Uber е готова да създаде 50 хил. работни места тази година в ЕС

Компанията вярва, че това може да се случи, ако тя получи подкрепата на регуалторите
19 яну 2015 11:15, Елена Кирилова
6
Uber е готова да създаде 50 хил. работни места тази година в ЕС
Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на спорната услуга за споделено пътуване Uber Травис Каланик обеща, че компанията ще създаде 50 000 нови работни места през тази година в Европа – в градовете, които са готови да се договорят с нея, така че тя да може да работи свободно на тяхна територия, пише Economic Times.

“Искаме да превърнем 2015 г. в годината, в която установяваме нови партньорства с градовете в Европейския съюз (ЕС)“, заяви съоснователят и главен изпълнителен директор на Uber Каланик пред присъстващите на DLD конференцията в Мюнхен – най-голямото събитие за медийните и технологичните лидери в Германия.

Четиригодишната компания трябва да се справи с целия поток от критики, докато продължава да се развива бързо в повече от 250 града по целия свят.

В Европа, където Uber предлага широка гама от възможности за транспорт – от професионални лимузини до неформални възможности за споделяне на автомобили – тя е атакувана от съдебни разпореждания в Белгия, Франция, Германия, Холандия и Испания. Според властите в тези страни компанията е нарушила правилата за лицензиране на таксиметрови услуги.

Каланик твърди, че Uber е създала хиляди работни места в градовете, в които оперира. Припомняме, че компанията вече навлезе и в България от средата на декември, като засега технологичната компания ще предлага само нискотарифната UberX услуга.

"Ако успеем да сключим тези партньорства, до края на 2015 г. ще сме създали 50 хил. нови работни места в ЕС“, коментира Каланик.

В момента Uber е най-високо оценяваният старт-ъп, подкрепян от рискови инвеститори. Той е оценяван на 41 млрд. долара, но от стартирането си непрестанно се сблъсква с проблеми с регулаторите и съдебни разпореждания в различните страни.

Компанията е остро критикувана и за това дали предлага достатъчно предпазни мерки, за да осигури физическата безопасност на пътниците, ползващи услугите ѝ. Причината за тези опасения е случай, в който жена, използвала услугите на Uber в Индия, заяви, че е изнасилена от шофьора на колата, в която се е возила. Тя е наела известен адвокат и в момента съди компанията в американски съд.

Сред другите критики срещу Uber се нареждат и високите цени по време на часовете със засилен трафик по пътищата.  

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Uber
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Freak преди 9 години
Аз съм ги ползвал 2 пъти безплатно и съм много доволен :)
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убер са пълни мошеници. Това е част от представянето им:"При средна заетост от 1,3 пасажера на кола, същият брой ежедневни превози биха могли да бъдат извършени със 175 000 коли, които да бъдат използвани по-ефективно. По този начин Uber може да подобри градската мобилност в София, както и да намали задръстванията и въздействието върху околната среда."И се чудя по какъв начин таксиметровата услуга намалява задръстванията. Автобуси, трамваи, метро - да, те определено намаляват трафика.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убера ще им разкаже игрта на нашите бакшиши! Човек да го е гнус да се качи в колите им. Винаги е мръсно, мирише на пот, бакшиша често е по анцунг и вътре свири чалгица. Гадост!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шарков кръв пикае...
2
0
 
4
 
! Отговори
Сто преди 9 години
Uber са на далавера ако използвате услугата в НЕнатоварен час, ако хванете задръстване излиза доста доста солено. За справка тези 0.20 стотинки на минута за престой се отнасят за престоя ви в колата въобще, а не само когато тя е спряла :)
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама то и сега може, просто трябва да си платят лицензионните такси и да се регистрират като такси компания в тези градове и работата заспива