Американските ВВС поръчват iPad-и за над 9 млн. долара

Таблетите ще заменят хартиените наръчници
Обновена: 5 мар 2012 20:00 | 5 мар 2012 20:00, Бойчо Попов
29
 Американските ВВС поръчват iPad-и за над 9 млн. долара
Снимка: Reuters

Американските военновъздушни сили (Air Force) възнамеряват да заменят до голяма степен печатните наръчници с таблети iPad. За този проект вече е отпуснат бюджет от 9,36 млн. долара. Устройствата ще запаметяват технически наръчници, карти и навигационен софтуер.

Договорът, който включва хардуер, както и изпълнение и е в размер на малко над 9 млн. долара, беше обявен през миналия месец и бе спечелен от базираната във Финикс, Аризона, Executive Technology. Говорителка на компанията коментира пред Bloomberg, че въз основа на количеството таблети моделът ще е iPad 2 с 32 GB и WLAN за 529 долара вместо продажната цена от 599 долара. Бюджетът бил предвиден за около 18 000 таблети.

Твърде вероятно е през тази седмица Apple да представи iPad 3. Така се оказва, че ВВС ще заложат на остарял модел. Все пак според Bloomberg в употреба са 63 броя iPad 2, които представляват пилотният проект.

Някои от комерсиалните авиокомпании вече използват таблета на технологичната компания, за да спестят на пилотите си мъкненето на тежки куфари. В момента с таблети експериментират в самолетите на Delta Airlines и Alaska Airlines. United Airlines пък вече взе решение за внедряване на iPad и през август 2011 поръча за своите пилоти 11 000 екземпляра. Заради минималното тегло на устройствата авиокомпанията ще пести годишно около 1 234 000 литра керосин.

"Един iPad тежи по-малко от 700 грама. Той обаче замества 17 килограма хартия под формата на наръчници, навигационни таблици, чеклисти, информация за времето и други, които пилотите иначе държат по чантите и джобовете си“, се казва в съобщение на компанията. „Всеки пилот държеше до себе си средностатистически по 12 000 страници хартия“.

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: iPadпазар на таблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Kакво си се наклавиатурил, бе червей?:-)Никога не съм имал против тъч-скрийна, дори сега на такъв ти пиша. И двете си има предимство(да не би Епъл да не произвежда уреди с физическа клавиатура зомбьо?:-))Иначе ми хареса как се разсейваш от въпроса ми в постове 22 и 6 :-)
14
0
 
0
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
До 7 И кога съм казал че трябвало да купуват Андроид , бе пиле.?Напротив , сакатия айПад е по-добре защото няма GPS и разни други функции.Въпросът ми бе, ЗАЩО НЕ СА КУПИЛИ ОБИКНОВЕНИ ЧЕТЦИ!?(не че не знам отговора, де:-) )
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@ 18:Фабриката в Китай определено няма да е на загуба!На печалба ще са авиаторите на AMC и Apple :)
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9 млн са нищо за ВВС. Бомбите, дето ги изсипаха само първите няколко часа в Либия сигурно струват повече.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, пак намаза фабриката Made in China.Уж онова *** - Обама иска да стимулира хамериканската икономика, а всъщност киха на китайците кинти и осигурява работа.Добре е, че БГ също плаща натовска такса, че ще го закъсат хамериканците ако трябва да си плащат всичко.
10
2
 
17
 
! Отговори
....... преди 12 години
Дреме ми на водомера какво са си поръчали терористите. Аз съм дал поръчка за 2 шишета олио и 1 пакет захар
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тука требе така. Ipad ще замени липсващите самолети.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ако техниката даде фира, адиос мучачос.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой пък ви бръсне за слива вас, че давате мнение кое е по-добро?
6
11
 
4
 
! Отговори
fckIpad преди 12 години
абе ***, кво ти разбира тиквата куха , та даваш мнение кое е по-добро, Apple или Samsung.Много ли си па отворен , та да казваш коя е най-добрата технология.... ***!
5
3
 
11
 
! Отговори
Хмм преди 12 години
А, тия се сетили... iPad2 е вече под 500$ и то на дребно. Тая фирмичка-посредник сигурно ще го вземе за под 400$ на едро. И там има далаверки, не само тук!А иначе не съм много уверен, че айдепада е издръжлив на влага, -20С и вибрации достатъчно. Едно е в пътническите салони на климатизиран пътнически самолет, друго е в чантата на военен пилот, често скачащи с парашути и прочие. Поне някой влагозащитен/удароустойчив таблетец да бяха избрали?
4
18
 
70
 
! Отговори
дo Mickey преди 12 години
Самсунг може да бие само моделите си от преди 10 години по пренос на данни. Apple има традиция в работата с държавните служби на САЩ, така че нищо не са си платили. Просто технологията им е най-добрата и най-лесната за употреба. Представям си как пилота, който трябва да намери нещо за секунди се мъчи с хаотичния интерфейс на Андроид ОС вместо да открие каквото му е нужно с няколко плъзгания на пръста. А за стабилността няма смисъл да говорим, iOS е най-стабилната.
3
12
 
7
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
@ 1Дали Епъл са си платили за тази антиреклама?:-):-):-)Разбира се че точно ЛИПСАТА НА GPS ги прави предпочитани тези недоносчета. Защото ако е за леки и тънки и удобство на офлайн прехвърляне на данни, Самсунг ги бие като стой та гледай:-) Ама като нщо скро да гледаме скадал защо не са купили обикновени четци , а се напутват със тия скъпи тояги и колко и на кого са снесли Епъл за тая далавера.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, браво, ние авиофеновете сме в очакване да изтекат една камара интересни наръчници, документи, учебници и прочее :)
1
9
 
29
 
! Отговори
Nice Fail преди 12 години
Сложете им GPS и продавайте информацията на враговетe баси якия бизнес ! Раптори,стелтове всичко ще пада като пилци!