Samsung продава над 10 млн. Galaxy S III през юли

До края на юли смартфонът ще бъде продаван от 300-те най-големи оператора в целия свят
25 юни 2012 10:48, Бойчо Попов
31
Samsung продава над 10 млн. Galaxy S III през юли
Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung Electronics Co, който е най-голям производител на смартфони, очаква общите продажби на последния му модел смартфони Galaxy S III да минат границата от 10 млн. единици през юли. Такива поне са очакванията на Шин Джон-Кун, ръководител на телекомуникационния бизнес, цитирани от Ройтерс.

"Независимо от тежката икономическа среда в Европа и проблемите с доставките на компоненти за Galaxy S III, приходите през второто тримесечие ще са по-добри от тези през първото“, казва мениджърът.

Samsung пусна своя Galaxy S III, най-големия конкурент на iPhone на Apple, на 29-и май в Европа, а преди седмица го пусна за продажба и при всички големи мобилни оператори в САЩ. До края на юли смартфонът ще бъде продаван от 300-те най-големи оператора в целия свят, твърдят от Samsung.

През първото тримесечие на годината корейците свалиха Apple от върха на класацията на най-големите в света производители на смартфони, подпомогнати от своите устройства от линията Galaxy, работещи под свободната операционна система на Google – Android.

В края на април месец компанията обяви, ченовият смартфон Galaxy S "ще допринесе съществено"за приходите през второто тримесечие. Samsung и Apple владеят пазара на смартфони с общ пазарен дял от около 90 на сто.

Още новини за високотехнологични джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като собственик на Галакси ес 3 мога да кажа че смартфона е страхотен и го препоръчвам, мисля че е най-добрия смартфон в момента на планетата, и единствено теайванския модел на НТС 10Х е най-близко до Самсунга като качества. Тези два смартфона са най-доброто на пазара в момента, като и двата имат леки плюсове или минуси спрямо един друг, но леко везните накланят към Самсунга, но който и от двата да си вземете ще останете доволни.