Apple е продала по-малко iPhone

Kупувачите предпочитат да изчакат с покупката на смартфона
25 юли 2012 15:09, Бойчо Попов
291
Apple е продала по-малко iPhone
Снимка: Reuters

Първо най-важното – производителят на iPhone и iPad – Apple, отново е много успешна компания. През отминалото трето фискално тримесечие американският концерн е увеличил нетната си печалба спрямо предходната година с 21% до 8,8 млрд. долара. Това прави печалба от 9,32 долара за акция.

Приходите също нарастват значително -от 28,57 млрд. долара до 35 млрд. долара. Увеличението се дължи на бизнеса извън Съединените американски щати. Той е допринесъл с 62% за общите продажби през последното тримесечие, предаде Ройтерс.

Преди представянето обаче анализаторите очакваха повече. Анкета на Thomson Reuters показа очаквания за печалба от 10,36 долара за акция при продажби от 37,2 млрд. долара. Като причина за по-консервативните прогнози бе назовано въздържането на клиентите от придобивки.

Мнозина ще изчакат следващото поколение на iPhone, което ще се появи на пазара през есента. Самата Apple, както винаги, бе погледнала в бъдещето много внимателно. Компанията бе прогнозирала печалба от 8,68 долара на акция при приходи от 34 млрд. долара. Концернът обаче е известен със своите пословично консервативни прогнози.

Директорът на Apple Тим Кук изказа задоволството си от най-новите данни: „Ние сме развълнувани, че бяхме в състояние да продадем 17 млн. броя iPad. Също така в сряда ще стартираме с продажбата на новата операционна система Mountain Lion..." Той очаква с нетърпение и продуктите, които компанията ще представи скоро, пише и Wall Street Journal.

За резултатите своя дан дадоха, както винаги, продажбите на iPhone и на iPad. Като цяло, компанията успя да продаде през месеците април, май и юни 26 милиона iPhone и 17 милиона iPad - увеличение от 28% за iPhone и с 84% iPad 84% в сравнение със същото тримесечие на миналата година. По онова време Apple беше продала 20,34 млн. iPhone и 9,25 милиона iPad.

Преди година Apple отбеляза приходи за третото тримесечие от 28,57 млрд. долара. Нетната печалба бе 7,31 милиарда долара, което представлява 7,79 долара на акция. Брутният марж през 2011 г. бе 41,7%. Извън САЩ делът на продажбите бе 62%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

12Следваща »


291
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм поствал под всяка статия, още по-малко по 2 пъти или реши, че всеки който не си е написал ника и системата му го изписва като Анонимен съм аз??? А на хората от сервиза, ако е бил на Епъл няма как да им бъде подобно твърдението, защото те освен епълски компютри други не би трябвало да ремонтират, още по-малко на Сони??? И от къде си ги взимаш тия макове, че са все дефектни, как за 8 години толкова макове съм сменил, никога проблем не съм имал? Пак ти казвам от единични случаи не можеш да си вадиш заключения за качеството на дадена марка, която на всичкото отгоре е известна именно с безкромпомисното си такова. Айде ходи да спиш, гърне НЕпълно с ПОМИЯ, селянин!!!
230
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"А ти пък може ли да не си на всяко гърне мерурдия."А ти не си ли ? При това пробито, пълно с помия!Какъв ти е проблема с това АЗ да поствам ? Ти не постваш ли под ВСЯКА статия ? При това по 2 пъти ? Маковете не знам колко малко са, купих на сестра ми такъв, понеже много го искаше, след 2 месеца отиде в сервиза, където го оправяха 6 месеца. Сервиза за който говоря е във Варна. Твърденето не е мое, а на хората от сервиза. Аз имам 1 макбук и отиде в сервиза ...
229
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти пък може ли да не си на всяко гърне мерурдия. Не те знам в к'ви сервизи ходиш, ама е всеизвестен факта, че маковете са едни от най-здравите физически машини. Къде е този сервиз за който ми говориш, щото ако е български съвсем не ти повярвах, имайки предвид колко малко са маковете у нас.
228
4
 
