Онлайн тръпката на българина за 2013 г. - турски сериал

Най-търсени в родния Google - "Огледален свят", Пол Уокър и Gangnam Style
17 дек 2013 13:50, Бойчо Попов
72
Онлайн тръпката на българина за 2013 г. - турски сериал
Огледален свят - най-търсеното понятие в българския Google. Източник: Facebook

За първи път в своя годишен глобален Zeitgeist анализ, който обхваща цялата 2013 и това какви личности, теми, събития и места за били от интерес за хората по цялото земно кълбо, Google обявява резултати и за България.

Оказва се, че през изминалата година най-търсени понятия в българския Google са турският сериал „Огледален свят“, загиналият трагично в катастрофа холивудски актьор Пол Уокър и музикалният феномен "Gangnam Style".

Резултатите от търсенията в България през 2013 година сочат, че българите доста сериозно следят различни телевизонни шоу и реалити формати, информирани са за известните личности както в локален, така и в глобален мащаб и се интересуват от разнообразни теми като това „какво е любовта” и „как да отслабна”, но и „какво е ЕРП” и как да инсталират различни продукти. Не на последно място, следят различни спортни събития, като най- обичани са тениса, бокса и футбола.

Ето и цялата класация за най-търсените думи в България през 2013 г, са:

1.Огледален свят
2.Пол Уолкър
3.Gangnam style
4.Гласът на България
5.Къртицата
6.Harlem shake
7.Чочо Попйорданов
8. VIP Brother 2013
9.Избори 2013
10.Google Street View

Най-търсените хора за 2013 са:

1.Пол Уокър
2.Чочо Попйорданов
3.Делян Пеевски
4.Bon Jovi
5.Grigor Dimitrov
6.Цветелина Грахич
7.Еделвайс
8. Млад Меринджей
9.Златко Баретата
10.Ахмед Доган

Събитията за годината са:

1.Избори 2013
2.Мис България 2013
3.Земетресение
4.Цифровизация
5.Почивни дни 2013
6.Великден 2013
7.Матури 2013
8.Избори 2013 резултати
9.Протести
10.Чочо Попйорданов почина

Спортните събития на 2013 са:

1. Australian Open 2013
2. Кличко Поветкин
3. Roland Garros 2013
4. Купа на конфедерациите
5. Левски Лудогорец
6. България Дания
7. Левски Славия
8. Eurobasket 2013
9. Wimbledon 2013
10. България Армения

Zeitgeist произхожда от немски и означава „ духът на времето”. Той представлява 13-ият годишен анализ на Google, базиран на повече от трилион търсения по света през цялата година. В допълнение към Zeitgeist, който подчертава най-добрите тенденции на 2013 г, се използват и инструменти, които дават представа за глобалните, регионалните, минали и настоящи тенденции в търсенето. Инструментите на Google Zeitgeist никога не могат да бъдат използвани за идентифициране на отделни потребители, защото компанията разчита на анонимни, съвкупни натрупвания за това колко често определени заявки за търсене, се проявяват във времето.

През 2013 г. Zeitgeist включва и най-модерните и популярни търсения в повече от 70 страни. Класацията включва повече от хиляда топ 10 списъка в категории като поп култура, спорт, музика, политика, новини и други и дава уникална перспектива най-горещите събития и теми, които са представлявали интерес за българите.

Още технологични новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Google
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
15
 
! Отговори
друг българин преди 10 години
И все пак турските стоки са по-добри от нашите сегашни. Които произвеждаме след 1989 г. В сравнение с нашите *** турските стоки са направо върха. Освен това ние не произвеждаме почти нищо сега. Турците правят дори изтребители Ф-15, цветни телевизори,микробуси и леки коли,сиди и дивиди устройства. Да не говорим за селскостопанска продукция. Каквато ние вече не произвеждаме и внасяме изцяло от тях. Вече нищо не произвеждаме,а те всичко произвеждат и внасяме от тях. Изостанахме дори от тях.
61
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 10 години
Докато в Турция може да се купят 50 часовника за 3 евро няма да имам уважение към тях.Днес турците ни морят с некачествени стоки,които наши търговци купуват и препродават у нас.За мен това е страната на мошеничеството и измамите!Германец никога не би си позволил подобно поведение.Турчин прави добре баклава и локум.За промишлени стоки-забрави да си купиш!
60
1
 
17
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Да ,но в съзнанието ми се е запечатил един репортаж на Евронюз.На 8-ми март в центъра на Истанбул стояха жени и държаха плакати.Изведнъж към тях се спуснаха полицаи и жестоко започнаха да ги бият!Такива кадри досега не бях виждал!Тъй като рубриката се казваше"без коментар"така и не разбрах защо бяха бити.Но жестокостта на полицаите беше нечовешка.Та деиствителността в тези сериали си е някаква измислица-пропаганда някаква е това!Затова не ги харесвам и гледам!
59
7
 
