Samsung продава над 10 млн. Galaxy S III през юли

До края на юли смартфонът ще бъде продаван от 300-те най-големи оператора в целия свят
25 юни 2012 10:48, Бойчо Попов
31
Samsung продава над 10 млн. Galaxy S III през юли
Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung Electronics Co, който е най-голям производител на смартфони, очаква общите продажби на последния му модел смартфони Galaxy S III да минат границата от 10 млн. единици през юли. Такива поне са очакванията на Шин Джон-Кун, ръководител на телекомуникационния бизнес, цитирани от Ройтерс.

"Независимо от тежката икономическа среда в Европа и проблемите с доставките на компоненти за Galaxy S III, приходите през второто тримесечие ще са по-добри от тези през първото“, казва мениджърът.

Samsung пусна своя Galaxy S III, най-големия конкурент на iPhone на Apple, на 29-и май в Европа, а преди седмица го пусна за продажба и при всички големи мобилни оператори в САЩ. До края на юли смартфонът ще бъде продаван от 300-те най-големи оператора в целия свят, твърдят от Samsung.

През първото тримесечие на годината корейците свалиха Apple от върха на класацията на най-големите в света производители на смартфони, подпомогнати от своите устройства от линията Galaxy, работещи под свободната операционна система на Google – Android.

В края на април месец компанията обяви, ченовият смартфон Galaxy S "ще допринесе съществено"за приходите през второто тримесечие. Samsung и Apple владеят пазара на смартфони с общ пазарен дял от около 90 на сто.

Още новини за високотехнологични джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И едното и другото са като Трабанта-по скоро е макет отколкото машина!За тия пари по добре си вземете по един лаптоп.
20
0
 
1
 
! Отговори
Авитохол80 преди 11 години
В Канада.Хората тук гледат и цената.Естествено,има и много Епъл фенове,но като цяло Самсунг наистина дърпа стабилно в последните месеци!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде ги продаваш, защото ако е в БГ, тук хората винаги предпочитат по-евтиното, по ред причини. Днес един колега си взе Галакси таб, въпреки че каза, че много повече го кефи видът и гладкостта на работа при Айпад-а, но му е прекалено скъп.
18
3
 
4
 
! Отговори
Авитохол80 преди 11 години
Проблемът на Епъл е, че все повече хора купуват Галакси Таб,виждайки разумната цена и факта,че и с двете машинки на парктика могат да свършат работата,за която са предназначени тези устройства.Не казвам това просто защото съм фен на Самсунг.Продавам таблети и въждам все повече клиенти да се насочват именно към таблета на Самсунг.Друг важен фактор е цената-в Канада цената на Айпад стартира от 519 долара,новият Айсъс е 399 долара,новият Галакси Таб е 349!
17
0
 
7
 
! Отговори
Guest преди 11 години
Целият проблем с таблетите на Самсунг е, че всъщност никой не проявява особен интерес към тях. При телефоните може и да изкарват нещо що годе сносно, но при таблетите работата е супер аматьорска. Общо взето който може да си позволи iPad, никога не би си купил андроидски таблет, просто тази ОС не е чаитава за таблети. Именно там се издъниха Гуугъл като решиха да ползват една и съща ОС при телефони и таблети без да я оптимизират.
16
5
 
1
 
! Отговори
Авитохол80 преди 11 години
До 25Нищо няма да се промени с това дело,става въпрос за първата генерация Галакси Таб,която и без това вече е изчерпана и Самсунг доставя Галакси Таб 2 ! А той изглежда съвсем различно,така че Епъл няма как да предявят каквито и да е претенции!А цената на Галакси Таб 2 е напрво убийствена,тепърва Самсунг ще увеличава пазарния си дял при таблетите,и то доста значително.
15
4
 
9
 
! Отговори
Guest преди 11 години
Продажбите на мизерните им таблети, обаче ще секнат драстично. Днес Епъл спечелиха едно от патентните си дела, с което се забранява продажбата на галакси таб-овете в САЩ. Сигурно е гадно да си потребител на продукт-копие и то толкова безвкусно направено :)
14
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Оправете страницата с коментарите!!!
13
4
 
13
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Демек пълни глупости. На Самитата параметрите може да са им 100 пъти по-добри, но е факт, че като почнеш да го ползваш осъзнаваш какво невероятно дърво е, защото успешния продукт не е само хардуер, но и читав софтуер, който да го задвижва. Самсунг това никога няма да го имат. Повечето ми познати в момента са с Галаксита и като видят колко гладко върви всичко на iPhone-а ми остават с отворени усти, самите те го признават.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самсунга е за разбирачи, Айфона за балъци. Защото само балък би купил Айфон, мислрейки си че взема различно от Самсунг. Първо Айфона е Самсунг на двойна цена с остаряла технология. Самосунг си вадят модела и след 1 година излиза Айфон, който всъщност е с параметрите на остарелия вече Самсунг и тъкво го изкарат и те Самсунг извадят новия си модел и той пак с два пъти по-добри параметри и Айфона пак изглежда морално остарял. А в Айфона процесора,паметта и дисплея, произведени от самсунг. демек цел
11
4
 
10
 
! Отговори
19 преди 11 години
То затова ли ОС-а е такава боза, щото е свободен и всеки може да си пише без никакъв контрол. В App Store-a приложенията минават през зверски контрол на качеството, сигурността и най-вече уместността на съдържанието. Само че за луузърите дето освен да плюят нещо, което никога не са ползвали, друго не могат, това било ограничение, ха ха
10
6
 
12
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ ЕЕ преди 11 години
Истината е, че тази сбирщина от хардуер и нескопосан софтуер не може да стъпи и на малкия пръст на който и да е Айфон! Който е ползвал и двете знае за какво говоря.
9
2
 
12
 
! Отговори
Guest преди 11 години
Ти се научи как се пише Apple на български, пък после бълвай шизофренидните си фантазии
8
4
 
19
 
! Отговори
46 преди 11 години
Самсунг продава вече и в бъдещето?
7
6
 
16
 
! Отговори
Chris преди 11 години
Обявяват какво ОЧАКВАТ да продадат? Смешници!
6
2
 
16
 
! Отговори
9 преди 11 години
То пък да имаш флаш на телефона си (остаряла технология, неслучайно изместена вече от HTML5) е голям кеф - батерията ти заминава за нула време и е порта към всякакви пробиви в сигурността.
5
9
 
4
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
Колко години си ползвал андроид?
4
13
 
7
 
! Отговори
Иво преди 11 години
аз съм собственик на galaxy note верно голямо парче е, бая по голям от с3, но вече малък телефон не искам да виждам
3
5
 
14
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Този на снимката е типичният потребител на пластмасовата корейска техника :)
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що джаджите на самсунг са 3 пъти (ТРИ ПЪТИ) по скъпи тука отколкото при хамериканците?