe с един iPad...
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако не го ползваш изобщо 30 нали?
49
1
 
0
 
! Отговори
bebs преди 12 години
А за батерията която държи минимум 10 часа (ако го ползваш умно може да отиде и 20) ??
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи, един нов ипад 32ГБ струва 730$ на сайта на епъл. За 600$ има MSI WindPad пак с 32ГБ диск, с АМД процесор на 1 ГХз 4ГБ рам - машина, на която можеш да си сложиш каквато искаш операционна система и какъвто искаш софтуер, имаш истинска видео карта с directX11 поддържка и отворена платформа, гарантираща пълна свобода както и по-добър дисплей с по-висока резолюция.Пак питам, колко *** трябва да си да дадеш 130$ повече за няколко пъти по-малко?
47
2
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
А мога ли да те попитам за какво ти е този флаш? Аз дори на домашния си компютър избягвам да отварям флаш сайтове, а тези в които имаш флаш реклами ги блокирам с плъгин за мозилата. Флаш-а е една от най-рисковите технологии и натоварва страшно много компютъра(или таблета или квото и да било устройство).
46
3
 
3
 
! Отговори
do 47 преди 12 години
iWork
45
2
 
8
 
! Отговори
180 преди 12 години
Много ми е интересно някой като каже 'работя на iPad'. Какво работиш на него бе? Каква работа вършиш? Писане на мейли? Все едно това не може да се свърши от всеки един смартфон.. Кажете какво може да се прави на великия iPad, което не може да се прави другаде?
44
3
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Имам IPAD 2!Страхотна джаджа!Удобна за пътуване, не заема място и върши чудесна работа за забавление или работа. За Flash без коментар. Всичко рано или късно се променя.