1
 
! Отговори
az преди 11 години
*** си ти, отиди до някой сервиз, за да видиш чии машини най-често присъстват. Вайо и Макбук!
227
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дефекти си има във всяко производство бе . При Епъл те, обаче са сведени до нищожен процент. Какво ми цитираш проблем на отделен потребител.
226
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравейте, много ме тревожи макбук-а ми, понеже последните дни го усещам, че доста вдига температурата,освен това тъчпада не реагира понякога коректно.Веднага го занесох на почистване тъй като тъкмо му изтече гаранцията. Смениха ми термо пастата, почистиха го, смазаха вентилатора и него го смазаха, общо взето мисля че всичко. След това си поставих iStat pro за да следя температурите и т.н. Обаче ме тревожат много. Поразрових се из нета обаче нещо много ме чопли. CPU - 67-76; Heatsink B - 45-55; NorthBrigde - 42-55; Fans - 1995-2209 rpm. Досега не съм ги следял температурите но не съм и усещал да загрява толкова много,не очаквах че за една година да почне така да грее. Ако някой може да каже при него как са температурите дали да знам да се тревожа още повече или не. Като позагрее почва да мъчи сафарито доста.---------------------------Това е един от многото "Креативни хипстъри" ползватели на проблемни макове :)
225
0
 
0
 
! Отговори
до 256 преди 11 години
псевдо "американче", не те кльопат нещо четящите ...
224
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лесен и сигурен интернет доход!! Само по няколко кликания на ден !! БЕЗ ДА ИНВЕСТИРАТЕ СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА clixsense-bg.alle.bg/
223
9
 
4
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
Да говориш за Самсунг и "чудо" си е бая смешничко, пич. Скромността им в PR-a не знам каква е, ама кражбата им на идеи и патенти е смехотворно аматьорски изпълнена. Затова в съда ги разбиват всеки изминал ден. Като стана дума за PR и реклама, Samsung по особено неагресивен начин преди няколко месеца паркираха един автобус пред един от магазините на Епъл в САЩ, а от автобуса изскочиха една камара ***, които започнаха да крещят на хората в магазина "Wake Up". Т.е. епълските потребители са заспали и трябва да се събудят и да си закупят новото пластмасово чудо на Самсунг. Евала за уникалната маркетингова идея на Самсунг, наистина друг не би се изложил така долнопробно и типично по корейски.
222
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама луузъре, недей така агресивно. Кое ти е обективното на определението, това, че азиатците са по-деликатни ли? Тва ме спука от смях :)
221
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, къде видя "признание", че си падам точно по определен телефон? Просто дадох безпристрастно определение кое какво е, а ти толкова си заслепен от една или друга злоба и пристрастия, че дори не можеш да схванеш за какво става дума.
220
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"С признанието си, че си падаш по "технологично чудо" опаковано по подобен начин автоматично те самоопределя като абсолютен загубеняк, нищо лично."Хаха и как стигна до това "гениално" заключение? Бъркаш, това което ти се иска, с това което би могло да бъде. А с тази ти грешка автоматично се самоопределяш като абсолютен загубеняк и комплексар. И лично да го приемеш, все ми е тая!
219
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"технологично чудо, опаковано в евтинджос пластмасова скапана опаковка"С признанието си, че си падаш по "технологично чудо" опаковано по подобен начин автоматично те самоопределя като абсолютен загубеняк, нищо лично.А за ниското качество на Епъл, LOL
218
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл - средно до ниско качество технология, опакована в лъскава, добре направена, гъзарска опаковка, предложена на пазара от агресивен, залагащ на снобизма и комплексарщината на повечето хора ПР.Самсунг - технологично чудо, опаковано в евтинджос пластмасова скапана опаковка, насочена към хора, които залагат на технологичния прогрес и на това да имат "коне под капака". Да имат последна дума на техниката. Слаб и не особено далновиден и агресивен ПР, типично за по-деликатните и скромни азиатци.
217
5
 
3
 
! Отговори
Stevie преди 11 години
И ква стана тя. Самсунг си го набиват все по-здраво и се излагат като кифладжии с всеки изминал ден в съда. Епъл явно ще спечелят делото. Така и трябва, крадливите цветнокожи корейци трябва да си платят за откраднатите идеи, наблъскани в нискокачествените им телефони, които само някое хакерче би си взело, "чи дъ тегли турйенти *** зъмундътъ" :)))
216
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
hgp;gui
215
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и аз вече имам айфон. Днес ис го намерих на 2.5м дълбочина в морето. Плувам и какво да видя..айфон. Престоя два часа в чаша с вода за да се подмени солената вода със сладка, после го разглобих да изсъхне... и странно работи. Сега ми е съвестно. Някой реве за телефона си. Но ще продължа с експериментите върху него. Както работи, ще му забия един голям пирон точно през средата на екрана..да видя какво ще стане. Всичко ще запиша на HD клип и ще го пусна в youtube.
214
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фен на Епъл , обича Камелия------------------И Камелия обича ВАЗ !
213
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фен на Епъл , обича Камелия
212
2
 
3
 
! Отговори
фен на EПЪЛ преди 11 години
Имам Ай Фон !