Apple е продала по-малко iPhone

Kупувачите предпочитат да изчакат с покупката на смартфона
25 юли 2012 15:09, Бойчо Попов
291
Apple е продала по-малко iPhone
Снимка: Reuters

Първо най-важното – производителят на iPhone и iPad – Apple, отново е много успешна компания. През отминалото трето фискално тримесечие американският концерн е увеличил нетната си печалба спрямо предходната година с 21% до 8,8 млрд. долара. Това прави печалба от 9,32 долара за акция.

Приходите също нарастват значително -от 28,57 млрд. долара до 35 млрд. долара. Увеличението се дължи на бизнеса извън Съединените американски щати. Той е допринесъл с 62% за общите продажби през последното тримесечие, предаде Ройтерс.

Преди представянето обаче анализаторите очакваха повече. Анкета на Thomson Reuters показа очаквания за печалба от 10,36 долара за акция при продажби от 37,2 млрд. долара. Като причина за по-консервативните прогнози бе назовано въздържането на клиентите от придобивки.

Мнозина ще изчакат следващото поколение на iPhone, което ще се появи на пазара през есента. Самата Apple, както винаги, бе погледнала в бъдещето много внимателно. Компанията бе прогнозирала печалба от 8,68 долара на акция при приходи от 34 млрд. долара. Концернът обаче е известен със своите пословично консервативни прогнози.

Директорът на Apple Тим Кук изказа задоволството си от най-новите данни: „Ние сме развълнувани, че бяхме в състояние да продадем 17 млн. броя iPad. Също така в сряда ще стартираме с продажбата на новата операционна система Mountain Lion..." Той очаква с нетърпение и продуктите, които компанията ще представи скоро, пише и Wall Street Journal.

За резултатите своя дан дадоха, както винаги, продажбите на iPhone и на iPad. Като цяло, компанията успя да продаде през месеците април, май и юни 26 милиона iPhone и 17 милиона iPad - увеличение от 28% за iPhone и с 84% iPad 84% в сравнение със същото тримесечие на миналата година. По онова време Apple беше продала 20,34 млн. iPhone и 9,25 милиона iPad.

Преди година Apple отбеляза приходи за третото тримесечие от 28,57 млрд. долара. Нетната печалба бе 7,31 милиарда долара, което представлява 7,79 долара на акция. Брутният марж през 2011 г. бе 41,7%. Извън САЩ делът на продажбите бе 62%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

12Следваща »


291
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"но не кръщавай другите кое е пластмасово или не, щото е смешно!"Я ми обясни тази част от изречението си, че нещо се губи смисъла, аре бързичко, *** да не се спънеш:))))))))
167
14
 
4
 
! Отговори
az преди 11 години
190, посочвайки ми правописна грешка, за което съм ти признателен, понеже ще спя по-спокойно, пропусна да отговориш на въпроса ми. Аз няма да издребнявам толкова, че да следя за твоите грешки, но чаквам да го чуя. Точно ти да говориш за заядлив тон, мисля че е лицемерно, понеже такъв присъства във всеки един твой пост. Факта, че си анонимен не променя това. Личи си когато пишеш и да, винаги си заядлив. Ползвай си ги със здраве, но не кръщавай другите кое е пластмасово или не, щото е смешно!
166
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За твое сведение не ми се налага да пестя, за да си купувам нещата, които искам, а ползвам не един а цели 4 продукта на Епъл. Започнеш ли да работиш на iMac няма връщане назад, всичко друго е като евтина пластмасова играчка. Така че не се успокоявай, че съм от тези, които теглят кредити и си купуват епълски продукти, за да демонстрират висок жизнен стандарт;)
165
15
 
3
 
! Отговори
Чепъл преди 11 години
Недейте до спичате така Епъл фенчето,знете ли колко време и спестявания са му били нужни за да сбъдне заветната си мечта - да ползва продукт на Епъл !
164
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пише се случАй, но както и да е. Чалгарите са ползватели на всичко, не само на iPhone и не знам защо ви е влязло в тъпите глави това схващане, че iPhone се купува предимно от чалгари. В чалгаджийска държавица голяма част от хората са чалгари, което не знам защо трябва да се отразява на реномето на Епъл или на телефона им, та се е наложило и понятието "чалгафон"??? И кои сме ние дето претендираме да сме "криейтив", та така ви бърка в здравето? А и заядливия тон, който присъства в коментарите на всички противници на Епъл е комплексарски, а не моето гласуване за този или онзи;)
163
17
 
3
 
! Отговори
до 187 преди 11 години
И освен това е супер комплексарско, както не веднъж съм казвал, да си "харесваш" сам коментарите!
162
14
 
5
 
! Отговори
аз преди 11 години
Как така хем "телефоните им са направени без никакво естетично чувство", хем "е въпрос на личен вкус". В такъв случей, първото мнение не е ли излишно? Личното ми мнение е, че е и смешно. Говориш за чалгари, а те са най-големите "ползватели" на iphone в Бг. "makita" не видях да претендира за "криейтив" за разлика от вас. Ако искаш погледни коментарите по-долу и ще го видиш (ако имаш очи).
161
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти явно си сънуваш някакви неща и после си ги пишеш. Никой никога не е плюл дизайна на Сони, а само на Самсунг, защото телефоните им са направени без никакво естетично чувство, супер дървени и разляти. Но това си е въпрос на личен вкус, HTC също имат добри дизайни и за разлика от Самсунг не ползват пластмаса за корпусите си. Ако си наистина криейтив надали обикалаш дискотеки за да снимаш там, а се спукваш от бачкане в студиото си, за обикновените чалгари с претенции това не важи.
160
14
 
