Сбъдната мечта - 97-годишна се докосна до Google!

Американка получи шанс да види бъдещето
29 окт 2015 15:47,
6
Сбъдната мечта - 97-годишна се докосна до Google!
Снимка: кадър YouTube

97-годишната Олив Хорел винаги е имала въпроси за бъдещето, но имайки предвид възрастта си, вече не се и надявала да получи отговор.

Е, "Никога не казвай никога", се оказва добро обобщение на ситуацията. Защото някои от въпросите на Олив за бъдещето получиха своя отговор, пише изданието "Tech Times". Американката получи шанс да сбъдне част от мечтата си.

С помощта на неправителствена организация, която помага на възрастните да сбъднат мечтите си, Олив посети централата на Google в Маунтин Вю, Калифорния.

Като дете Олив искала да стане инженер, но нейният баща попарил детските ѝ мечти. Въпреки това тя си останала любопитна за света на технологиите.

Сега, почти век по-късно, след дълъг размисъл Олив поискала едно нещо: да види бъдещето.

Когато Олив е била дете в щата Монтана, тя не е имала електричество или радио, пътувала е най-вече с кон или пък с трактор. Когато е 8-годишна семейството ѝ се мести в Калифорния и животът ѝ се променя рязко.

Да се върнем обаче в днешни дни. Какво точно видя Олив в Google? Като за начало до самата централа Олив бе закарана от самоуправляемите коли накомпанията.

И докато наистина пътешествието ѝ е било интересно, тя останала далеч по-впечатлена от департамента, който се занимава с логото на компанията. Олив дори създала собствен Doodle, както се наричат интересните логота. Разбира се, тя не е рисувала с молив върху лист, а със стилус върху тъчскрийн екран.

Олив, някога запален пътешественик, била крайно впечатлена от автоматичния преводач на компанията. Тя се запознала и с технология, специално проектирана да помага на хора с двигателни проблеми в прехранването.

След това дамата се насочила и към отдела за снимки, където инженерите на Google успели да я впечатлят. Софтуерът е в състояние да разпознае 13-годишно момиче на снимка, след като преди това е обработил снимка на същото момиче като бебе.

"Натискаш бутон и виждаш историята да се твори пред теб. Направо ми размъти мозъка!", заявила възрастната дама.

За служителите на Google, които всеки ден се срещат с новите технологии, посещението на Олив било шанс да видят модерните технологии през "необременени" очи.

Но може би най-впечатляващото нещо за Олив било Google Cardboard. Това е експериментът за създаването на виртуална реалност. Всъщност, концепцията далеч не е нова. Още през 60-те стереоскопите стават популярни, така че Олив със сигурност си ги спомня.

Но след като Олив сложила слушалки и Cardboard устройството, останала безмълвна. Тя протягала ръце към картините, които само тя вижда.

"Няма начин да разбера това", разказала жената, след като сваля устройството. "Конят. Толкова бях убедена, че мога да го докосна!"

Макар че дамата не е чужда на технологиите  - тя чете от електронна книга, общува с внуциите чрез електронна поща и редовно се чува с техниците на "Епъл", когато има нужда от помощ, тя искрено се развълнувала от посещението.  Но най-искрено се зарадвала на факта, че мечтата ѝ да се докосне до бъдещето се е сбъднала.

Посещението на дамата в Google вижте във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИ ДА ВИДИШ ! ХАХАХАХАХА
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PR тъпня по холивудски,преди 20 години хващаше декиш,сега буди само отвращение.
1
2
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Proverb: When did you become a gypsy, when did your ass turn black?