Samsung остава плътно по петите на Apple

Корейците отчитат $5 млрд. печалба за първото тримесечие
6 апр 2012 11:45, Бойчо Попов
87
Samsung остава плътно по петите на Apple
Централана на Samsung Electronics в Сеул. Снимка: Reuters

Корейският технологичен концерн Samsung остава по петите на най-големия си конкурент Apple. Благодарение на бума на смартфони и таблети южнокорейският производител отчете през първото тримесечие рекордна печалба от 5,15 млрд. долара, предаде Ройтерс.

Оперативната печалба от 5,8 млрд. вона е доста над очакванията на анализаторите и доста над предходното тримесечие, съобщи компанията в петък. Приходите пък достигат 40 млрд. долара.

Още по темата

По оценки на анализаторите Samsung е продал през изминалото тримесечие около 44 млн. смартфона, което е с една четвърт над иначе силното заради Коледните празници четвърто тримесечие. Пълния отчет компанията ще представи на 27-и април.

Експерти оцениха резултатите като изненада и обясняват високата печалба с високия марж преди всичко в бизнеса със скъпи устройства като фоблета Galaxy Note, който се продава от октомври и е на половина по-малък от iPad на Apple.

„Оценяваме, че печалбата в бизнеса с телефони надминава 20%“, казва Чой До Йон от LIG Investment & Securities. „Това е спиращ дъха резултат и ни кара да се надяваме на по-високи продажби и през идните тримесечия“.

Въпреки това обаче акциите на Samsung в началото на сесията в Сеул спаднаха леко с 0,3%. С пазарна капитализация от 191 млрд. долара обаче Samsung е най-скъпият технологичен концерн в Азия.

Apple е три пъти по-скъп – около 582 млрд. долара. Samsung обаче успя да увеличи пазарния си дял на пазара на смартфони от три процента преди две години на над 20 на сто.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Samsungпазар на таблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@НаблюдателЕE Във всеки , ако не си гном
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@НаблюдателЕEДве лъжи.Дебелината е под 1см и колкото на iphoneТежеста е 178гр .Изпълнява прекрасно задачата на високо функционален таблет и е-ридър и с пъти по лек от ipad особено от последната кермидаИ в джоб не се чувства повече от ihone
44
1
 
2
 
! Отговори
@78 преди 12 години
Хаххах като изкарат епъл новия айфон с 4.0" дисплей да не запееш песента,че това е оптималния размер за твойта ръчичка и предния размер е бил за чикиджии:))) беги легай да спиш:)
43
3
 
2
 
! Отговори
Минувач преди 12 години
Не знам за вас, но аз никога не бих си взел SGN дори и процесора му да е 5 GHz и РАМ-а да е 10 хиляди МВ. . Просто тези огромни баници и плочки и дъски които взеха да продават - не са компактни и според мен това не е телефон. .Не знам как си слагаш тухла като SGN в джоба и се разхождаш с него като баничката ти заема място като Benefon Delta на времето :-) аз лично съм с 4S не защото е ябълка, а защото е максимума от към размер който бих разнасял по цял ден с мен. .
42
1
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
ЗаблуждателЕЕ , ето изпратих ти линк ама айдружката ти от днес.бг прилежно го е изтрил:-)Като им гледаш заглавието дето Самсунг бил по "петите на Епъл"(пък самсунг вече втора година ги мачка както си иска) и им крой шапка:-)
41
0
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕЕ ? преди 12 години
Къде се покри този "грамотен мармот" НаблюдателЕЕ. Нали много знаеше,а се оказа той полуграмотен. Поне имай достойнство и си признай грешката да обиждаш необосновано. Това е грозно!
40
0
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 12 години
Напротив, нямам грешка с изпусната запетая преди ЧЕ и още по-лошо, ако не го знаеш.
39
1
 
2
 
! Отговори
az до набухвателя преди 12 години
напърдателе, много масло харчиш ...
38
0
 