3
 
! Отговори
makita преди 11 години
При положение, че дизайна на айфона е като взет от сериала Блейк(преди поне 35 години), а още преди да излезе на пазара вече имаше по мощни от него на по-добра цена и неотстъпващо качество, единствената причина да си купиш 4S(примерно) е марката. В общия, случай голяма част от криейтив собственицие на айфон имат и един криейтив фотоапарат с обектив дълък една педя и го носят по дискотеки и купони да снимат с него. Да му харесваш дизайна а да плюеш този на Сони или НТС е меко казано ограничено.
159
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти си доста аграрен Епълчо;)
158
17
 
4
 
! Отговори
Епъл преди 11 години
Xипстър е,и много креатив !
157
0
 
4
 
! Отговори
Andro преди 11 години
И аз на теб. Удоволствие е да се води градивен спор, имайки предвид колко рядко ми се случва напоследък;)
156
10
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
-> От друга страна ти благодаря за отговорите, в които не ме обиждаш, което рядко се случва. Желая ти приятен ден и всичко най-хубаво!
155
13
 
2
 
! Отговори
do Andro преди 11 години
коментар 175 не е мой, а в коментар 178 допуснах грешка, допълнението е за номер 176, инвинявам се за което. Никъде не съм казал, че точно ТИ се мислиш за повече от другите. Говоря за голяма част от феновете на епъл като цяло. Мега тъпо е андроид феновете да заключват това което си написал без да имат основание, но е факт, че с коментарите си повечето епъл юзъри дават такова. На самсунг рекламата ( тази конкретно) много точно описва гледната ми точка, за това я цитирах. ->
154
3
 
14
 
! Отговори
Andro преди 11 години
На теб явно много неща са ти смешни, няма лошо, но ти си този, който избързва със заключенията и реши, че се мисля за нещо повече от останалите. А не е ли мега тъпо това, че повечето ползватели на андроидски телефон си мислят, че съм си взел iPhone-a за да се фукам с него, а не защото наистина го смятам за по-добрия телефон за мен. Подобни реплики съм чувал и от приятели. Мега комплексарско е. А на Сасмунг рекламите не ги смятам за удачен пример, имайки предвид колко първични са като послание.
153
4
 
14
 
! Отговори
Andro преди 11 години
Не претендирам да съм повече от останалите, нито съм казвал, че се възприемам за хипстър. Но е факт, че Епъл са марка, имаща за таргет група предимно подобни хора. Иначе нямаше и да се стига до подобни изцепки между епъл и неепъл потребители. Едните се смятат за куул с или без основание, а другите смятат първите за зомбита, щото припадали по епълските продукти. И двете позиции са крайни и абсурдни. Занимавам се с уебдизайн и разработка на app-ове за iOS, WP и Андроид, ако това изобщо има значени
152
16
 
6
 
! Отговори
пак аз преди 11 години
-> А примера който явно не разбра е как продавач на кафе претендира да е креативен? Смешно е просто. И пак те питам, какъв е "хиптръричния лайфстайл и в коя от криейтив средите" се подвизаваш ?до 179човеко, ползвай Iphone, радвай му се, но не претендирай да си повече от другите заради това !
151
15
 
6
 
! Отговори
аз преди 11 години
До Андро"Безумното" плюене е точно заради подобни заключения, които вече цитирах. Изключвам безмислените заяждания, които навсякъде ги има. Говориш за лайфстайл и логично те питам, какъв е твоя, с какво се занимаваш ? От скромните ми наблюдения, всички които имат Iphone покрай мен, няма един със сериозна професия отговаряща на претенциите за, както един се изрази, "по-висок социален статус". Повечето нямат 5лв в джоба и е смешно да претендират за класа. ->
150
4
 
16
 
! Отговори
До 175 преди 11 години
Първо говоря за Епъл като производител изобщо, не само за iPhone. Ако не си наясно, Епъл произвеждат много други неща освен телефоните. Второ Самсунг бълват по 10 модела телефони на година, така че е нормално делът им да расте. Трето говоря за себе си, аз ползвам iPhone и ще ползвам още дълго време, всеки сам си избира какъв телефон да си купува. А ти добре ли спинка, че си толкова кисел?
149
15
 
6
 
! Отговори
До Andro преди 11 години
Свали розовите очила и се огледай, вместо да плещиш глупости и витаеш в някакъв сюреалестичен свят, се огледай много добре. Какви хора кой не ви разбира? Масово Айфонаджиите минават на Самсунг! Тия хора които мислиш, че никой не разбира отдавна са разбрали и прозряли простата истина. Тази статийка тука същото показва. Щом като продажбите на Ябълката падат а на Самсунг се увеличават е ясно, че Самсунг грабят клиенти на Епъл с шепи. Малко са тия като теб, които мижат с очи, да не видят истината.