"Завърналите се с Петя Кертикова" под прожекторите на турска телевизия

TRT World направи репортаж за осъществяването на "българската мечта"
Обновена: 20 апр 2021 11:36 | 20 апр 2021 11:36, Красимир Ангелов
10
"Завърналите се с Петя Кертикова" под прожекторите на турска телевизия

Рубриката "Завърналите се с Петя Кертикова" по Bulgaria ON AIR получи поредното си признание извън пределите на страната ни. Историите на завръщащите се в родината български граждани често пъти будят възхищение, запознават зрителите с образа на истинската смелост да взимаш съдбоносни решения  в несигурни времена с неясен изход. Именно те силно привлякоха вниманието на първата турска международна мрежа за новини на английски език TRT World, които се свързват с автора на поредицата Петя Кертикова.

Водещата на Новините ON AIR в момента е в майчинство и трепетно очакване на първата си рожба. Това обаче не й попречи да разкаже повече за мисията на рубриката, която Bulgaria ON AIR излъчва.

Популярната турска медия TRT World подготви специален репортаж, с който  представи пътя на завръщането на българските граждани към родината и стремежа им да създадат „българската мечта“. Пред камерата водещата на "Завърналите се с Петя Кертикова" разказва за причината, която преди години я води извън пределите на родината и обратният път.

"Приемам работата си като мисия. Исках да бъда гласа на онези хора, които някога са напуснали страната и които се връщат. Щастлива съм да кажа, че все повече и повече се завръщат тук и вярвам, че България има нужда от тази нова сила. Именно това ме вдъхновява и ме държи здраво стъпила на земята в течение на години" – така в репортажа Петя Кертикова описва работата си като автор на проекта за завръщащите се българи в ефира на политематичната телевизия.

В специалния проект участие взе и Александър Иванов, оператор и част от екипа на Bulgaria ON AIR.

"Хора като Петя трябва да продължат да разпространяват добрите истории на позитивните хора. В днешно време преминаваме през едни доста трудни времена, затова и имаме нужда от хора, които показват добрият пример на останалите", споделя във видеото той.

Основната идея зад проекта на чуждестранната медия е да отговори на въпроса какво е да живееш в държава с едно от най-бързо намаляващите популации в света чрез личните истории на обикновените хора в обезлюдените села, както и на част от героите от рубриката "Завърналите се с Петя Кертикова", като пример за успеха, който не се влияе от обстоятелствата.

Целия репортаж на TRT World за „Завърналите се с Петя Кертикова“ ще откриете ТУК.


10
Още от Кино
Отношенията между баща и син са като "Свята любов"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 2 седмици
Петя трябва да ражда всеки момент.
Късмет!
1
2
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 седмици
Баш,баш ...