Малкият iPad все по-близко

Американски медии споменават за събитие на 23-и октомври
13 окт 2012 12:19, Бойчо Попов
78
Малкият iPad все по-близко
Снимка: Reuters

Американският технологичен концерн Apple ще представи миниварианта на своя топ таблет iPad на 23-и октомври, пише близкият до Wall Street Journal технологичен сайт AllThingsD.com в петък, като се позовава на информирани източници.

iPad Mini има диагонал на екрана от 7,85 инча, спрямо диагонала от 9,7 инча на актуалната версия. Досега обаче са известни съвсем малко детайли за устройството. Цената на по-малкия таблет се очаква да започва от около 299 долара.
Компанията все още не е съобщила нищо за очаквания по-малък таблет - концепция, която основателят на концерна Стив Джобс осмя преди две години. Преди няколко месеца обаче анализатори прогнозираха, че iPad mini ще се появи преди сезона на коледните покупки.

С Mini iPad Apple реагира на растящата конкуренция на пазара на таблети. Конкурентите Google и Amazon вече са напред, предлагайки по-изгодни варианти за устройствата.

Китайският сайт Apple.pro публикува още в началото на август две снимки на предполагаем компонент на малкия iPad. Те показват класически гръб на iPad с полиран алуминий, на който обаче липсва място за камерата. Дали публикуваните снимки отговарят на действителността, или са просто фалшиви, не може да се каже. Ако все пак се окаже, че наистина е част от бъдещия малък таблет, това би означавало още една стъпка назад към началото на iPad, защото първият "голям" iPad също няма задна камера. Но от предната си камера обаче производителят едва ли ще се лиши, защото софтуерът за видео чат FaceTime е изключително важен и престижен проект за концерна.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: AppleiPad iPhone
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пич, тебе кой те излъга, че iPhone-и си купуват бедняци, дето ходят голи и боси. Доходът ми позволява спокойно да си взимам по един Макбуук Про всеки месец и пак да живея екстра. Айде като си в Америка не изкарвай нас горките в БГ, че ровим по кофите. А и от опит знам, че от Епъл по-добри продукти няма - iMac, iPhone, iPad, това са устройства, с които не само върша всичко, но и сядам с кеф да работя, защото не само работят, но и изглеждат уникално. Какво да правя като не ме влече гъм грозни пластмасови играчки и бъгавия Уиндоус.
63
1
 
1
 
! Отговори
bh преди 11 години
дал сьм $300 заради отстьпката с плана, инак цялата цена е $600 ... Цените и на епьлските дрьнкулки са подобни ако не сьвсем сьщите... Проблема е че ако не бяха толкова евтини никои нямаше да ги купи в Америка... за това и се чудя и от кьде се навьдихте толкова епьлски зомби като Джоба ви кьрти по хилядарка за тия дрьнкулки и голи и боси ходите само да начешем комплексите... нипричом е бьлгарския потребител никои не го таргетва от Епьл пьк тои горкия готов зомбиран носи в рьце 1000 лева и вьрви кьм сергията на Дзоба ...ааа ... ааа ...ааа
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти я сподели колко си дал за андроидския си телефон, дето пишеш Java на него. Щото едва ли е по-малко.
61
2
 
1
 
! Отговори
bh преди 11 години
Начи баси и емиционалните зомби !? Начи таквиз емоции от зомбирани сноби не за вярванме овен че иде Хелуина ааа ааа ааа... Таквоз чудо дори и оня дето си изпорти чернио дроб не се надявал да намери у Бьлгария с тия цени дето им е отперил на дрьнкулките си ... Начи ходят едни зомби голи и боси с едни айтва айонва ... Колко жалко че ги правят малки епьлските дрьнкулки че дори и само едни пликчета да са ти останали след като платиш 1000 лева за поредната дрьнкулка пак можеш да го скриеш у пликчетата ... Обаче кат си помисля що не си ги закачат зомбите айтакованката на чело та да се перчат по- убаво, а другари!? Хилядо лева сте дали ей , изстрадали сте ги голи и боси трьгнахте зарад тия айтакова полага ви се малко пречене... ха-ха-ха!
60
1
 
