Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple

Компанията не спазила указанията да признае, че Samsung не копира iPad
Обновена: 2 ное 2012 13:47 | 2 ное 2012 13:45, Бойчо Попов
258
Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple
Двата таблета в директно сравнение. Снимка: Ройтерс

Британски апелативен съд в Лондон нареди на Apple в срок от 48 часа да премахне от сайта си становище за правата си за дизайн в патентния си спор с корейския Samsung. На 18-и октомври Apple бе призован да публикува съобщение, в което да поясни, че Samsung не е нарушил правата по дизайна на iPad. Малко по-късно корейците се оплакват, че съобщението на калифорнийската компания не съответства на съдебното изискване, предава Bloomberg.

Apple е добавил четири абзаца, сред които и част от по-ранно съдебно решение, в което се казва, че продуктите на Samsung не са „достатъчно готини“, за да се сбъркат с копия на Apple. Освен това в съобщението в сайта има и откъси от решение от подобен процес в Германия, който според британския съд обаче няма никаква връзка с делото на Острова.

„Аз съм безмълвен за това, че компания като Apple може да постъпи така“, заявява в четвъртък съдията Сър Робин Джейкъб. „Това е ясно нарушаване на съдебното решение“.

Чрез тази публикация „се създава усещането, че британският съд не е отсъдил в съответствие с решения на други съдилища“, казва Хенри Кар, адвокат на Samsung, цитиран от BBC.

Молбата на Apple да получи 14 дни време, за да предприеме промените, бе категорично отхвърлена от съда. 

„Директорът на Apple би могъл вместо това да ми изпрати декларация, в която да опише точно техническите проблеми, заради които такава промяна не би могла да се случи в сайта на компанията“, заявява съдията. „Това е Apple. Не е допустимо те да публикуват подобно нещо в сайта си“, добавя още той.

Съдът нямал намерение да унижи американската компания, а да премахне „търговската несигурност“, свързана с продукти на корейския конкурент. „Потребителят може да си помисли – по-добре да не купувам Samsung – може би продуктът ще е нелегален и мога да извърша престъпление“, казва още Сър Робин.

През юли британски съд постанови американският технологичен концерн да публикува съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, в което изрично да пише, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad. Заповедта означава, че Apple трябва да прави „реклама“ на Samsung, каза тогава адвокатът на базираната в Купертино компания Ричард Хейкън. „Нито една компания не би искала да споменава името на конкурента си в своя сайт“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
50
 
! Отговори
фори преди 11 години
компанията ейпъл е завела делосрещу бабичка от женския пазарзатова че продава ябълки
34
1
 
24
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Лееееееееееееелееееееееееееее,ама имало хора дето се вълнуват от този въпрос....ЩЕ ПАДНА !!!
33
23
 
22
 
! Отговори
- преди 11 години
Андроид е мега *** операционна система. Всеки нормален, който хване Айфон и Самсунг ще разбере, че Айфонът е много по-интуитивен. Трябват и пари освен всичко разбира се, защото е по-скъп.
32
18
 
21
 
! Отговори
2x2 преди 11 години
Хахаха, ейй големи български разбирачи бе, цял живот капачки за буркани правят, ама иначе дават акъл за компания, дето има кеш пара да купи България 5 пъти.Как може ябълката да краде дизайн от Самсуняка, като 2007 година нямаше един смартфон като първия айфон, когато го пуснаха. Ами преди айпада, кой купуваше изобщо тези безполезни неща?Кой каквото му харесва да си ползва, ама тука все техно и маркетинг анализатори бе? Хахах, изтрещя народа от злоба и тъпотия, тотално.
31
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айфон е копие на модела на Самсунг Samsung F700, който излезе година преди първия Айфон. Който поразително приличаше на този Самсунг. Когато излезе Айфон Самсунг вече предлагаха и модела Омния, който продължаваше външния вид на Samsung F700. Дори от последното поколение на Самсунг, модела Галакси 3 лъха дизайна на Samsung F700. Що за наглост е след като си откраднал дизайна и идеята от Самсунг, след като дори си купил от тях дисплея, процесор, памет.. накрая си сглобил и телефон по техен дизайн и след това да ги съдиш че те крали от теб. Огризката счупи нагломера.
30
0
 