16
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Супер са турските сериали! Много обичам да ги гледам. Трябва да внесат още. Много са готини. И повече телевизии да излъчват турски сериали. Качеството им е много по-високо от американските и други западни филми.Не мога да разбера защо някои хора не ги харесват? Може би изобщо не са гледали турски филми и се изказват предубедено.
58
2
 
17
 
! Отговори
az преди 10 години
До възмутен Ako bqga vi klali, vsichko shteshe da svyrshi za ne poveche ot sedmica. Oshe poveche, Vie Bylgarite trqbva da ste gordi, che edno vreme ste bili chast ot Velikata Osmanska Imperiq. Za da te svetna malko, shte ti kaja che po vremeto na "zlatniq vek" Osmanskata Imperiq e bila nai-golqmata i nai-velikata imperiq na sveta. Dyrjavi kato Egipet, Algir, Irak, Celiq balkanski poluostrov, Ungariq, Moldova, Palestina, Siriq, Libiq, Azerbeidjan, Besarabia, Armeniq, Gruziq i t.n
57
1
 
17
 
! Отговори
бай ганди преди 10 години
този сериал е едно голямо аку,кой *** е бил да го търси
56
1
 
14
 
! Отговори
Ще те обрежа пак преди 10 години
До МЕТКО Метткоо колко ти е IQ-то 50? 60 ? за 70 силно се съмнявам.....Какво стойностно измислят ? 1000 сериала с един и същ сюжет за невъзможна любов.Не знам дали съм *** както казва6,но аз съм си прочел Библията.... а ти може6 ли да прочете6 поне една страница от Корана? ПСЕВДОРЕЛИГИОЗЕН *** !!!!
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този сериал се търси най-много, за да се гледа в интернет, защото бтв го прекъсваха 100 пъти и го пускаха по 1 серия на седмица.
54
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лъжа! Не е възможно за една седмица от смъртта на Пол да измести търсения за цяла година....
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато има *** ще се произвежда и аку за тези ***.
52
5
 
20
 
! Отговори
Sweden преди 10 години
До 26 - Сега ли се досети(хте)?!:)Разбира се, че излъчването на толкова много турски сериали в най-гледаното време не е случайно явление! А е част от политиката на турцизация на нацията ни. Това, в съчетание с ниската интелигентност и занижени художествени критерии на средностатистическия българин, води до необратими и трагични последствия!Защо не реагираме?!
51
3
 
24
 
! Отговори
Има мъж за турски се преди 10 години
Баща ми гледа турски сериал, но е единственият мъж, който го прави. Като заслушам баби как си говорят за сериалите, ме хваща срам, че съм жена...На дъщеря ми съм казала - докато навършиш 18 години - няма да гледаш тия бози. След това, ако не съм ти дала достатъчно акъл - гледай. Изобщо когато чуя жени в трамвая да си говорят за бизнес и технологии, а не за червилца, гримчета и сериали, трябва да пусна тото. Като се замисля, то жените, дето мислят за бизнес, пътуват с личните си автомобили...
50
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле, как съм изостанал и аз, и семейството ми !!! Да не знаем, че има такъв сериал! Че и съседките нищо да не кажат! А колко кафета са изпили с жената в кухнята!
49
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 10 години
Обграден съм от ***
48
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Xaxaaxaaaaa...Vulgari prosti bre,mizernici...Gley za kvo se derat...xaxaxaxaxaxaxaaaaaa
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ердоган мачка всички незаконни структури в Турция.Вече се затварят и филмовите сайтове излъчващи без авторски права. Последно беше затворен сайт за чужди сериали с милион посещения на ден и 7 хиляди долара дневна печалба. Собственикът на сайта е в затвора без право на обжалване за 10 години. Блокиран е и сайта на Павел Дуров В Контакте заради хостване на филми.
46
7
 
34
 
! Отговори
който и да е преди 10 години
Сигурно съм от друга националност, щото никога съм нямала тръпка към който и да било турски сериал. А всички, които гледат и следят само това, според мен се нуждаят от консултация с психолог.
45
0
 
32
 
! Отговори
различенак преди 10 години
По цЕл ден съм в нета, а нито едно от тия търсения не съм направил! Какво не ми е наред?
44
2
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
В Турция са арестувани 22 души по дело за корупция17 Декември 2013 | 15:26 | Агенция "Фокус"
43
3
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
та- нямало проблеми и корупция в турцията, а? А това какво е? Анкара. Турската полиция проведе в Истанбул мащабна операция по дело за корупция, като арестува 22 души, сред които има известни бизнесмени, а също така синове на трима министри в правителството на Турция, предаде BBC.По данни на турските медии са задържани синовете на министрите на вътрешните работи и икономиката, а също така на министъра по въпросите на околната среда и градоустройството. Задържаните са обвинени във взимане на подкупи при провеждането на държавни търгове. Правителството на премиера Реджеп Тайип Ердоган по-рано