Производството на iPad mini вече е започнало?

Цената вероятно ще падне под 300 долара
Обновена: 21 авг 2012 16:04 | 21 авг 2012 15:58, Бойчо Попов
75
Производството на iPad mini вече е започнало?
Снимка: Reuters

Производството на по-малкия таблет на Apple, за който отдавна се носят слухове, вече е започнало. Това поне твърдят анализаторите от Jeffries, които имат информация от проверки в поддоставчика Foxconn, пише AppleInsider.

Според спекулациите на 12-и септември американският концерн ще представи не само новия iPhone, но и умалена и по-евтина версия на таблета си iPad.

Информатори на DigiTimes съобщават, че доставките му ще достигнат 4 млн. месечно още през септември в очакване на високия интерес около празниците. Очаква се да бъдат произведени 25 милиона таблета през третото тримесечие на годината и още 30 милиона през последните три месеца на 2012 г.

Очаква се iPad mini да разполага със 7,85-инчов дисплей, който няма да разполага с Retina дисплей, както при последния таблет, а ще има сходна с тази на iPad 2 резолюция - вероятно 768х1024 пиксела. Устройството ще има и по-тънка рамка, така че дисплеят да заема по-голяма площ от лицевата част. Hidden Field

Според източниците на DigiTimes доставките на iPad mini са започнали още през юни, но в момента вървят с доста по-скромно темпо от по няколкостотин хиляди бройки месечно. Стартът на продажбите може би ще бъде през октомври, а цената вероятно ще падне под 300 долара (за Европа - 300 евро).

Анализаторите от Jeffries твърдят, че е стартирало и производството на телевизор с марката Apple. Информацията за телевизорите идва от източници в Sharp, Hon Hai/Foxconn и други доставчици на компоненти.

Wall Street Journal обаче пише, че вместо по свой телевизор Apple работи по т. нар. сет топ устройство. Досега от Apple не са успели да постигнат никакви лицензионни споразумения с кабелни оператори, които са от съществено значение за подобно устройство или за телевизор с марката на американците, пише още WSJ.

Още технологични новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поне половината от успеха на Ейпъл е добрия маркетинг и мощната сугестия за шикозност на продуктите им. Акцента в подобни статии е върху това че някъде е започнала продажбата на нов ай-продукт и така се създава неосъзнато чувство за изоставане на индивида. Реакцията му често е желание за покупка. Както се вижда, в подобни статии почти не се говори за функционалност на продуктите, а само се подшушва - "другите вече го имат". И тогава вече емоциите взимат връх над разума :)
37
5
 
3
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Поредната платена статия, пусната от "анализаторите" по "случайно" изтекла информация от производителите на продуктите, на които ябълката слага логото си. :-) :-) Няма лошо. :-)
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А и ставаше въпрос за Мак, не за iPhone. Телефонът не може да е показателен за каквото и да било. Не съм видял обаче дизайнерско, филмово, или звукозаписно студио (извън БГ), които да признават друго освен Мак за работа.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Макът винаги е бил насочен към креативните хора, това не значи че го ползват само те. Ти май пак не схвана, а?
34
5
 
4
 
! Отговори
makita преди 11 години
Имам приятел с лице на мутра, освен български говори развалено още на 3 езика :), разнася пици и ходи с 2(два)айфона в джоба, че потдържали само по една симкарта. Амбицията му е да стане автомонтьор. Много свястно момче, но изобщо не държи да го наричат криейтив или уникален. Айпродуктите не са атрибут на някаква висша каста, раса, порода или незнам какво си интелектуално, модно течение. Има ги този който ги харесва. Всички твърдящи нещо различно изглеждат леко жалки и малко смешни.
33
6
 
3
 
! Отговори
makita преди 11 години
Имам въпрос към разните криейтив вебдизайнери, хикс-дизайнери, софтуерни разработчици, худижници и т.н. С какво тези от вас които ходят с епъл в джоба(чантата, офиса, колата, ...) са по криейтив от тези, които ходят със Сони примерно? На мен ми са струва, че вторите са доста по - уникални от първите. Поне се срещат по - рядко и показват доста повече стил и интелект (по мои наблюдения). Голяма част от професионалните шофьори които познавам са със айфон... И са вери криейтив пичове :)
32
5
 
