Мъск чака пробен полет до Марс до 3 месеца

SpaceX разработва прототип на кораб за превоз на хора
28 дек 2019 12:45,
97
Мъск чака пробен полет до Марс до 3 месеца
Снимка: Reuters

Американската космическа компания SpaceX в момента разработва летателен прототип на космически кораб, чието основно предназначение ще е да превозва хора до Луната или Марс. Това заяви изпълнителният директор на производителя на космическа техника Илън Мъск, цитиран от Bloomberg.

“Надяваме се, че първият полет ще бъде осъществен до 2-3 месеца“, написа Мъск в публикация в профила си в социалната мрежа Twitter.

Също така милиардерът обяви, че подземният тунел, който неговият стартъп Boring строи в момента в Лас Вегас, ще бъде открит през следващата година. Мащабният проект е на стойност 48.7 млн. долара.

Още по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
10
 
8
 
! Отговори
Остап Бендер преди 4 години
Имам си достоен наследник.
38
6
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Да е жив и здрав Мъск, бачка ЯКО и постига целите си!"И не само това, Поставя си неизпълними за другите космически пътешественици ЦЕЛИ и ги изпълнява в срок!!
37
5
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Да е жив и здрав Мъск, бачка ЯКО и постига целите си!"И не само това, Поставя си неизпълними за другите космически пътешественици и ги изпълнява в срок!!
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъск лично участва в разработките
35
8
 
2
 
! Отговори
До 53 преди 4 години
Който не е висшист да си реди тухлите на обекта и да не се излага със смешни коментари
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъск е аматьор по ракетно инженерство в сравнение с кибиците у днесбг хахах
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам коментарите,всеки втори балгарен е ракетен инженер, пък всичките бачкат за по 500 лв или са бачкатори на,запад хах
32
0
 
11
 
! Отговори
Перник преди 4 години
А ние до 3 месеца чакаме да ни пуснат вода...
31
7
 
4
 
! Отговори
Ще има да чака преди 4 години
Това момче явно си няма основни познания по астрономия за да си мисли че може да изпрати хора да Марс. Докато не се създаде космически апарат с характеристиките на летящите чинии от "Денят на независимостта" всякакви мисии за изпращане на хора до Марс си остават фантазия. Но нека първо китайците да построят на Луната база, до три месеца да и вадят отломките на 100 метра под повърхността от метеоритните удари, че да им дойде акълът на смелчаците че само с пари не стават някои неща. Трябва и акъл
30
2
 
11
 
! Отговори
Инж преди 4 години
Дори и само един от проектите му да успее - света ще стане по-добро място за живеене. Така правят някои парите си - убеждават инвеститори и печелят държавни поръчки. А други, назначени да управляват държавни пари, като станат милиардери от това - купуват футболни клубове и яхти, строят курорти в пустинята и други безполезни неща. Там е леката разлика. Ако хора като Мъск слушаха кръчмарски съвети като от такива сайтове - още нямаше да е открита Америка. За да успееш - трябва да опитваш.
29
13
 
8
 
! Отговори
Ервеина Мъск преди 4 години
не успя дори да скачи ракета в МКС - какъв Марс го гони тоя недоучил еврейски шарлатанин - не е много ясноЯсно е обаче че още бая време ще има да си купуват Руско билетче когато искат да идат в космоса и още бая време ще има да летят с Руски ракетни двигатели
28
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живот на Марс е налудничава идея и всеки който твърди ,че там е за хора трябва да бъдем въдворен в психиатрично заведение!Иначе ще се похарчат стотици милиарди докато се стигне до същият извод!
27
0
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 4 години
Пуснах си Проксито и излезна прав. ! От групата на Инвестор явно не желаят в Америка да се виждат коментарите по сайтовете им. Някаква цензура ли се налага ! С каква цел се прави незнам . Очаквам отговори !!!
26
0
 
3
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
До Анонимен 23Няма как от територията на Съединените Американски Щати да се виждат коментарите в сайта,защото са сложили секюрити код който не позволява да се виждат коментарите на сайта от определени страни като САЩ! Трябва или да влезеш през прокси или от територията на Европа защото иначе ще виждаш бяло поле и реклами под статията
25
13
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Мъск вижда толковя ясно в Бъдещето колкото обикновенните виждат в настоящето .Това го прави повече гений със свръхестествени способности отколкото бизнесмен милярдер.
24
1
 
21
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Човек да се чуди как при такъв умствен потенциал, който наблюдаваме тук във форума, българският народ все още не е превзел света.За неща, за които учени от цял свят инвестират толкова време, пари, ресурси, на наш *** му трябват 5 минути да ти ги обясни. Че и пари не иска.
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъск чака полед до марс а ние в България чакаме да оправят тръбите в Перник.
22
0
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 4 години
Шсъ гръмна.
21
2
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Никой не ви иска парите спокойно :))Постоянно живеят в нЕкакъв филм, че все някой (който и да е било) ги ограбва... Те не могат да си огащят ризата. Умрял някой за жълтите им копейки!
20
9
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"основно предназначение ще е да превозва хора до Луната или Марс"Доста универсален летателен апарат. Къде е Луната, къде е Марс. Нерде Ямбол, нерде Стамбул.