Samsung ще продължи да се продава в САЩ

Корейците не успяха да издействат преразглеждане на делото
Обновена: 18 дек 2012 13:30 | 18 дек 2012 12:58, Бойчо Попов
55
Samsung ще продължи да се продава в САЩ
Снимка: Ройтерс

В патентната си война с кръвния си враг Samsung американският технологичен концерн Apple трябваше да претърпи ново поражение. Корейската компания може да продължи да продава смартфоните си на американския пазар, след като щатски съд в Калифорния отхвърли иска на Apple за забрана на продажбата на 26 модели на южнокорейците. Американската компания не е предоставила достатъчно доказателства за нарушения, се казва в решението на съда, цитирано от Ройтерс.

Двете корпорации от над година спорят в целия свят за патенти, като са обхванати със съдебни дела в целия свят. Пред съд в САЩ през август Samsung претърпя тежко поражение, като журито присъди на Apple обезщетение от над 1 милиард долара. Това обаче не бе достатъчно за Apple, американската група иска да забрани продажбите на мултифункционалния Samsung на вътрешния пазар.

Само фактът, че Apple може да губи клиенти и продажби на смартфони за сметка на Samsung, не е достатъчен сам по себе си за забрана, смята съдия Луси Кох. Apple не успява да докаже по достатъчно убедителен начин, че Samsung със своите смартфони, които са нарушили патентите на Apple, ще накърни значително продажбите на iPhone.

Но и за Samsung в понеделник имаше поражение. Съдията отклони молбата на корейците да даде ново начало на жалбата за нарушаване на патенти от страна на Apple. Корейците обвиниха председателя на журито, което постанови милиардната глоба, в пристрастия. Велвин Хогън е скрил, че по-рано е участвал в правен спор, в който страна е била Seagate Technology. Samsung е основен инвеститор в американския производител на твърди дискове и този факт може да се счита за сериозно основание за корейското искане. Samsung искаше да постигне отмяна на постановената в края на август присъда. Журито отсъди, че Samsung умишлено е нарушила множество патенти и дизайна на смартфони на Apple. Корейците бяха осъдени да платят компенсация в размер на 1,05 млрд. долара.

В момента Samsung е уверен лидер на глобалния пазар на смартфони. Според фирмата за маркетингови проучвания IDC през третото тримесечие корейската компания е продала 56,3 милиона смартфони, постигайки пазарен дял от 31,3%. Разликата с Apple корейците поддържат относително стабилна. Американците с около 26,9 милиона iPhone са продали само половината от пласираните от Samsung смартфони.

Още новини от технологичния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добре де, и аз ти споделям моята практика и това как никога не съм имал проблеми с вируси за уиндоус или андроид, а ги ползвам откакто съществуват. глупостите за технологични форуми и осмиване на доклади ги разправяй на онзи гнусливия...
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Доказателството" в доклада на Касперски беше посрещнато с насмешка от всеки технологичен форум, защото те само се опитват да накарат и Мак потребителите да им станат клиенти, а от техния вид софтуер Мак никога не е имал нужда. Не ме вълнуват докладите, а това каво ми показва практиката ;)
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 48Хаха, не само че не съм единствения, ами и ползвам интернет от както се "предлага" в Бг. Ако ти говори нещо, набираше се 0133 (беше преди МНОГО време и може да греша цифрите) Имаше една мрежа Genue, която беше на Фил Колинс и паролата и беше: Genesis. Ето от тогава ползвам интернет. Също можеш да забравиш за безвирусните IOS и MacOS. Доказателство за това е последния доклад на Касперски. Това естествено няма да ви вълнува, понеже искате да си знаете своето ...
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега видях, че тоя Ботнет е именно Flshback trojan, за който говорих, че не е пробив на OSX, а на Java. Още едно доказателство, че затворената система на Епъл е толкова добра и сигурна именно защото е затворена и Java е аут.
48
1
 
