Изкуствен интелект "адвокатства" без пари в САЩ

Някои от големите кантори няма да са щастливи, смята авторът му
17 юли 2017 13:07, Мария Захариева
13
Изкуствен интелект "адвокатства" без пари в САЩ
Снимка: архив, flickr

Чат бот, който предлага безплатни правни съвети с помощта на изкуствен интелект, вече е достъпен за цялата територия на САЩ, съобщава онлайн изданието "Дъ Върдж". Програмата беше успешно тествана в Ню Йорк, Сиатъл и цялото Обединено кралство, като авторът й Джошуа Броудър изчислява, че за две години и помогнал за отмяната на 375 000 фиша за неправилно паркиране.

Британският предприемач, който е възпитаник на Станфордския университет, се опасява, че ще си навлече гнева на адвокатите: "Юридическата индустрия работи с над 200 млрд. долара, радвам се, че правя правото безплатно, но някои от големите кантори няма как да са щастливи".

Според него ботът, наречен DoNotPay, може да бъде полезен и на държавните институции, защото чрез него служителите им четат разбираемо написани жалби. Те се генерират от програмата, която засича къде се намира потребителят и каква правна рамка се прилага от него. Има 1000 различни категории, като те са консултирани с действащи адвокати и експерти от неправителствения сектор.

Броудър иска да популяризира този тип услуги като смята, че те ще намалят значително и разходите на по-малките компании, които се налага да плащат на юристи за често тривиални услуги. (БТА)


13
Още от
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
aaaaa преди 10 месеца
това е от 2015, от къде го изкопахте
8
0
 
2
 
! Отговори
X преди 10 месеца
Индженере, нещо май си се объркал. Важното е как използваш данните, той и мозъка се гради от неврони, чийто алгоритъм е прост и краен като реакция, ама съвкупността от реакциите е леко сложна функция.
7
2
 
4
 
! Отговори
икономист преди 10 месеца
До инженер
Добре, но тогава как се нарича "нещото", което победи най-добрия играч на Го в света?
Каква е тая програма, която се подобрява и самообучава след всяка игра. Или това са просто поредните глупости, с които се пълни интернет пространството?
6
0
 
1
 
! Отговори
Край преди 10 месеца
За да отнемете работата на адвокатите трябва да измислите и виртуален рушвет. За сега не се очертава.
5
1
 
4
 
! Отговори
Селския бек преди 10 месеца
Ха имали много работа адвокатите. Скоро никаква работа няма да имате, щот нящото наречено право изчезва. Оставс единственото право на тоягата. Капийш?
4
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Юристите сме незаменими. Неслучайно трудът ни е високо платен. Лаладжиите да пасат трева, а пък ние имаме много работа за вършене.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това са хакерите да сигорно из тия малки градове човек ползваики добра услуга човек реши да завиди на това което са му подарили или дали да си плаща е никои не краде освен самите е както казвам знаят де им е мястото тръгнали са
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А в бг кабелен оператор се опитва да краде друг само това може да има идиотизъм
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малиии няма такъв ужас. Това да отнемеш на адвокат най милото.