Какво загубихме като инсталирахме Windows 10?

Не прави всичко както предшествениците си
20 авг 2015 09:32, Александър Попов
132
Какво загубихме като инсталирахме Windows 10?
Снимка: Reuters, архив

Рекламата ни залива отвсякъде, така че не е трудно да се открие какво ново предлага Windows 10. Това, което може да бъде по-интересно обаче е какво изчезва с пускането на новата операционна система на "Майкрософт" и как можем да възстановим функции, които ни липсват, пише ДПА.

Ясно е, че Windows 10 не оправдава напълно рекламата, че може да прави всичко, което предшествениците му правеха, отбелязва германското компютърно издание Чип.

На някои хора вече може да им липсва Windows Media Center, който вървеше със седмицата и осмицата за възпроизвеждане и стрийминг на филми, снимки и музика. На тези, които им липсва, има безплатен софтуер - Plex.

С Windows 10 не могат да се пускат дискове Blu-ray и DVD. Всеки, който се опита да гледа диск ще бъде помолен да си купи специално приложение за това от Windows Store.

Има обаче безплатни алтернативи като VLC Media Player. Съществуват и някои по-неизвестни. Когато се използва един път, програмата може да бъде заложена за използване по подразбиране.

Малките приложения, на които се радваха феновете на Windows 7, от часовника до календара и информацията за времето - вече ги няма. За тези, на които им липсва, има безплатна програма 8GadgetPack, която ги връща.

Функцията за обновяване също е променена. Докато потребителите преди можеха да избират между задължително и незадължително обновяване, сега има само задължителни обновявания. Трябва да се отбележи също така, че с пускането на Windows 10 ще бъдат деактивирани всички антивирусни програми с изтекъл лиценз и ще бъдат заменени от уиндоуската програма Defender.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Windows 10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лицензионното споразумение на Win10 пише , че имат право да те подслушват..
16
4
 
10
 
! Отговори
до Win преди 8 години
че кой те кара да слагаш майкрософт акаунт, бе?...хем не разбирате, хем мрънкате...
15
7
 
17
 
! Отговори
lol преди 8 години
Гледам ламерите вече са се изписали под мен...Личните им данни били заминали - сигурно и камерата на лаптопа сте залепили с тиксо, нали? :D Почти всички данни, които се пращат могат да се спрат още при инсталацията, а може и на по-късен етап. Всичко останалo, на който му трябва ще си го дръпне от провайдъра ви, ама вие си мислете, че с incognito window никой не може да ви следи :D
14
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, много разбиращи от компютри тука. Дреме им на ЦРУ какво порно гледате. А че google събира данни от години никой не мрънка. Който не е доволен слага едно XP и не се занимава.
13
5
 
16
 
! Отговори
Win преди 8 години
Защо никой не коментира защитата на лични данни в WIN 10? Затова е и безплатен абсолютно всичко се качва в microsoft accounta. Колко корпоративни фирми са пожелали да използват WIN 10? Това е сериозна тема но никой не я коментира, защо ли...
12
4
 
14
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
Айде добре дошли в прекрасния нов свят! Освен всичко описано по-долу, само да добавя, че изтриването на програми с изтекъл/липсващ лиценз не опира само до антивирусните - трият се периодично (при ъпдейт) ВСИЧКИ такива програми...
11
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С новия Уиндоус прибирате един доносник в къщи. Който не само подслушва, но и включва уеб камерата без да се разбере.
10
3
 
2
 
! Отговори
знайко преди 8 години
до Анонимен 6Не бързай това е най лесно,търпение!!!
9
3
 
53
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Нищо не изгубих защото не го инсталирах.Предлагат го безплатно с "резервация" ама аз едно си знам-безплатно ли е гнило е.
8
4
 
53
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
Също така:1. Не могат да се пускат игри с drm защита.2. Всички ваши пароли седят в облака.3.Всичко което правите на вашата машина се следи и записва от Microsoft.Какво получава реално един обикновен потребител с Win 10 ... едно единствено старт меню и един браузър... ами айде няма нужда
7
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разбирам защо пуснаха 8-цата, за да може 10-ката да изглежда като песен.
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е със седмица и сложи безплатната десетка разбира веднага колко много се е прецакал. Обмислям формат на С и връщане обратно с инстал на чисто.
5
0
 
8
 
! Отговори
sas преди 8 години
До SSНарочно го прескочиха от Microsoft
4
4
 
61
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Загубихме основно анонимност и сигурност. По подразбиране Win 10 е с включени куп, функции за следена, които включват засичане на местоположението, данни от камера и микрофон, дори записване на всеки натиснат клавиш. Майкрософт ни го подадоха като морков, уж безплатен, ама АСН и ЦРУ доволно потриват ръце ;)
3
7
 
24
 
! Отговори
Deluchi преди 8 години
До кикаирАми това е показателно,че не разбирате от компютри,госпожице :)
2
13
 
15
 
! Отговори
SS преди 8 години
ами Windows 9 каде остана или го прескочихте?????? как от 8 на 10????
1
40
 
15
 
! Отговори
кикаир преди 8 години
Не мисля че съм загубила нещо.Даже новия windows 10 ми харесва повече