Изкуствен интелект "адвокатства" без пари в САЩ

Някои от големите кантори няма да са щастливи, смята авторът му
17 юли 2017 13:07, Мария Захариева
13
Изкуствен интелект "адвокатства" без пари в САЩ
Снимка: архив, flickr

Чат бот, който предлага безплатни правни съвети с помощта на изкуствен интелект, вече е достъпен за цялата територия на САЩ, съобщава онлайн изданието "Дъ Върдж". Програмата беше успешно тествана в Ню Йорк, Сиатъл и цялото Обединено кралство, като авторът й Джошуа Броудър изчислява, че за две години и помогнал за отмяната на 375 000 фиша за неправилно паркиране.

Британският предприемач, който е възпитаник на Станфордския университет, се опасява, че ще си навлече гнева на адвокатите: "Юридическата индустрия работи с над 200 млрд. долара, радвам се, че правя правото безплатно, но някои от големите кантори няма как да са щастливи".

Според него ботът, наречен DoNotPay, може да бъде полезен и на държавните институции, защото чрез него служителите им четат разбираемо написани жалби. Те се генерират от програмата, която засича къде се намира потребителят и каква правна рамка се прилага от него. Има 1000 различни категории, като те са консултирани с действащи адвокати и експерти от неправителствения сектор.

Броудър иска да популяризира този тип услуги като смята, че те ще намалят значително и разходите на по-малките компании, които се налага да плащат на юристи за често тривиални услуги. (БТА)


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
aaaaa преди 3 години
това е от 2015, от къде го изкопахте
7
0
 
2
 
! Отговори
X преди 3 години
Индженере, нещо май си се объркал. Важното е как използваш данните, той и мозъка се гради от неврони, чийто алгоритъм е прост и краен като реакция, ама съвкупността от реакциите е леко сложна функция.
6
2
 
4
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До инженер
Добре, но тогава как се нарича "нещото", което победи най-добрия играч на Го в света?
Каква е тая програма, която се подобрява и самообучава след всяка игра. Или това са просто поредните глупости, с които се пълни интернет пространството?
5
0
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 години
За да отнемете работата на адвокатите трябва да измислите и виртуален рушвет. За сега не се очертава.
4
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юристите сме незаменими. Неслучайно трудът ни е високо платен. Лаладжиите да пасат трева, а пък ние имаме много работа за вършене.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са хакерите да сигорно из тия малки градове човек ползваики добра услуга човек реши да завиди на това което са му подарили или дали да си плаща е никои не краде освен самите е както казвам знаят де им е мястото тръгнали са
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в бг кабелен оператор се опитва да краде друг само това може да има идиотизъм
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малиии няма такъв ужас. Това да отнемеш на адвокат най милото.