Google работи над търсачката на бъдещето

Средно 15% от ежедневните търсения на потребителите в мрежата са напълно уникални
14 май 2013 18:04, Бойчо Попов
6
Google работи над търсачката на бъдещето
източник: Getty Images News

Американският онлайн концерн Google подготвя нови разработки, насочени към интернет сърфирането, съобщи в интервю за Bloomberg Джон Уайли, главен дизайнер на Google Search. По думите му средно 15% от ежедневните търсения на потребителите са напълно уникални.

„В това число влиза абсолютно всичко. От „непрочетени“ от Google сайтове, през непонятни ключови думи, до странни въпроси. И ние трябва да решим този проблем“, обяснява дизайнерът. 

„Всеки ден 15% от въпросите, които хората задават на Google, са такива, които чуваме за първи път“, казва специалистът. По думите му една от причините за това е, че самият интернет се разраства толкова бързо, че дори и за Google е трудно да го обхваща.

Джон Уайли ръководи екипа за практическата работа на потребителите за Google Search и всеки ден се труди, за да направи търсенето по-използваемо, по-полезно и по-привлекателно. От 2006 г. Джон е имал възможност да работи по дизайна на почти всеки продукт на Google.

По думите на Уайли Google е намерил 30 трлн. „уникални адреса" в интернет, което означава уеб сайтове, уеб приложения и други неща, свързани с интернет. Уайли уточнява, че на ден се сканират по 20 млрд. уебсайта, след което се каталогизират във вид, който може да бъде използван от търсачката. На месечна база Google обработва по 100 млрд. търсения, стана ясно още от изложението на Уайли. 

За 2012 г. приходите от продажби на Google възлизат на 50 млрд. долара. Около 87% от тях идват именно от търсачката.

Вижте какво каза още Джон Уайли във видео файла. 

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
14
 
7
 
! Отговори
Христо Михайлов преди 11 години
Те да си оправят сегашната.Че вече за нищо не става.90 процента от резултата е боза.
3
0
 
13
 
! Отговори
qwer преди 11 години
До АнонименИ това какво общо имаше с новината
2
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Телекомите пренасят данни за здравеопазване, банкиране. Ако Теленор смятат да са като Мтел, които като Телеком Австрия влезнаха в политиката като раздадоха подкупи на много Австрийски политици (канцлер подаде оставка!) и в България на жената на Станишев за да има картели на телекома и австрииските банки, да погледнат акциите на Тел. Австрия и да знаят, че клиентите ще ги изритат от пазара. Няма телеком, които да си позволи изнудвания, подслушвания, подкупи, създаден от Чорни- издирван от Интепол
1
6
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Ейц, яко видео, емрси