Най-новите факти за залавянето на Левски - в "Операция История"

Предаването - по телевизия Bulgaria ON AIR
16 юли 2020 18:08, Петя Славова
2
Най-новите факти за залавянето на Левски - в "Операция История"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Кои са последните сведения за живота на апостола на Свободата Васил Левски, които станаха известни благодарение на усърдната работа на българските историци, които прегледаха османските архиви – отговорите на този и още интересни исторически въпроси ще бъдат на фокус в предстоящото издание на "Операция История".

Специален гост ще бъде един от най-добрите български историци у нас- проф. Пламен Митев, който има изключителни познания по темата за Левски, Българското възраждане и освобождението на страната ни от Османско владичество. В неделния следобед, той и водещият на историческото предаване Росен Петров, ще разговарят за подробностите около залавянето на Дякона и пътя на неговата революционна дейност.

Предаването ще продължи с дискусия за българската съдба и за дългата ръка на Москва. Това е една от най-сложните и спорни теми от нашата история. Любопитни факти ще сподели специалистът по нова българска история, главен асистент Светослав Живков. Той ще разкаже кои известни българи са били свързани с руското разузнаване в миналото и по какъв начин са оперирали тази своя тайнствена дейност.

Тези и още интересни теми и коментари очаквайте тази неделя, на 19 юли, от 16.30 часа, по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най - новите факти звучи малко като най - новите директиви спуснати от нечие посолство...