Пианистката Надежда Цанова разказва повече за “Софийски музикални седмици”

На 9 юни ще има и концерт “90 години Васил Казанджиев”
5 юни 2024 17:30, Инна Ангелова
2

В рамките на международния фестивал “Софийски музикални седмици” ще се проведе и конертът “90 години Васил Казанджиев”. Той ще е на 9 юни в зала “България”.

Надежда Цанова, която е пианистка, също ще участва. Тя, заедно с директора на фестивала проф. Момчил Георгиев дадоха повече информация за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Пианиската Надежда Цанова сподели, че всичко за концерта е готово. “Концертът е с оркестъра на Русенската опера. Интересното за този концерт е, че ще се изпълнят две произведения от нашия голям композитор акад. Васил Казанджиев. Първото е едно от ранните му творби "Псалми и ритуали", а второто, което ще изсвиря аз, е "Виртуозни движения", каза пианистката пред "България сутрин".

Фестивалът тече от 23 май и обхваща 80 събития, а за първи път той е в два времеви отрязъка. Директорът проф. Момчил Георгиев каза, че има акцент върху годишнините на Панчо Владигеров и на Васил Казанджиев. "За всекиго има по нещо. Страшно много български премиери", коментира проф. Георгиев.

Цанова се познава от по-ранните си години с композитора Васил Казанджиев, а в последните няколко години работи често с него.

"Аз получавам един изключителен опит и изключително ценни съвети от него. За мен винаги е огромно удоволствие. Той е една изключителна личност, един изключителен, достоен човек. Малко са вече такива хора. За мен е огромно удоволствие да контактувам с него", каза пианистката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари