Русия слага край на интернет анонимността?

Висш служител на вътрешното министерство иска контрол в мрежата
Обновена: 10 дек 2011 10:17 | 9 дек 2011 21:53, Бойчо Попов
108
Русия слага край на интернет анонимността?
Снимка: Reuters

За край на интернет анонимността се обяви генерал-майор Алексей Мошков, висш офицер в руското министерство на вътрешните работи, съобщава Businessinsider.

В интервю за проправителствения вестник Российская газета Мошков заявява, "че в наши дни социалните мрежи, наред с всички преимущества, нерядко крият в себе си и потенциална опасност за основите на обществото“.

Мошков критикува т. нар. "тролове", наричайки ги "тормоз". Той заяви още, че Русия трябва да въведе онлайн "фейс контрол".

"Регистрирайте се под вашето истинско име, дайте своя реален адрес и влизайте в чата. Защо се криете, ако сте честни и спазвате закона?“

Мошков твърди, че МВР води конструктивен диалог с интернет общността, чрез който се е стигнало до извода за намаляване на анонимността в уеб пространството.

Какво още каза генерал-майорът прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: интернет в Русия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
14
 
! Отговори
hh преди 12 години
"Предпочитам опасна свобода пред спокойно робство."-Жан Жак Русо
104
0
 
7
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
Щом казваш, че така трябва, я си дай трите имена и адреса, защо коментираш като анонимен?
103
0
 
14
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
***, не разбираш ли че троловете са само предтекст за да могат да цензурират и подтискат менията които не харесват. *** просто мразят свободата на словото, защото стимулира свободата на мисълта.
102
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала, точно така трябва. То интернет се напълни със злобни и псуващи ***!!! Браво на руснаците!!!
101
0
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
хехехехе, лелички ме накефи в чатовете е пълно с такива
100
0
 
1
 
! Отговори
Галя преди 12 години
Этого не будет. Было опровержение министра внутренних дел России Рашида Нургалеева, что никакого фейс контроля не будет
99
2
 
0
 
! Отговори
Къде е порицията преди 12 години
Великият цар Киро е номинация за Мъж на годината. Катунският крал е абсолютен лидер по кражби и схеми. Най-новата е от Гърция, там той с поставени лица краде пари по системата за пренос на пари MoneyGram Как става всичко, само в 7plus7. net
98
0
 
4
 
! Отговори
МИТКО преди 12 години
НИЩО ПО-НЕОЧАКВАНО ОТ НЯКАКЪВ СОВЬЕТСКИЙ ГЕНЕРАЛ.... И КОЙТО НЕ СЛУША - НЕМЕДЛЕННО В СИБИР!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ДИКТАТУРА В СВЕТА,А?! ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ НА САДДАМ,КАДАФИ,ФИДЕЛ.... ОТ ВРЕМЕ ОНО ОЩЕ, ЗНАЕТЕ ЛИ???
97
4
 
3
 
! Отговори
Гладен съм преди 12 години
много логика има, специално що се отнася до сайтовете за чат и запознанства. да видим тогава педоф***те и недоеб***те лелички къде ще зарибяват непълнолетни и малолетни.
96
0
 
3
 
! Отговори
Защо ? преди 12 години
До "...просто някакъв шапкар с еполети е дрънкал глупости..." ВИНАГИ ТАКА СЕ ПОЧВА, А ПОСЛЕ НЯМА СПИРАНЕ. До "...в русия са по-големите хакери..." МОЖЕ И ДА Е ИСТИНА, НО НЕ СЪМ ЧЕЛ, ДА СА ОБРАЛИ ПАРИТЕ НА НЯКОЙ В РУСКА БАНКА? Не зная дали е вярно ? Но ако е истина-защо е така ?
95
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
На *** ко*еле руски генерал явно като малък не са му чели приказката "Новите дрехи на царя". То си трябва и акъл да я разбереш, което при милиционерите винаги е дефицит. Кажете ми сега какво би се променило в идеята, която изразих ако отгоре си напиша истинското име?
94
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 12 години
дайте си адреса, а егн-то, личните данни и тях ли да си дадем, имайки предвид, че в русия са по-големите хакери, маймуни прости такива!! Този не е наред !
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега разбирам, защо Виктор, сранджата и техните клонинги толкова реват срещу Русия. Но защо не ревяха срещу нашите ченгета, които искаха същото преди година само?
92
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заглавието на статията противоречи на съдържанието й - Русия нищо не е направила, а просто някакъв шапкар с еполети е дрънкал глупости.
91
1
 
9
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Нещата не са черни или бели, но това което е вярно, е вярно без значение какви други мнения съществуват. Недей да вкарваш думи в устата ми които не съм казал.Относно свободата на словото, ако не е абсолютна то това значи че човек, или група, или институция, има властта да решава кое слово е правилно и кое трябва да се цензурира. Никой не трябва да има такава власт. Аз нямам нужда някой друг да ме "защитава" от информация или от мненията на други хора.
90
4
 
1
 
! Отговори
91 преди 12 години
До 92Не, не сменям темата. Просто казах, че не виждам смисъл да споря с човек, който приема , че нещата са или само черни или само бели. Просто приемам, че имаш право на мнение, както и да го изразиш тук и не виждам смисъл да те убеждавам, че нещата според мен не са така. Какво си недоволен? Възпитан съм , а и не много глупав. :)
89
1
 
5
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
Отново сменяш темата и се захващаш с дреболии. Моя коментар изобщо не е за формата на земята, а за това че нещо ако е вярно то е вярно. Истината не е по средата а е там където е, без значение какви други мнения съществуват.
88
4
 
2
 
! Отговори
88 преди 12 години
До 89Прекалено буквално приемаш нещата. Прав си, земята е кръгла. За мен беше изключително удоволствие да бъда озарен от твоята интелектуална мощ. Наистина няма никакъв разумен смисъл да продължа да споря с теб. Бъди жив и здрав! :)
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"за което не може да се каже, че е кълбо, а е по-скоро с крушовидна форма."Ако ще спорим за дреболии тогава нека да те поправя - формата на земята е геоидален планетоид.
86
3
 
2
 
! Отговори
до 88 преди 12 години
Може би тогава според теб истината е по средата? Може би земята е малко фигура в равнината и малко в пространството нали?

Спонсорирани публикации