Ново обвинение срещу Алексей Петров

Защитата на Трактора: Октопода го няма вече
Обновена: 18 окт 2010 11:41 | 8 сеп 2010 11:09,
23
Ново обвинение срещу Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

Ново обвинение е повдигнато срещу Алексей Петров, стана ясно на днешното заседание на Софийския градски съд, който гледа мярката за неотклонение на задържания в операция “Октопод”.

Съдът засекрети мярката, като в началото на заседанието съдия Костадинка Костадинова изтъкна, че по делото е приложен секретен том – кадровото досие на Петров от службите.

Адвокатката му Ина Лулчева обаче поиска заседанието да бъде открито и изтъкна, че защитата няма да се позовава на секретния том.

От думите й стана ясно, че на 27 юли са отделени материали от делото.

На 9 август е повдигнато обвинение за престъпления срещу собствеността. Новото обвинение е срещу Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера – без братята Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев, Николай Велков и Димитър Митров - Митко Полицая. Така, според Лулчева, Алексей Петров вече няма нищо общо с т.нар. престъпна група "Октопод".

“Октопода го няма вече”, заяви в съдебната зала адвокат Лулчева.

Прокурор Светлозар Костов също заяви, че няма да се позовава на секретните материали. И мярката може да се гледа при открити врати.

Въпреки единодушното мнение на двете страни, че делото може да се гледа в присъствието на журналистите, съдия Костадинка Костадинова постанови заседанието да бъде закрито „по собствена преценка на съда”.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че Алексей Петров, Антон Петров – Хамстера, Марчело Джотолов, Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков бяха арестувани на 10 февруари при специализираната полицейска операция “Октопод“.

Според разследващите те са част от престъпна група, занимавала се с различни престъпления – от изнудване и рекет, през склоняване към проституция, източване на средства от "Кремиковци", до търговия с влияние и източване на ДДС от държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
Защо сме още в добро здраве-даи боже всекиму? Не е ли време вече да ни се влоши здравословното състояние и много уважаваната и независима институция/забравих кавичките/ да ни пусне срещу подписка за домашно лечение?
2
7
 
31
 
! Отговори
f.p. преди 13 години
Този юнак начело с Хамстера са на върха на пирамидата за отвличания. Останалите мухльовци са изпълнители.За съжаление, нито Хамстера нито Трактора ще стигнат до затвора. Ако има правосъдие, то ще бъде раздадено от някой от отвлечените и малтретирани милионери.Правосъдие в тази държава все още няма. Ако въобще е възможно някога. Както казва премиера "Аре стига с теа шмени-капели".
1
12
 
32
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Ей, на тоя само не му идва на ум да се разболее и да го пуснат. Не може ли да измисли нещо - да му настинат яйчниците или нещо друго.... да го е.. *** мръсен.