Apple е продала по-малко iPhone

Kупувачите предпочитат да изчакат с покупката на смартфона
25 юли 2012 15:09, Бойчо Попов
291
Apple е продала по-малко iPhone
Снимка: Reuters

Първо най-важното – производителят на iPhone и iPad – Apple, отново е много успешна компания. През отминалото трето фискално тримесечие американският концерн е увеличил нетната си печалба спрямо предходната година с 21% до 8,8 млрд. долара. Това прави печалба от 9,32 долара за акция.

Приходите също нарастват значително -от 28,57 млрд. долара до 35 млрд. долара. Увеличението се дължи на бизнеса извън Съединените американски щати. Той е допринесъл с 62% за общите продажби през последното тримесечие, предаде Ройтерс.

Преди представянето обаче анализаторите очакваха повече. Анкета на Thomson Reuters показа очаквания за печалба от 10,36 долара за акция при продажби от 37,2 млрд. долара. Като причина за по-консервативните прогнози бе назовано въздържането на клиентите от придобивки.

Мнозина ще изчакат следващото поколение на iPhone, което ще се появи на пазара през есента. Самата Apple, както винаги, бе погледнала в бъдещето много внимателно. Компанията бе прогнозирала печалба от 8,68 долара на акция при приходи от 34 млрд. долара. Концернът обаче е известен със своите пословично консервативни прогнози.

Директорът на Apple Тим Кук изказа задоволството си от най-новите данни: „Ние сме развълнувани, че бяхме в състояние да продадем 17 млн. броя iPad. Също така в сряда ще стартираме с продажбата на новата операционна система Mountain Lion..." Той очаква с нетърпение и продуктите, които компанията ще представи скоро, пише и Wall Street Journal.

За резултатите своя дан дадоха, както винаги, продажбите на iPhone и на iPad. Като цяло, компанията успя да продаде през месеците април, май и юни 26 милиона iPhone и 17 милиона iPad - увеличение от 28% за iPhone и с 84% iPad 84% в сравнение със същото тримесечие на миналата година. По онова време Apple беше продала 20,34 млн. iPhone и 9,25 милиона iPad.

Преди година Apple отбеляза приходи за третото тримесечие от 28,57 млрд. долара. Нетната печалба бе 7,31 милиарда долара, което представлява 7,79 долара на акция. Брутният марж през 2011 г. бе 41,7%. Извън САЩ делът на продажбите бе 62%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

12Следваща »


291
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
14
 
! Отговори
Andro преди 11 години
Просто изразявам своето виждане за нещата. Ти явно не го споделяш, в което няма лошо. Не се изказа обаче по въпроса за безумното плюене по Епъл, а реши да споделиш, че не схващаш защо някой никога не би си купил Самсунг. Що ли?
147
14
 
7
 
! Отговори
az преди 11 години
Андро, би ли споделил с какво се занимаваш, кое те прави хипстър или част от киейтив среда? Разбираш ли, че това сам да си слагаш подобни определения е смехотворно. Напомня ми за една реклама в която един от опашката пред епъл магазин заявява "никога не бих си купил самсунг, аз съм твърде креативен..." и човека до него му отговори " човече, ти си продавач на кафе ?!? " ... та така и с вас. Аз ползвам продукти на епъл, но никога не ми е минавала подобна мисъл през главата. Що ли ?
146
4
 
14
 
! Отговори
Andro преди 11 години
Епъл не е просто технологична компания. Те са лайфстайл марка преди всичко. Философията им е доста по-различна от тази на който и да е технологичен производител, винаги са били насочени към хипстърите, криейтив средите. Според мен това е и причината хората, които по една или друга причина не ползват продуктите им да не разбират какво кара останалите да се "захласват" по тях. За мен те винаги са били уникални. Това селташко плюене тук обаче ми е меко казано непонятно.
145
13
 
5
 
! Отговори
до 170 преди 11 години
Епъл е точно за теб, защото си специален ;)
144
2
 
14
 
! Отговори
Anonymous преди 11 години
Това, което забелязах е, че редовно под статии за Епъл се включват хорица, от чието мнение абсолютно никой не се вълнува и се опитват да обясняват на другите колко били ***, че си купували продукти на Епъл. По жалките ви напъни личи колко сдухани сте и каквото и да казвате това няма да се промени. Айде ползвайте си корейските телефоно-таблети от по 20 инча и обратно в коневръза. Епъл не е за всеки;)
143
14
 