0
 
! Отговори
До 68 преди 12 години
Хаха, интересни извъртания! Цитирай ме точно къде не съм поставил запетая пред "че" . Остави интервалите,не ги спазвам във форумите. Но интервалите не говорят за неграмотност. Цитирай къде не съм поставил запетая пред "че". За "къртенето с постове"- във форум е нормално да се ползва жаргон, не виждам нищо чудно!
37
0
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 12 години
Ти си неграмотен, драги! Да разбирам,че ти, грамотният, прочиташ 3 изречения,така ли? Всъщност ти си го каза в прав текст :) Всеки грамотен сега ще разбере кой е грамотният от нас двамата! Аз не отричам ,че по цял свят пишат по форуми, при това в повечето случаи с доста грешки, но аз употребявам правилата за писане правилно и липсата на интервал в някое изречение не ме прави неграмотен.
36
0
 
5
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
ЗабруждателЕЕ, ровичкането в провописа за измъкване, е стар изхабен тарикатлък на безсилните!:)@Днес.Бг, абе къв Епъл , кви "пети" бе смешковци!???? Самсунг пак преби Епъл както миналата година по продажби!А относно печалбите , бройте и приходите на Самсунг от продажбите на Епъл:)
35
0
 
4
 
! Отговори
До 62 преди 12 години
Това,че не поставям интервали след запетайките, никак не ме прави неграмотен! Пиша във форум и не си губя времето с интервали.Това не е официална кореспонденция. Напиши конкретно кое е неграмотното! И къде прочете 3 изречения. Обясни и това.
34
1
 
3
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Да се чете:"ЗабуждателЕЕ , а знаеш ли че LCD технологията , в която Самсунг е все още НЕНАДМИНАТ, е всъщност стара и ИЗОСТАВЕНА технология ОТ Самсунг?.........................."
33
0
 
3
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
ЗабуждателЕЕ , а знаеш ли че LCD технологията , в която Самсунг е все още НЕНАДМИНАТ, е всъщност стара и ИЗОСТАВЕНА технология на Самсунг?Затуй и въпреки прекрасно свършената работа от Самсунг за екрана на "новия" айПад , той трябва са се зарежда 8(до пълно зареждане) и да не се ползва през това време, и да се увеличи и без това ГОЛЯМАТА ТЕЖЕСТ и дебелина- и да подгрява кафе ! И да не може издръжливоста на батерията ВЪПРЕКИ почти двойния размер да се мери другите хай-енд таблети пък и iPad 2:
32
1
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 12 години
НаблюдателЕЕ,не ти се получава остроумността. Разгледай добре тази дума. Неграмотен постинг казваш. я обясни точно кое му е неграмотното конкретно,защото на празни приказки много те бива. С две думи още не можеш да защитиш кухата си теза за превъзходството на Айфон пред Самсунг, като Айфон ползва памет Самсунг,дислеи Самсунг и Шарп. И изобщо не става ясно как една сбирщина от високотехнологични корейски и японски части прави нещо -по-добро от оригиналното японско и корейско!
31
1
 
5
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
И как ще сравнявате Епъл със Самсунг бе Днес.Бг????Самсунг трепе Епъл по продажби и това тримесечие както би Епъл и за миналата година!Печалбите на Епъл хич не ни ги навирайте, защото 50% от произвадствета цена(30% от продажната) на "новия" айПад е в джобовете на Самсунг. Само за миналия месец са продадени повече от 3 милиона Галакси Ноут (със Супер АМОЛЕД дисплеъ и повече пиксели на инч 285 от "новия" айПад на Самсунг-Епъл)
30
4
 
2
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
Евалата пич,рядко виждам тук,подобен отпор на неграмотността и нахалството.
29
4
 
4
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
Чета, чета и си викам:бааф маа му!Ябълката направиха РЕВОЛЮЦИЯ от години насам в този бранш,а разни форумни умове,доказват обратното.Та ако беше вярно това,не другите ще догонват,Апплето, а Апплето ще догонва другите.Целия разумен свят го призна,само шепа ***,дето са виждали продукти на Апле на витрини и в нета-не щат!*** то е така,най-умните и най-кадърните(но неоткрити) мозъци са в този форум:)Само те имат теория дето само те си я разбират:)Това май беше някакво психическо заболяване:)
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха, посещавам темата от време на време и всеки път чета един издивял човек,защитаващ надценените Айфони.И въпреки че самият той си призна,че Айфон ползва памет Самсунг, пак кърти с постове, от които си личи колко е нервен,че Самсунг се купуват все повече. Хаха.
27
0
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 12 години
А ти ,както всеки, имаш право на лош вкус.