Мъск чака пробен полет до Марс до 3 месеца

SpaceX разработва прототип на кораб за превоз на хора
28 дек 2019 12:45,
97
Мъск чака пробен полет до Марс до 3 месеца
Снимка: Reuters

Американската космическа компания SpaceX в момента разработва летателен прототип на космически кораб, чието основно предназначение ще е да превозва хора до Луната или Марс. Това заяви изпълнителният директор на производителя на космическа техника Илън Мъск, цитиран от Bloomberg.

“Надяваме се, че първият полет ще бъде осъществен до 2-3 месеца“, написа Мъск в публикация в профила си в социалната мрежа Twitter.

Също така милиардерът обяви, че подземният тунел, който неговият стартъп Boring строи в момента в Лас Вегас, ще бъде открит през следващата година. Мащабният проект е на стойност 48.7 млн. долара.

Още по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 4 години
Бързо трябва да уредим Румен Радев да пилотира корабът до Марс.Иначе БСП ще му видят сметката,ако нещо сгафи!Йотова го смъмри още няма и час след като го избраха за президент.Той живее в постоянен страх и напрежение.Още тогава Йотова му каза,че и най малкото движение срещу БСП няма да му бъде простено.Оттогава горкият каквото и да каже гласът му все трепери.Нека помогнем на генерала,той го заслужава!
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да стане защото македонският посланик не е издал визи на астронавтите дори за временно пребиваване на Марс.А както е известно Марс е част от македонската територия още от времето на Александър Македонски.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много разбирачи тука.Измамник бил,фантазьор бил.Поне се мъчи да осъществи мечтите си.Не кат Вас мрънкащи.
56
3
 
0
 
! Отговори
Мери преди 4 години
Този Вълк има много неизразходвани хормони. Що не си отпочине малко.
55
8
 
6
 
! Отговори
Космунафт преди 4 години
Хм, след 3 месеца значи щяло да има пробен полет до Марс . Да не се окаже че след 3 месеца пробния полет ще си е тук на земята и тогава щели да започнат "подготовките" за полет .Ментателя Мъск винаги обича да се изказва така мъгляво за да може после да шикалкави и "тълкува" думите си . Как медиите не го разбрали ... как объркали какво имал да казва ...3 месеца - полет до Марс ??? Повечето тук коментиращи утре няма да си спомнят какво са яли днес .... та какво остава за след 3 месеца
54
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роскомикс са история вече
53
10
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ХОРАТА ДО МАРС И ОБРАТНО ХОДЯТ ВЕЧЕ А НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ НАСА НЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ ДО МЕЖДУНАРОДНАТА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ КАКВО ОСТАВА ЗА ЛУНАТА!!!
52
5
 
23
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Проектът на Мъск под земята е уникален и струва 47 милиона, а на Бойко тиквата кръговото във Варна струва 120 милиона.. как мислите , дали не ни крадат здраво ?!!
51
7
 
16
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 4 години
Ами той може да реши и да кацне на Слънцето ! Естествено знае , че е горещо и ще го направи през нощта !!!!!!!
50
6
 
12
 
! Отговори
Илон Мъск преди 4 години
Коментиращите тук са по умни от моите ракетни инженери ще кажа на днесбг да ми ги прати да проектират ракета за юпитер
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното че човека има мераци, дано да ги осъществи успешно. А без желание хептен нищо не става.
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха! Какво като е аматьор Мъск? То и Ноевият ковчег бил построен от аматьор, а "Титаник" от инженери...
47
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Русия пият шампоан...
46
10
 
18
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Руските блядчики да пратят в космоса вместо "Tesla" една дамажана "Rasputin" да ги разберат и извънземните какви смyкaчи са.
45
3
 
9
 
! Отговори
americano преди 4 години
do 67що имаш толкова минуси бе, разбирач? !
44
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе какъв Марс го гони този Мъск. Едно е да направиш ел. автомобил , нещо не кой знае колко трудно и измислено още преди 100 години, друго е да пратиш хора извън орбита на милиони км. разстояние.
43
27
 
8
 
! Отговори
Ала Бала преди 4 години
Мъск сигурно не знае как работи кондензаторът. Просто е наел хора и са му отпуснали спонсориране. Какво е създал лично той? Обаче май-трябва да наема по-подходящи хора, защото изказването му от статията яко лъха на некомпетентност. Какъв Марс какви 5 лева. Тоя не знае ли че за времето до стигане там хората ще са станали на медузи от радиацията. Яко се е филмирал с теслата дето я пусна в космоса с манекен зад волана. Няма ли кой да му обясни на това момче как стоят нещата, да не се излага така.
42
1
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Аз имам идеите как да стане това, обаче те да се оправят."Некъв смешТник имал идеи, *** не му било на кеф! Боже прибери си версиите!
41
19
 
8
 
! Отговори
Нищо не разбира преди 4 години
Това че световният елит му разреши да направи електрическа кола, понеже петролът ще е изчерпан до масовото и разпространение и съответно трилионите от там ще секнат, не значи, че може да изпрати хора да Марс. Там не опира до разрешение, а до възможности. Човечеството просто е много далеко технологично от такава цел. Дори след два-три века също едва ли ще е възможно. Аз имам идеите как да стане това, обаче те да се оправят.Първо да се запознае Мъск с основите на космоса после да ги плещи такива.
40
5
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Изключително кратки срокове "бие" тоа пич!NASA му дишат праха, да не говорим за Роскосмос.