У-лицата: Матю Биърд из потайностите на Виена от епохата на Фройд

Втори сезон на неоноар минисериала "Кръв във Виена" стартира на 22 ноември
19 ное 2021 17:37, Петя Славова
0

Снимка: Epic Drama

Из потайностите на Виена от епохата на Фройд ни води минисериалът "Кръв във Виена". Главните персонажи са младият лекар - психоаналитик Макс Либерман и детектив Оскар Райнхард се залавят с нелеката задача да разследват убийства, а жанра на продукцията е неоноар.

Във втория сезон, който може да видим по Epic Drama от 22 ноември - всеки понеделник от 22:00 часа,  има повече интрига, мистерия и необичайни за времето техники на разследване. Завръщаме се там, където ни остави последния епизод на първи сезон – в 1907 г. Този път самият Макс става обект на разследване на убийство, тъй като един от пациентите му се оказва жертва в най-новия им случай, така че главните персонажи се налага да положат усилия да изчистят името на Макс.

В симпатичния актьорски състав отново са Матю Биърд (от The Imitation Game с Бенедект Къмбърбач и сериала Avenue 5) като доктор Макс Либерман, австрийският актьор Юрген Мауер (от сериалите Tatort и Perfume на Netflix) в ролята на инспектор Оскар Райнхард, както и Конлет Хил (познат като Варис от Game of Thrones) в поддържащата роля на бащата на Макс, Мендел Либерман.

Имаме новодошла в сезона и това е актрисата Луси Грифитс, която поемата ролята на Амелия Литгейт от Джесика ДеГоу (позната на зрителите на Epic Drama и от "Операция "Бъфало"). Луси е родена на 10 октомври 1986 г. в Брайтън, Англия, и е позната от ТВ сериали като True Blood и Preacher и филмите A New York Winter's Tale и The Numbers Station.

Сюжетът е по мотиви от бестселърите на Франк Талис. "Кръв във Виена" ще ни предложи още три нови истории, които оживяват на екрана.  Във Виена е настъпила есента. Младият лекар Макс Либерман и инспектор Оскар Райнхард отново работят в екип, за да разкриват из целия град престъпления, които изглеждат нерешими.

Тандемът посещава бедняшкия квартал на града, за да проучи случая на осакатен труп, свързан със Сикрет сървис.

За огромна неохота на Оскар двамата се сблъскват с трудности, когато се налага манастир да сътрудничи в разследването на убийство на монах; това кара Макс да мине под прикритие, за да разбере какво се е случило. По време на разследването той отново се оказва в опасна близост до бившата си годеница...

Ето и какво споделя Матю Биърд за ролята му на Д-р Макс Либерман:

Как се развиват взаимоотношенията между Макс и Оскар във втори сезон?

Още във финалната сцена на предишния сезон Макс попита с надежда кой ще бъде следващият им случай. От тогава насам е стартирал собствена практика и вече има свои пациенти. Струва ми се, обаче, че камък му пада от сърцето, когато Оскар се появява, за да го помоли за помощ, защото тайно е копнял по местопрестъпленията.
В първи сезон Макс малко е увиснал на врата на Оскар и той трябва да се грижи за този младок, който непрекъснато бръщолеви за ума, психологията и Фройд. Във втори сезон връзката им вече по-зряла и Оскар идва за помощ при Макс.

Кое е специалното в "Кръв във Виена" (Vienna Blood)?

Този период, тези няколко години, в които се развива историята са, са толкова интересни и кинематографични, че просто няма как да не се получи добър сериал. Струва ми се, обаче, че взаимоотношенията между тандема Макс и Оскар е толкова архетипна матрица, че завинаги ще остане ползвана, защото е забавно (надявам се!) Филмите са начин да се разсееш от страхотиите на ежедневието. Малка доза ескейпизъм.
 
Актьорът Юрген Мауер също разказва за ролята си на Инспектор Оскар Райнхард:

С какво ти бе интересен периода около 1907 г. ?

Лично аз се интересувам от изкуство. Учил съм в Академията по изящни изкуства във Виена. Преди да стана актьор всъщност бях художник. Времето между двата века е може би най-интересното, изкуствата са зациклили между класицизма и маниерното повторение. И идва времето на революцията не само в науката, психологията, но също и в изящните изкуства, и музиката. А Виена е център на този прогрес.

Приятно ли ти беше да играеш с Матю Биърд?

Между нас има някаква химия на екрана и това е чудесно. Диалозите ни се получават брилянтно. Взаимоотношенията между героите ни стават все по-обстоятелствени и това страшно много ни забавлява. Общите сцени на Макс и Оскар са ми любими!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
:( преди 2 години
Стигнах до .....жанра на продукцията е.... и се отказах да чета повече, а това е едва второто изречение. ЖанрА! ***.