Дългата ръка на изкуствения интелект преобръща живота ни

Здравеопазването, транспорта, образованието... под диктат
Обновена: 12 юни 2017 20:57 | 12 юни 2017 19:56, Екип на Bloomberg
24
Дългата ръка на изкуствения интелект преобръща живота ни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изкуственият интелект е новата гореща тема в света на информационните технологии. Той ще даде отражение върху целия ни живот. Това каза д-р Адел Руз, изп. вицепрезидент на Fujitsu Labs Europe, за Bloomberg TV Bulgaria.

"Говорим за сектори, като здравеопазване, транспорт, образование и сигурност. Това е нещо, което може да ни даде знанието как да добием нови знания и намиране на нови решения на проблемите, пред които сме изправени в социален план".

"Когато говорим за нови решения, говорим и за влиянието им върху икономиката, върху начина ни на живот, но и върху начините, по които можем да създаваме и иновираме заедно".

В бъдеще изкуственият интелект ще оказва влияние върху всичко в живота ни, ще създадем нови екосистеми, каза събеседникът.

"Изкуственият интелект е широк термин. Той е свързан с анализа на данни, машинното самообучение и т.нар. дълбоко учене от данни. Говорейки за тези иновации, можем да кажем, че тяхното приложение е неограничено - например в селското стопанство - как да подобрим производството там? Как да подобрим разпределението на продукцията? Приложенията са неограничени".

В кои области на икономиката ни се използва в най-голяма степен изкуствения интелект към момента? Как изкуственият интелект може да се прилага в полицейската работа, в транспорта, в медицината? Как хората да се адаптират към тези промени в своя живот? Как хората да се подготвят и пазят от заплахите от нов вид и как?

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Райчо преди 6 години
До АнонименЛеко бе клоун.
19
0
 
1
 
! Отговори
страхил преди 6 години
До АнонименНашият интелект е изкуствен няма аналог в природата и прави света около себе си също изкуствен, рационалното мислене подчиняващо всичко за постигане само на ЕДНА определена цел е изкуствен интелект....
18
0
 
2
 
! Отговори
Открийте порочното в преди 6 години
"Това е нещо, което може да ни даде знанието как да добием нови знания и намиране на нови решения на проблемите, пред които сме изправени в СОЦИАЛЕН план".Открийте порочното в историята!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изкуствен интелект няма. Това е просто buzz-word за смайване на популацията.Интелектът изисква способност за обективно и субективно осъзнаване на реалността.Алгоритъм, който умее да се преобразява и изгражда нови системи поради заложени способности да анализира данни не е интелект. Машината, дори и да бие на шах човека, не осъзнава, че го е била, нито осъзнава, че съществувуа или че играе шах. Интелект никой не е създал и не знае как да създаде.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво представлява изкуствения интелект? Ами това е продължение на една тенденция, а именно машина да вършиработата на човек. Машините ммогат да бъдат по - бързи, по - силни, по - точни по - прецизни и т.н. от човек. Машината е инструент. като ***, като камъка и тоягата, като лъка и т.н. Лъка отменя човека в настигането на дивеча. *** - в коването. Сега се опитват да заменят човека в мисленето. Тогава фирмата няма да има нужда от инженери ;)))
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в Софийския университет има магистърска програма Изкуствен интелект..Навсякъде са Интилегентни системи.. Когнитивни системи .. Автономни системи
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 12 Пилешки мозък, самият тоя *** на снимката говори за изкуствен интелект. Затова му коментираме простотията, пилешки мозък! Разбра ли, бе?
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Питам Германците си продадоха фирмата робитите КUКА на китайци.. Решиха че това е вече не висока технология и може да се продаде на китайци.. Вече Фоцваген се ще се прави с китайски роботи.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма изкуствен интелект има интелигентни системи..Но нещата са много напреднали , толкова колкото вашия пилешки мозък на долнопишешищте не може да си престави.. Скоро много професии ще изчезнат ..
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 10 Точно- да ми пренесат мозъка в изкуствено тяло. Това е революционното. Органите на човек са лесно уязвими...мозъкът много рядко...като тумор на мозъка така известно.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия приказки ги слушаме последните 60 години как изкуственият интелект ще ходи по вода,ще кара слепите да прогледнат и мъртвите-живи.В реалният свят нещата са доста различни.По принцип по добре да се работи по свързването на човешки мозък с машина отколкото да се имитира изкуствено дейноста му с някакъв бъгав софтуер писан от предложилите най-ниска оферта програмисти.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изкуствен интелект? Алооууу много книги на Артър Кларк май сте чели. Изкуствения интелект не може да се самоусъвършенства, а действа с базата данни които са му заложени. Когато онази машина Джо Блу ли беше ...с Гари Каспаров шахмат...да не мислите че тя разсъждаваше? Бяха я натъпкали с милиони ходове като информация и Каспаров падна, не заради това че машината е по-умна от него, а защото човешкия мозък се изморява в даден момент и започва да не взима ОПТИМАЛНИТЕ правилни ходове, а машината не!
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната порция простотия,с която ни заливат,за отклоняване на вниманието на стадото,от ЦЕЛЕНАСОЧЕНАТА ОБРАБОТКА НА ХОРАТА,ЧРЕЗ НАСАЖДАНЕТО НА ВЛИЯНИЕТО НА НЯКАКЪВ "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ",КОЙТО "ЕСТЕСТВЕНО",ГОСПОДСТВА НАД 'ЧОВЕКА",И КОЙТО Е БЕЗСИЛЕН ПРЕД НЕГО!Уловка за наивници!Няма "изкуствен" интелект.Има само интелект и той произтича само от живите същества(не само "човека"),като част от Вселенския интелект!Останалото е обработка на (без)съзнанието на немислещите и податливите!!!
7
11
 
4
 
! Отговори
аз преди 6 години
да налеем малко в главата на льотчика и на оня *** жена му - колкото да си държат устите затворени и да не се излагат
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така лиМного е просто . Ще се върнем на село и ще заживеем нормално .За съжаление едва ли ще ни оставят на мира.
5
1
 
16
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Кога изкуствения интелек ще създава работни места ,а не да ги ограбва ? На къде отива света? Концерна Фолксваген бълва 15 000 коли на ден с роботи и машини.Така е и в всички останали промишлени сектори.Ние дето не сме политици и началници от какво ще живеем , като работните места намаляват.Даже и келнерите и готвачите вече ще се заместят от роботи. Ами сега ?
4
1
 
13
 
! Отговори
Така ли преди 6 години
И ние хората какво ще правим? Ще чоплим семки по цял ден и така докато не умрем от глад.Бъдещето не изглежда много красиво и като се замисля става все по зле и по зле.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с изкуственият интелект е поредната голяма лъжа. Истината е че физиката и технологите са в застой и се търси изход. Но той не може да бъде в използването на машини кото не мислят ,никога не са ,и никога няма да имат способностите на човека. Жалките опити да се имитира интелект са всъщост провал но никой не смее да си го признае публично. Ние дори не знаем как възниква една мисъл !!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не и в българия.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми плямпай глупости, а кажи кога ще измислите изкуствен черен дроб, че ако не пия ще трябва да се побъркам в този смахнат свят!

Спонсорирани публикации