Опа, какъв беше този шум... под гумите

Автономните коли на Uber "не виждат" велосипедистите
21 дек 2016 14:44, Бойчо Попов
13
Опа, какъв беше този шум... под гумите
снимка: Ройтерс

"Опа, какъв беше този шум?". По този начин – преувеличено и донякъде цинично може да се формулира проблемът, с който в момента се занимава базираната в Сан Франциско компания за споделено пътуване Uber Technologies, пише британският вестник Guardian.  

В момента Uber тества в калифорнийския град своите автономни коли, въпреки че получи забрана за производство на този етап. Вероятно за забраната има основателни причини, защото в опасност може би са велосипедистите.

Пред британската медия компанията е признала, че има "известни проблеми" с велоалеите. Оказва се, че при стартиране на автомобила той не се движи успоредно на алеята, а я пресича. Това, разбира се, може да предизвика доста сериозни неприятности за велосипедистите.

Компанията признава, че в момента работи над разрешаването на този проблем. Какво точно се е объркало засега не е ясно, но може да се предположи, че софтуерът "не вижда"колоездачите, пише още медията.

През последните няколко седмици се появиха спекулации за други сериозни нарушения на автономните коли, като някои от тях са били заснети да минават на червен сигнал на светофарите.

Още подобни анализи четете в Investor.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: автомобилиUber Technologies
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
-10 преди 7 години
Спрете да наричате UBER компания за споделено пътуване. Нищо споделено няма в нея. Тя си е таксиметрова компания.
10
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната глупост на света, да се занимава с коли-роботи. Няма как да не стане грешка все някога. Не може да се иска перфекционизиране от софтуер и механика. Винаги има нещо ново, което не са предвидили.
9
1
 
2
 
! Отговори
Велопедал преди 7 години
Анаааа бива ли такова чудо
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКато велосипедист съм напълно съгласен. Някои "колеги" са опасни за себе си и околните.
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 4не знам как е при вас ама някои велосипедист просто си го просят
6
5
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Интересен казус се получава когато автономна кола се сблъска със ситуация като тази от миналата седмица, когато клиентка се докарала в безпомощно състояние и оповръщала колата. Да вземем по мекия случай в който клиентката се свестява, плаща и слиза. Поръчва си следващия, идва колата и?
5
2
 
41
 
! Отговори
Фори преди 7 години
Добре де, аз не мога да разбера следното - като ги пуснат тия автономни коли и някоя от тях не ме кефи как кара, и като я засека да спре, после кого трябва да набия?
4
3
 
39
 
! Отговори
Софийски велоергомтр преди 7 години
Калифорнийските велоездачи да му мислят. Ние тук в Софето сме си свикнали - дали ще е Юбер, бакшиш, или кифла с джип- все тая...
3
7
 
16
 
! Отговори
Икономов преди 7 години
Сега ние за колоездачите ли трябва да мислим или за научно-техническия прогрес?Ако е толкова важно да не се газят колоездачи, да издадем един указ, с който да ги забраним, и готово!
2
34
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е тия дето връткат *** да се махнат от пътя. Само те липсват там, рийш ли - никакви правила не се спазват, на никаква регулация не подлежат, пък искат всички да им се съобразяват с глупостите...Натискай яко велосипедиста в мантинелата, да схване, че мястото му е на "псевдо вело алеята" или на тротоарчето. А не да ми се реди на светофарите или да ми сече пътя на десните завои...
1
3
 
35
 
! Отговори
Колю преди 7 години
Еми да ги пускат в София тогава, тука никой не ги вижда така или иначе.