0
 
! Отговори
До 46 преди 11 години
Ми да ти кажа, явно си единствения и вероятно изобщо не ползваш интернет.Mindo, не ми цитирай някакви единични вируси, които на практика е невъзможно да хванеш, защото те не са предизвикани от пробив в сигурността на системата, а от допълнително инсталирани разширения за нея. Последния такъв вирус беше пробив на Java, поради което с новата версия на OSX Java беше махната. Затова и iOS устройствата не поддържат Flash - същата боза, която вече на практика е мъртва технология.
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 38Силно се съмнявам че имаш айфон!
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 44Смешни анонимнико, ползвам Уиндоус от повече от 15 години и НИКОГА не съм имал антивирусна!!! Реинсталация правя само когато има нова версия, т.е. веднъж на 2-3 години. На калпавия потребител, уиндоуса му е виновен ...
45
2
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Под нисък клас какво имаш предвид Да не би ония едногодишни модели на които хардуера е почти 2 пъти по - скъп от този на най - новия айфон? Ами така е, съгласен съм. Смятай тогава какъв клас са устрийствата на епъл... За сигурността - да си чувал за ботнет от епъл компютри? Ако неси -->гугъл -->ботнет осх и ... совите не са това, което са прителю, особено ако се продават от епъл...
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно! Андроид и Уиндоус никога не са били синоним на стабилност, просто и двете системи се пробутват на 100% от ниския клас устройства, няма как да не са масови. А Мак нито ми е забил за 4 години, нито ми се е налагало да мисля за антивирусни програми. Айде познай колко ще остискаш на ВинБоз без антивирусна. За забилия ти iPhone можеш да виниш нескопосано разработеното FB приложение, което Епъл не случайно дълго се опъваха да пуснат в AppStore-a.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кое е по масово го определя цената
42
3
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
Приятно ми е да се запознаем. Договора ми изтече преди 3 месеца и оттогава съм със галакси s3. Айфона 4-ка го продадох за 350 лв и се радвам че се отървах от него бързо. А и от моята компания - преди 3-4 години имаше 8 човека с айфони.. сега след мен остана 1. Ти си стой пред мак-а и си бачкай там. За всеки влак си има пътници. Факта кое е по-масово, определено показва кое е по-практично и функционално.
41
2
 
2
 
! Отговори
До 38: преди 11 години
Онзи ден качих 6.0.1 на айфона ми най-накрая. Върнах си приложенията, ъпдейтнах.. където каквото имаше. Та.. пуснах фейсбука да видим. Някой беше публикувал линк към клипче във тубата. Телефона... заби ! След продължително държане на копчето за изключване и кръглия бутон се изключва, после го включвам.. и пак пробвам.. и пак забива там. Много е барнато, отвсякъде даже, да не говорим за картата, която ако реша да я ползвам, трябва да ходя на работа в Пикадили или в бензиностанцията на Ромпетрол.
40
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
При нас се водят OPzV solar power има от 50 до 300 ампера,както и избор за хоризонтална или вертикална кутия.Вертикалните са пос къпи,защото минават процес,при който се изтегля с вакуум киселината,която е в повече и се тестват за херметичност.Пълни са с гел,който се втечнява само над 55 градуса.Ако искаш да си купиш,само пиши
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 38Това, да искаш да не наричам такива като теб "зомбита" е същото, като да те карам ти да не наричаш Уиндовс - Винбоз. А причините от които се охилваш нямат абсолютно никакво значение по темата. Може просто да сядаш пред компа напушен. Няма лошо.
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е стриган не знам, ама знам, че откакто работя на Мак, всичко го върша с кеф. Дизайн, интефейс, всичко е барнато, само като седна и го погледна и се охилвам от кеф. Всеки да си ползва каквото иска, но недейте да наричате овце, зомбита и т.н. хора, които харесват нещо различно от Винбоз и Андроид.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 18Ти четеш ли какво си написал бе комик? Ха-ха-хаЦял Свят знае че по стригани и доени от ай огризките като теб , няма.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@36Един милиард циреи ще му докарат на *** на *** Кук , Самсунг
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самсунг едва ли ще приеме решението на районния съд в Купертино заради тоя гаф с журито. Само гледайте.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@32Tи па намери кога да преминеш на iOS :):)Точно когато Андроид ги закла окончателно с Джели Бийна.А относно Уиндоус 8 и хибридите, само гледай как скоро Епъл ще тръгне "иновативно" по техните стъпки. Ха на бас!***.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искам да се заяждам с никой,само искам да попитам какви са батериите към соларните панели?Въпросът за съхранението на енергията е важен при тези устроиства?