Anonymous удариха сайта на български туроператор

Компанията не връщала пари след провалена екскурзия
Обновена: 24 фев 2012 20:07 | 24 фев 2012 18:11, Бойчо Попов
98
Anonymous удариха сайта на български туроператор
Илюстрация: Dnes.bg

Българският клон на хакерската организация Anonymous блокира сайта на български туроператор, за когото се твърди, че отказва да върне парите за несъстояла се екскурзия.

На началната страница на Eurotours Анонимните са публикували клип с предупреждение към компанията. „Похищението над сайта“ било и предупреждение към останалите туроператори, които имали намерение да вдигат цените на екскурзиите си.

На една от подстраниците е поставан и клип с предупреждение, направен заради нов проект за Закон за детето, който според хактивистите е в разрез с интересите на обществото.

„Отново ще се опитате да отнемете свободата на хората без тяхното знание. Ние знаем за законопроекта „Закон за детето“, който е потенциално опасен за обществото, поражда риск от пълен социален срив или дори гражданска война. С приемането на този закон рискувате свободата, спокойствието и безопасността на семействата и всички деца...“.

Атаките на Anonymous в България започнаха в началото на месеца, като първи беше сринат сайтът на ПРОФОН. Преди седмица беше свален сайтът на ДПС, а в неделя го последва сайтът на ГЕРБ.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: хакериAnonymous
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
Незнаещ преди 12 години
Интересна статия. Но в голямата си част е взета от тука offnews.offroad-bulgaria/index.php/25597/anonymous-obezobraziha-sajta-na-tuoperator-zaradi-izmama-s-ekskurziiИначе е добре. Но един линк едва ли ще ви натежи...
20
1
 
1
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
Защото нещата опират до манталитет , нищо общо няма естествено... поне ако всичко е направено както трябва...
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dnes.bg, какво ви става днес? да не сте запразнили нещо?Това е втората статия днес с ясно видими правописна грешка в заглавието.Нямате ли уважение към читателите и потребителите си?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
29, защо пишеш глупости? Какво общо има сървъра, на който е разположен уеб сайта с компютрите, които фирмата използва в офисите си?
17
4
 
7
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Не разбрахте ли, че Anonymous не са хакери?!
16
5
 
29
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
Те евротурс сигурно от централните новини на БТВ ще научат , че са ги хакнали и ще почнат да звънят на изключения (най-вероятно) GSM на някои квартален 18 годишен "компютърен спец" дето им преинсталира уиндоусите, пазарейки се да им оправи сайта за 100 лева :))) Ама нека знаят, че по света тази услуга струва около 5000 долара :) Не съм пророк, ама това е манталитета на Българския пишман бизнесмен, шибнал 3 компа в офиса си :)
15
0
 
8
 
! Отговори
Браво, бе преди 12 години
Днес.бг, като преписвате и се опитвате да поразместите изреченията, поне не пишете безсмислици: "На началната страница на Eurotours Анонимните са публикували клип с предупреждение към компанията, в което твърдят, че са убили два заека с един куршум." ?! В клипа се казва, че са убили два заека с един куршум? Това за двата заека с един куршум е изразно средство, избрано от OFFNews.bg, няма общо с клипа.
14
1
 
26
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
20, какъв *** бе - те способните IT специалисти отдавна са в чужбина или на "другия бряг".. Фирми като тази не са и чували за интернет сигурност и за тях интернет е равносилно на Windows. Работодателите и държавата се подиграват с IT кадрите, заплатите им са смешни, а изискванията при назначаване главозамайващи. Част от безработните IT специалисти отдавна работят други неща вече.. Какво очаквате...
13
2
 
43
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
Като няма закони, има Робин Худ! Може би не това е най-правилният начин, но като няма друг...
12
0
 
4
 
! Отговори
Оригиналът преди 12 години
Тук е оригиналната статия: offnews.offroad-bulgaria/index.php/25597/anonymous-obezobraziha-sajta-na-tuoperator-zaradi-izmama-s-ekskurzii
11
2
 
32
 
! Отговори
Коки преди 12 години
В село България почти 50% от фирмите са пред фалит!То не става братя българи с лъжа и измама да се прави бизнесза това на бай *** само фалито:)))))))
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Българския клон на anonymous" --- WTF, mate?!?!?! И преди съм казвал, сега пак ще повторя - много почна да се злоупотребява с това име и за пореден път ставаме свидетели на това как една добра идея е на път да се превърне в комерс и безполезни новинарски вряви.
9
0
 
14
 
! Отговори
DarkLord преди 12 години
До #15 -> То Кога е имало Държава? Мисля че е било преди мноого много време...
8
14
 
2
 
! Отговори
acca преди 12 години
Какви хактивисти бе. Всички способни хакери на този свят са вербувани от правителства и са маша в ръцете им. Време е да се осъзнаете. Нищо в този свят не се върши от добра воля и за мерси. ***.
7
0
 
18
 
! Отговори
DarkLord преди 12 години
Сайта още е под хакерски контрол! АХахахха :D Горкия им ***, сега ше му скъсат гYзеца :) :D
6
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интернет предоставя възможност на всякакви откачалки да се правят на велики. Това "анонимните" е поредното такова явление. Групичка асоциални очилатковци се правят на господари като хакват сайтове :-). Собственика на тая агенция върти стотици хиляди левове, през оная работа му е че му хакнали сайта. Утре ще го оправят. Ама така става.. като почва всеки да разчита на интернет. Хакват му сайта, ама не отиват в офиса да му държат тон.. ще ги ошамарят и ще ги пратят обратно на пс-тата.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
туоператор !
4
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много добре са направили хактивистите, но как е възможно туроператор да не върне пари за провалена екскурзия? Защо трябва да се намесват хактивисти, няма ли държава?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...който според Хактивистите е в разрез с интересите на обществото" :D :D
2
2
 
36
 
! Отговори
Има ли значение преди 12 години
Дори да не са те, все пак имат умения и явно искат да предпазят нас- гражданите като наплашат малко оная пасмина в парламента, на която по принцип трябва да работи за нашите интереси, а не тези на монополисти и мафиоти.