Anonymous се изгаври с ФЕД

Хактивистите откраднаха лични данни на топ банкери
4 фев 2013 17:34, Бойчо Попов
23
Anonymous се изгаври с ФЕД
Снимка: Ройтерс

Хакерският колектив Anonymous извърши пореден силен удар, след като открадна и публикува данните на около 4 хил. американски топ банкери. Това е част от акцията им Operation Last Resort, с която хактивистите изискват реформи в американското законодателство, съобщи ZDNet.

В случая по вероятно става дума за достъп до компютрите на Федералния резерв. Информацията е актуална, като хората действително са служители на съответните постове в съответните банки, пише ZDNet, след като е направила проверка в сайтовете на банките.

Организацията публикува архив, в който се съдържат имената и длъжностите на водещите служители в редица американски банки. Сред данните има още потребителските имена и кодирани версии на паролите на личните им акаунти.

Според сайта за новини за социалните мрежи Reddit цялата публикувана информация е вярна. „Обадих се на някои от тях – телефонните номера са коректни. Лошото за Фед е не това, че информацията е истинска, а че е взета от техните компютри“, пише редактор на портала.

Днес е и последният ден от срока, който Anonymous постави на американския Департамент по правосъдието за публичен отговор на седем въпроса, свързани със самоубийството на Аарън Суорц и съдебния процес срещу него. До момента хактивистите не са получили отговори на въпросите си и не е ясен следващият ход на Anonymous.

Смъртта на Суорц стана причина за нови дебати в американското политическо пространство за законите в антихакерската област, които разрешават на амбициозни прокурори да изискват изключително високи санкции дори за леки престъпления.

Anonymous публикува данните на американските банкери на официалния сайт на съдебен орган в Алабама и добави в адреса своето прословуто “oops-we-did-it-again“. Хактивистите твърдят още, че са проникнали в сайтове на различни федерални агенции и все още имат достъп до управлението им.

Още новини от технологичния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: хакериAnonymous
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
"Аарън Суорц"EPIC FAIL......
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Хактивисти" е интересна комбинация от хакери и активисти, НО на български звучи, нали се сещате как, кхакоо.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мдааа който го може си го може.Както е казал един руски следовател за една кражба има двама виновни-тоя дето я е извършил и оня който не се е предпазил.Нали информацията в банките уж е сигурна?
18
0
 
0
 
! Отговори
друг до 17 преди 11 години
Принципно си прав, но пък ти също си направил 2 грешки. Само този, който е идеален, има право да критикува. Разбирай, Дедо Боже.
17
0
 
3
 
! Отговори
1234-do nomer 14 преди 11 години
Като спреш да правиш правописни грешки,почни да пишеш коментари. А когато имаш акъл да пишеш свестни коментари, ще почнеш да разбираш, че смисъла на съществуването на човешкия вид не е да продаваш и купуваш глупости.
16
0
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Това биха го направили глупавите "таланти", важното е да оставиш послание.
15
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като са толкова талантливи тези смешницида прехвърлят парите на богатите банкери в сметките на държавния бюджет и да се решат дълговете на щатите.
14
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросът остава само,какво предлагат в замяна на днешната действително несправедлива система анонимните.Защото,ако потдържаш нещо ,което не знаеш,как ще си наясно дали не е трик на едни и същи хора към следващия етап-безпарично общество,в което КАК ще продаваш и купуваш?
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еваларката!
12
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи тезата на защитниците на статуквото е, че системата е съвършена, а само некадърниците се оплаквали от нея. Анонимните доказват, че има доста способни хора, защото да хакнеш ФЕД не е по силите на всеки, които виждат по-далеч от собствения си търбух и заявят на целия свят: тази система е ***!
11
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудесни новини, продължавайте да ни снабдявате с тях, анонимни пичове!
10
2
 
23
 
! Отговори
внимание преди 11 години
Знаем,че една от целите на закулистния елит е премахването на парите по пътя на "белега на звяра на дясната ръка или челото 666"без който никой няма да може да купува или продава.Човек трябва внимателно да тълкува събитията да не би да стане така,че уж противопоставяйки се на днешната несправедлива финансова система послужат като повод,че"Ето,хората го искат"да се имплементира нещо,което не разбират.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли данните на Ротшилдовци,това ме интересува,ако ги няма въпросът е защо?
8
6
 
12
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
до 6:Ти недей викай ,че е прах щото тези богатите направо с тая информация, не ги мисля!!Ти например си обикновен клошар.Но ако ти публикувам скритата педофилска кореспонденция с ученички от фейса или Аха-то, ще ти стане кофти нали???Ето и сега като я разглеждам....все още ги лъжеш с "Милкинис", че ще и земеш за поадрък първа среща!!Засрами се малко!!!Поне и купи дрешка!!
7
1
 
2
 
! Отговори
аз фена преди 11 години
ха ха коментар
6
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прах в очите - тези най-вероятно са подставени лица на кукловодите, иначе с уменията си (Ако наистина ги имат и хакват) щяха да ПРОМЕНЯТ нещо, не просто да сочат с пръсти и да си правят бъзици. А, и да правят дос-атаки.Досега 99% празни приказки от тях и никакви реални действия срещу статуквото
5
2
 
38
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
Дръжте се джедаи!!Силата е с вас!!Нека Тъмната страна и Империята да страда!!
4
0
 
42
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Тъмните сили излизат на светло...
3
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на пичовете!
2
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направили са го защото могат!