0
 
! Отговори
до joey преди 11 години
"Абе пич, ние епъл феновете сме ненормални ли според теб? Къв си ти, че даваш оценки на този и онзи, ако нещо не ти харесва си кажи, а не се чуди как да си избиеш комплексите във форума. Много кофти стои отстрани. "пич, честно повечето сте леко ненормални, за справка прегледай мненията под тази, а и която и да е друга статия за телефони и таблети. Това което не ми харесва си го казвам и не разбирам тази ти забележка, защото я получавам тозно заради това, че казвам което не ми харесва.
142
15
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Wizzy, говорейки на "ние", създаваш странно впечтление. Колко човека сте в стаята? Колко човека пишете на компа? По мое мнение всеки си е отделен индивид и не смятам, че можеш да говориш от името на всички епъл фенове(аз също им харесвамн джаджите). Голяма част от колегите ти тук говорят на "ние" и това ме кара да се замисля за...
141
2
 
12
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
Пхахахахахахах, според целия свят сме били мръднали. Ей, Mickey Mouse, що не напишеш сценарии за филм, а?
140
13
 
6
 
! Отговори
Mickey преди 11 години
За никакви копирания на дизайн не може да става дума. Както при таблетите, така и при телевизорите , и при хладилниците, и при миктовълновите печки.Таблетите и смартфоните все поввче приличат И ЩЕ ЗАПРИЛИЧАТ ПРОСТО на един екран-плочка и само за калъфките им можем да говорим за дизайт.ГУГЪЛ верно са предупредили Самсунг, че Епъл ще ревнат , познавайки им номерата които ползват от безсилие, но Самсунг знаят И СА ПОКАЗАЛИ в същите статии, че никакъв дизайн не е на Епъл:-)
139
11
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 11 години
@joey"Абе пич, ние епъл феновете сме ненормални ли според теб?"Не според нас, а според целия свят сте мръднали и зомбясали:-) Дори самия *** Кук ви нарече УНИКАЛНА ПОРОДА.Затуй и , де що има тарикат по Света иска да ви яхне и да ви цица, а вие да му ръкопяскате:-)
138
3
 
11
 
! Отговори
Joey преди 11 години
Абе пич, ние епъл феновете сме ненормални ли според теб? Къв си ти, че даваш оценки на този и онзи, ако нещо не ти харесва си кажи, а не се чуди как да си избиеш комплексите във форума. Много кофти стои отстрани.
137
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 162от позицията на нормален човек ? Как ти звучи това? А ти от позицията на каква ме караш да ти обяснявам каквото и да е ? Че и се правиш на остроумна ...
136
2
 
10
 
! Отговори
Annie преди 11 години
А я ми обясни от позицията си на какъв, или в случая по-точно би било да се каже, на КАКВО, съжаляваш заклетите Епъл фенчета, бе душице златна?
135
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много прибързваш със заключенията. Не е никакъв проблем това, че не я намирам, защото не я търся. Подобни "новини" има и за извънземни и рептили постоянно. Колко леко с определенията? Кое не ти харесва? Как се почувства засегнат, слънчице? От това, че съжалявам заклетите епъл фенчета?
134
2
 
10
 
! Отговори
Joey преди 11 години
Новината я има в почти всички технологични блогове от вчера. Това, че не я намираш е твой проблем. И по-леко с определенията;)
133
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до joey"новината" да не е като на онзи абсурдния със survey-a "mac_users_are_richer_n_cool"?Аз филми не си пускам, заклетите Епъл фенчета го правите и ви съжалявам, откровено!
132
2
 
9
 
! Отговори
Joey преди 11 години
Новината можеш да я прочетеш сам, от вчера е. Не съм си измислял и съчинявал нищо. А ти кой филм си си пуснал?
131
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до joeyСвободни съчинения не ни се слушат. Апропо, имам Iphone 4, Iphone 4s, MacBook Pro, Ipad, както и няколко андроидски джаджи!до 154"баце" ще викаш на някой от селската си махала. Както написах горе имам ipad и galaxy tab, и мисля че казаното от теб е жалка неистина!
130
1
 
8
 
! Отговори
До 154 преди 11 години
"Да приемем, че при таблетите има някаква прилика..."Някаква прилика? Че таблетите на Самсунг са 1:1 като външност с iPad-a, бе баце, нещо очилца да си вземеш?
129
2
 
8
 
! Отговори
Joey преди 11 години
Не го твърдя аз, а Епъл и очевидно Гуугъл също са го видяли.ПС: Съвпадение е, че си андроид и отричаш очевидното за всеки;)