4
 
! Отговори
Do Mindo преди 11 години
Чичка, да кажеш, че на Епъл продуктите дизайна им бил бисексуален, ако избщо дизайн може да е такъв, трябва да си доооста мръднал в главата. Това е дизайн, който всички са признали като еталон за това как трябва да изглежда един продукт, дори дизайнерът на Браун - Дитер Рамс, автор на десетте принципа на добрия дизайн, признава Епъл като единствените в момента, издигащи в култ не само функционалността, но и външността на продуктите си. По-добре, че няма да станеш част от тази мода, защото тя не подхожда на чичковци, лочещи по половин бутилка уиски, явно мислейки, че това е форма на забавление. Жалък си!
59
1
 
4
 
! Отговори
До Mindo преди 11 години
Фактът, че избълва толкова простотии в три поредни поста показва колко зле си ТИ! bh очевидно е неграмотен, но по страшни са размишленията и нечовешката изцепка "Стив дето си изпорти чернио дроб от злоба и лошотия". Фактът, че подкрепяш човек, който дори може да си помисли подобно нещо показва колко зле си. А за сигурност и Андроид да говориш е комбинация като прасе в теменужки.
58
3
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Дизайна на епъл... Попаднах на порносайт наречен айфон гърлс :). Всичкото е розови момичета, опитвщи се да минат за тиин ;). Е, по - изпипани са от 50 годишми бабички де ;) Ама някакси бисексуални изглеждат... При айфон всичко изглежда бисексуално - жените имат нещо мъжествено, а мъжете имат нещо женствено. На фона на големите северноамерикански мъжествени пикапи тая мода изглежда леко гейска. Не че ми пречи де, но ме възпира да стана част от нея ;)
57
3
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Вааахахаха да обвините bh в гнусна злоба... Смятай колко ограничени хора ражда майката земя...Пичове, сори днес съм много директен. Джак даниелс черен етикет не прощава(също като простотията) на никого ;)
56
3
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Някои *** не могат да си представят, че има хора с по няколко програмни езика и с по няколко западни езика дето не са писали на български от 20 години(изключая образователните постове в тази медия). Основния проблем на ограничения фен е че е ограничен и не го осъзнава.Проблема на образованите е, че не издържат на простотията и се опитват да помоганат на бедните духом, но насила хубост не става ;)! Koфти, но факт! Порочен кръг, от който няма измъкване за бедните духом ;). Сори за вас :/)
55
4
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Ае пич, ти мислиш ли, че нормалните хора с критична информация си проверяват мейлите на телефона? Колко от потребителите извършват онлайн разплащания през телефона? А тези, които извършват взимат ли адекватни мерки за сигурност? А колко от айфоните са жалибрейкнати? Какъв проблем за сигурността е жалибрейкването? Не ме барай на тази тема, че много ще страдаш! Не е лесно да си ноб и да се опитвашда минеш за разбирач пич! Понякога можеш да станеш доста смешен.
54
2
 
4
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
Тъга:Android applications downloaded by as many as 185 million users can expose end users' online banking and social networking credentials, e-mail and instant-messaging contents because the programs use inadequate encryption protections,puter scientists have found.The researchers identified 41 applications in Google's Play Market that leaked sensitive data as it traveled between handsets running the Ice Cream Sandwich version of Android and webservers for banks and other online services
53
2
 
5
 
! Отговори
bh преди 11 години
Другари успокоите коня, начи изпозлвам начи като пиша оти не сьм раснау у софииска саксия . Начи така. Обаче от друга страна пиша и говоря на няколко говорими езика и езика з апрограмиране... Начи малко са множко за неграмтник. И другари след като ще победите тия епьлските зомби ( за за децата сьм купил повече епьлски дрункулки от вазе грамотните тьпунгери ама като ще водим окопна воина сьс замеряне с каквото падне ...) та оти се нервите зомбите? Начи зз за пьрви пьт виждам такова чидо нервни зомби! Начи Предполагам и Стив Джова (дет си изпорти чернио дроб от злоба по затриването на Андроида )не е сьнувал че такива верни зомби ша сьздаде.... ааа ... ааа ... ааа хелуин епьл зомбите , дьл сте помирисвали хелуин!?
52
3
 
