Технологиите обезценяват личния живот! Има ли решение?

Понякога си патим от прекаленото доверие в компютрите и интернет
16 май 2017 15:52, Екип на Bloomberg
6
Технологиите обезценяват личния живот! Има ли решение?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Развитието на технологиите в областта на изкуствения интелект няма да бъде повлияно от острите обществени реакции, вследствие на случаите на берцеремонно навлизане в личния живот.

Такова мнение изказа в студиото на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria изпълнителният директор на OntoText Атанас Киряков.

"Случаи, при които чрез технологиите се навлиза много рязко в личното пространство, винаги ще има. Като цяло не виждам широка реакция", каза той.

"Живеем във времена, в които хората вярват на технологиите, на интернет, на компютрите. Затова и страдат от време на време, както миналата седмица (при безпрецедентната в световен мащаб хакерска атака с вируса WannaCry – бел.ред.). Доверието и ползата е повече от параноята и затвореността. Поне към момента не виждам силна реакция", добави Киряков.

Равнозначни понятия ли са "изкуствен интелект" и "когнитивни технологии"? Какво е приложението им? Отговор на тези и други въпроси, както и обстойно разглеждане на горната тема вижте във видеотo на Bloomberg TV Bulgaria.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Умник

Говорим за различни неща, а сме хора и говорим един език
D
4
2
 
2
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Хахах много се засегнах да :) Просто споделям моята гледна точка. Освен това пак казвам, че болшинството от хората също не биха могли да проведат смислен разговор с Еко или Борхес. Освен това нито мечтая за това развитие на нещата, нито пък мисля, че съм Господ. Просто има хора в момента, които правят неща, които ще изумят човечеството в следващите години. Само преди 300 години е имало хора, които са твърдяли, че хората не могат и няма да полетят, защото не са птици...или богове, все тая. :)
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Умник до 1

Искаш да кажеш, че една машина би могла да води разговор с човек от ранга на Умберто Еко да речем или Борхес? Смилен и да го разбира.
Все пак това съобщение ми бе предадено от машината, но дали и какво ще ти отговоря решавам аз. Виждаш ли, че ти се засегна, че обидих машината, а не тя.Сам доказваш тезата ми докато се мъчиш да я отричаш.
D Не можеш да им инсталираш подсъзнание, аз и свръх аз.
Не си господ. Но продължавай да мечтаеш
2
4
 
1
 
! Отговори
Умник до 1 преди 3 години
Да ти кажа честно, доста хора не се смеят на смешните филми на които се смея аз. От това не мисля, че някой страда особено. Относно поема...може пък и да успеят някой ден, защото AI ще разбира езика и даже ще може да го учи в движение от други хора и машини, след това ще може да подрежда думите в смислени изречения и рими. Да не говорим, че 99% от хората също не могат да пишат поеми. Относно 'бързо сметало и викосотехнологичен калем' си абсолютно прав, но някои хора и толкова не могат.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се умора да питам защо умните ви машини не се смеят на смешните филми, които ми въпроизвеждат?
Могат ли да напишат поема?
Семаника когнитивност, друг път, това е просто бързо сметало и викосотехнологичен калем.