2
 
! Отговори
makita преди 11 години
Бих казал че си криейтив ако не можеш да спреш да си моделираш телефона(лаптопа, колата, къщата, прическата, дрехите, идеите и т.н.). Ако ми снимаш обаче залеза със аифона или си завърташ шапката, така че наклона и да съвпадне с ъгъла под който си носиш пиърсинга, пич, имам лоша новина за теб. Както беше казал някой тука: приятелю, та ти продаваш кафе!...
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а на АйПръд кога ще почне, стига вече с тези ай бози
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Иларион Макариополск "всъщност М$ и Apple за операционките на ламерите :-) но това е друга тема."Кажи го на всички музиканти, хора които се занимават с графичен и моушън дизай и т.н. Не забравяй, че не всички са програмисти ;) Примерно аз съм криейтив директор в международна рекламна агенция и се занимавам с това повече от 15 години, благодаря че ме нарече ламер защото ползвам OSX и също си изкарвам парите с честен труд:)))
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да профукам 300 евро за глупост, която след 1-2 години толкова ще остарее, че и цената ще падне на 3 евро. Мерси.
28
3
 
14
 
! Отговори
Симеон преди 11 години
Apple правят продукти, които се продават. Предизвикват търсене, продуктите им са лесни за работа и с високо качество, интерфейса също е лесен за работа и същевременно доста стабилен. Всеки сам си решава за какво да си дава парите, никой не е накарал някой на сила да си взима продукт на Apple.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не ви кара да ползвате продукти на дадена марка, поради тази причина има и др. операционни ситеми и тн. - за всеки влак си има пътници!Само не мога да разбера, какво ви бърка в здравето Епъл и хората които ползват? Аз примерно не се дразня, че има хора които ползват windows или пък linux и не виждам причина да го правя...Дай боже на всекиго възможност да има време и възможности да работи с всичко, пък после каквото му на душа и сърце!
26
9
 
1
 
! Отговори
Иларион Макариополск преди 11 години
До 28Ако ще е за дизайн M$ имат по добър дизайн който позлволява и множество теми според вкуса на потребителя, но M$ не е по добра система от Apple, тук дизайна няма нищо общо според мен, той е просто визуална форма която да го отличи от останалите, истината е под "капака" на машината, от там идва и цената и.P.S. има доста по-скъпи конфигурации от тези на Apple които са с windows ;-)
25
4
 
3
 
! Отговори
Иларион Макариополск преди 11 години
До пачкаДа и не се срамувам от това че работя и честно си вадя парите, а то можеш ли да се похвалиш със същото?
24
8
 
20
 
! Отговори
nemo преди 11 години
Oтхапаната ябълка излезе гнила.Не разбирам защо подяволите трябва д аси купувам епъл за 1000лв при положение че половината му приложения не му вървят в България натова отгоре са и платени.Андроида е по евтин два пъти ми върши същата работа ама нали сме Българи трябва да сме фукарии винаги.
23
2
 
8
 
! Отговори
пачка преди 11 години
до Иларион МакариополскДа знам - като теб плебеи /работническа класа/.
22
6
 
0
 
! Отговори
Иларион Макариополск преди 11 години
Хаха пачка, знаеш ли какво значи *** :-), всъщност М$ и Apple за операционките на ламерите :-) но това е друга тема. Аз предпочитам andorid с root права, ако е със същите параметри като ipad-а може да се спори кое ще е по добро.
21
5
 
7
 
! Отговори
пачка преди 11 години
Всъщност всеки знае, че самсунга е епъла на плебса :)
20
9
 
2
 
! Отговори
Иларион Макариополск преди 11 години
Хардуера/желязото на Apple + операционната система формират цената, но основно е хардуера, не красотата или уникалния дизайн, който всеки може да постави на android устройството си при желание. На мен лично не ми допада интерфейса на MAC-а.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че ако може да го използвам за печка, прахосмукачка и пералня ще си го купя.Иначе имам РС.Купис ли лаптоп от гъзария, но се оказа, че РС си е по-готин.