3
 
! Отговори
До bh преди 11 години
Вземи се гръмни бе, *** смотан! В пътя не можеш да вървиш, а лееш гнусната си злоба. Адски комплесирано човече си.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен, че си супер неграмотен (честата употреба на "начи", слятото "междуддругото", и т.н., демонстрира и ултра аграрна и гнусна философия - "ша бръкнете у джоба на Стив дето си изпорти чернио дроб от злоба и лошотия". Ти си пълен ***, програмисте!!!
50
3
 
5
 
! Отговори
bh преди 11 години
Ай са кат няма аргументи се почва кои бил неграмотен... Неграмотно щото пиша с едни транслатори на крилица които я карат през просото както им падне за това изглежда неграмотно и после когато реша да го редактирам в полето з акомента на саит а на ДНЕС не позволява оти са го писали едни много грамотни програмисчета у Софето... а пиша с транслатори оти за 18 години в Америка и досега не съм намерил служебен компитър с кирилица, а те и домашните не са различни ... Блазя ви на грамотните а аз неграмотния се оправям с англииски, руски, малко испански, С и ЙАВА ...Междудругото що си мислите че има нянкакъв апп които изобщо липсва за Андроид след като почти всичко се пише на графични среди и на високо ниво (професионално всеки гони бърз резултат и няма време за ебаване с ЙАВА ) а от тях какво излиза на ижод е само въпрос на левия бутон или десния бутон... С левия излиза иОС с десния Андроид... Блазя им на грамотните! И що с атия емоции като щ епобедите иГалфоните !? И като победите гаче ша бръкнете у джоба на Стив дето си изпорти чернио дроб от злоба и лошотия.... иСиктир
49
2
 
3
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Филма всички срещу огризката сме го гледали преди малко повече от 20 години и bh е прав, че е много вероятно и новата серия да завърши както и старата с фалита на тази фирма. :-)
48
2
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Пич, има хора от по 20 години не са писали на български. Някои от тях не са го и говорили. А някои просто се бъзикат ;). Твойта реакция е класика ;)
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
54 е точен пример за това какви хора пишат андроид софтуер! И за това че всеки като напише нещо за андроида и тои става това което е в момента!
46
4
 
5
 
! Отговори
bh преди 11 години
Начи никога няма да купя Апълски работи за себе си, но за децата зе налага... Начи като инженер и като аматиор Андроид девелопър е обида за мен да чета апълското преставяне на спецификацията на продуктите им , начи няма точки размери ами има още по тънък , няма премахнати са некои недостатъци ( или то няма такива) от преднта версия а има много е кул, начи много е по-бърз ама колко , сравнено с какво, по кои бенчмарк!? Накратко написано като продавача те третира като ... ами не мерси! Друго Апълската стратегия отново няма никакъв шанс за услех подобно на ситуацията от 80-те години на битката между отворения за всички ИБМ ПЦ цомпатибле платформа и Апъл ИИ в които само наши комунисти виждаха бъдеще... Приложенията за Апъл са по направение защото се иска одобрения да се пуснат на пазара докато за Андроид всеки пише , но евентуално това всеки пише ще доведе до качество и тогава борбата на Апъл е загубена отново, но вероятно Апъл зомби винаги ще има.... междувременно чоплим семки и бичим Й А В А за Андроид
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз също ме съм си джейлбреикнал телефона и не виждам смисъл. Повечето приложения които ползвам са безплатни и имам и няколко които съм си купил. Прави ми впечатление обаче че мои приятели със устройства с андроид като видят някое мое приложение ме питат: " а това имали го за мен?" И аз им казвам ами незнам, провери си в маркета, и когато поровят в 90% отговора е " ами не няма го" :(. Иначе имат проложения като скайп и фаисебук но до тук !!! Сравнете google earth за епъл и този за андроид например, ами не е същото в полза на епъл! И повечето неща за андроид са по този начин, писани отгоре отгоре колкото да го има. Качество нулево, ъпдеити никакви.