21
 
! Отговори
дървен професор преди 11 години
Ериксон, а след това и Сониериксон имаха модели с тъч скрийн, но неможаха да ги наложат, въпреки че спорд мен "P" серията на Сони беше много добра. Относно това кой какво произвежда. Има разлика в това да си иноватор и в това да произвеждаш на конвейр, едно е да внердяваш новости и друго е да имаш машините които да го изпълня. Това че си подизпълнител не е важно, ако няма кой да взема решенията ще останат само хора които са свикнали да вземат на готово, коет онее добре за нито един отрасъл.
29
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е че не Самсунг са крали дизайн от Епъл а Епъл доказано са крали дизайн от Самсунг. Който е маниак и е ползвал тъчскрийн телефони откакто се появиха го знае. Който обаче от 2 години е с Айфон няма как да го знае. Той ако знаеше и разбираше нямаше да е с Айфон.
28
2
 
39
 
! Отговори
бйкл преди 11 години
Епъл само губят потенциални потребители със тия безумни дела.Изкарват едни и същи продукти,само цените им увеличават.Имат си сериозна база клиенти,но не се увеличава.Искат да се шуми около тях ,защото иначе ще станат един от многото призводители на *** от Китай
27
5
 
26
 
! Отговори
До Жорко преди 11 години
Вярно огризката е кисела и за нищо друго не става освен да нахраниш прасетата, ама много скъпо излиза на таз цена.
26
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ба си наглите огризки!
25
5
 
27
 
! Отговори
До 29 преди 11 години
Ти *** ли си? Кой от кого е крал? Как така корейците крали а модела на Айфон 90% копие на моделите на Самсунг? Май крадеца вика дръжте крадеца.
24
8
 
20
 
! Отговори
2x2 преди 11 години
До (16) sante_dog:Това не е квадрат а правоъгълник, формата и на двата таблета е правоъгълна. Че са гепнали корейчетата не е никак чудно, всеки краде идеи и т.н., естествено най-велики са китайците, там просто няма закон за авторско право. Примерно, харесва ти сайта на Майкрософт, сваляш си го и му сменяш името с твоето и си имаш сайт, и в Китай никой не може да ти каже нищо :) Затова там е заринато с ментета, произвеждат и не им пука, то и от какво ли я?
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не мисля,че дизайнът на правоъгълната дъсчица по която чертаеш е пръст е измислен от Ейпъл.Очевидно е може би ,че ако дизайнът е изцяло тъч скрийн единственото възможно нещо е да има иконки по дисплея които се натискат.Бих им се възхитил ако си произвеждат сами всичко.От дънната платка през процесорът ,"видео картата",екрана ,корпусът и тн.А те ползват процесор на ARM памет на самсунг дисплея също и останалите компоненти са на най-различни фирми.Ама иначе били уникални..
22
15
 
20
 
! Отговори
нууб преди 11 години
До ГрудиГоуем специалист се напраи, де да разбираше поне от технологии, че да пишеш.Провери си сам сравнението между Iphone и пластмасовия ***.news.smartphone.bg/review/apple-iphone-5-sreshtu-samsung-galaxy-s-iii-podrobni-sravneniya-i-testove/А като ти е малък екрана, си вземи тръбен монитор с тъч скрийн.
21
2
 
34
 
! Отговори
Pastora преди 11 години
Нека и да не забравяме,че има и части на Самсунг в Ябълката.Днес ми подариха квадратно портмоне...Ябълката дали ще ме съди,че го притежавам(даже е черно) :Д :Д
20
9
 
20
 
! Отговори
дървен професор преди 11 години
копиран дизайн: погледни как са изглеждали телефоните преди появата на iPhone, всички след него копират не само формата като хардуер но и интерфейсът. Последно сравнявах цените на iPhone4 и Galaxy2, разликата беше в полза на ябълката и двата бяха около 750лв, но това беше отдавна. За мен слабост е по-малкия дисплей, но ако човек има възможност да си вземе таблед, то тогава по-малкия дисплей на телефона е предисмтво. Ако има въможност сега да взема телефон бих избрал Note2.
19
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все още смятам, че Ейпъл е експеримент, който цели да се види колко много са затъпяли хората...
18
33
 
23
 
! Отговори
m3 преди 11 години
От всички устройства на Самсунг, падовете им са най-добре изкопирани от Apple, почти 1:1 разликата е в евтината им визия и чупения Андроид... Ае хейтвайте разбирачи, почвам да го местя :)
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 16: Всъщност е правоъгълник. Което не променя особено тезата ти, но все пак трябва да правим разлика.
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пред зелените милиони всеки остава безмълвен

Спонсорирани публикации