Ключов свидетел срещу Трактора даде показания пред съда

Алексей Петров обвини прокуратурата, че манипулира показанията му
8 юни 2010 15:12,
72
Ключов свидетел срещу Трактора даде показания пред съда
Алексей Петров. Снимка: БГНЕС

Един от ключовите свидетели срещу Алексей Петров – бизнесменът Георги Цветанов, бе разпитан днес пред Софийския градски съд.

Именно заради показания на Цветанов срещу Алексей Петров е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда. Пред разследващите бизнесменът е заявил, че през 1998 г. Петров му е ударил няколко шамара, заплашил го е и така го е принудил да му прехвърли дялове от фирмата си.

Днес Георги Цветанов даде показания при закрити врати. След заседанието Алексей Петров, който също присъства на разпита, каза пред журналисти, че не се притеснява от казаното.

Още по темата

„Всичко, което е манипулирано и режисирано от прокуратурата, Цветанов го издекламира“, заяви Петров и посочи, че бизнесменът е четял от листа, докато е давал обяснения.

По-късно прокурорът по делото Светлозар Костов обясни, че Георги Цветанов е потвърдил показанията си, а новият разпит бил необходим, за да се затвърди казаното от него. Прокурор Костов отрече разпитваният да е чел от лист и обясни, че просто си е водил бележки – нещо, на което има право.

Алексей Петров бе задържан на 10 февруари при спецоперацията „Октопод“. Заедно с него полицията арестува Марчело Джотолов, Антон Петров – Хамстера, братята Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков.

Те са обвинени, че между 1997 и 2010 година са участвали в организирана престъпна група, занимавала се с различни престъпления – от пране на пари и търговия с влияние до склоняване към проституция и източване на средства от металургичния комбинат "Кремиковци".

От седемте задържани в „Октопод“ в момента в ареста са само Алексей Петров и Марчело Джотолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
1
 
! Отговори
Krasi преди 13 години
Oshte li ne sa go osadili tozi chervei Aleksei Petrov toi ne zaslujava i nosa da si iztrie chovek s nego mrasna gadna mutra!Kakvo samo se ligavi prokuraturata i vsichki ostanali iavno sa zavisimi ot nego mrasnici i skapana darjava!!!
60
1
 
5
 
! Отговори
спиро преди 13 години
като ти дойдат 5 горили с бухалки и те ще прехвьрляш. мислиш ли че тоя дето е ял шамари е горял от нетьрпение да му земат имота?
59
3
 
3
 
! Отговори
киро преди 13 години
много ще е кекав тоя щом за два шамара прехвърла дялове
58
0
 
4
 
! Отговори
МИТ преди 13 години
Бог да пази България.
57
0
 
2
 
! Отговори
БАРЕТА преди 13 години
Какво казваш Патриоте, не се чете? Май те цензурираха ... Дали не е МВР?!
56
1
 
6
 
! Отговори
Да преди 13 години
И давността от 10 г. изтекла, както и срока в който пострадали следвало да подаде тъжба. Разказваме си клюки без значение, горко на съдията, който трябва да съди по тези "годни" доказателства събрани от МВР под "вещото" ръководство на прокуратурата.
55
1
 
9
 
! Отговори
ХАН КРУМ преди 13 години
СРАМ ЗА ПРОКУРАТУРАТА! ПРЕЗ 1998 Г. А.П. УДАРИЛ ДВА ШАМАРА НА КЛЮЧОВИЯ СВИДЕТЕЛ. ЦИРК, ЦИРК......
54
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 13 години
И не го ли каза един много високопоставен представител на ГЕРБ, именно.Въпрос на искренност с обществото, въпрос на принципи и много други неща.
53
1
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Макар че помня като цирков слон,не беше ли това един много лоялен гражданин преди време?
52
0
 
2
 
! Отговори
Браво преди 13 години
За първи път чета смислен коментар тук. Браво! Опасявам се само, че колкото и да им наливаш мозък няма да успееш. Тва е Mission Impossible :)
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз съм виждал...и ми се е случвало! Затова ми се иска вече нещата да вървят в правилната посока!В полицията има шлака и тя трябва да се изчисти, но и има много *** в България, които също трябва да се изчистят. Пожелавам успех на правителството, защото само сега усещам, че има някакво желание това наистина да стане. Ако не е така..Бог да пази България!
50
4
 
7
 
! Отговори
До 51 преди 13 години
Бай ти Киро никой не го закача защото има само едни *** на *** си.Но знаеш ли какъв е делът на застраховките на "Лев инс"и каво ще стане ако тая компания е ликвидират-този дял е стотици милиони годишно.Дамбовеца показа заводите си и уникални предприятия-за 2008 год е декларирал над 80 милиона печалба.Защо му е да се занимава с *** като прави по 10 милиона месечно.Още да ти казвам или ти е достатъчно
49
2
 
4
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
Понеже, аз работех именно в сферата на борбата с престъпността доскоро, то позволими да съм виждал да се случват всякакви нелогични, несправедливи и незаконни неща, добре познавам и вродената склонност на разследващите да се поувличат в граденето на несъстоятелни и недоказуеми хипотези. В смисъл, пожелавам на всички и на себе си това, за което говориш да не се случва, но се притеснявам, когато закона улеснява такъв тип злоупотреба с власт. И да, виждал съм такива случаи ...
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти специално с какво си репресиран??Ако си чист пред себе си и обществото защо са тези химерни паранои??И сега да ни подслушват коментарите, какво??И все пак...не чух да има акция за бай Киро, от петия етаж, работещ 30г. като ел. техник, за това, че е организирал наркотрафик!!?? хайде да не мислим, че просто си набялязват някой честен гражданин и за удоволствие му правят акция!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами, повечето писания по вестниците са такива, защото ги държат някои от тези "честни"бизнесмени, които ги защитавате тук! :)И влиянието на голямата престъпност затова е п-лошо, защото упражнява контрол върху цялото общество, контролира медии, манипулира обществено мнение, лобира за закони, изгодни само на тях!
46
3
 
8
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
Не разбирате ли, че истинската демократична цел е на нормалния гражданин да му се осигури комфорт и свобода, за да работи честно и да плаща данъци и да се чувства сигурен. Тази битка с престъпността не е сама за себе си и ако цената е държавата да репресира гражданите, за да улови другите, които ги репресират то "репресията" става двойна, а гражданина трябва да плаща безсмислената игра на "стражари и апаши", за да задоволи склонностите на тези дето са се поувлякли и от двете страни.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това с открадването на бизнеса и подобни са вече много изтъркани мнения!Пожелавам Ви да влезете някоя вечер в малка софийска уличка, да ви спрат няколко джипа и да ви отклонят и да ви кажат, че няма да минете от там, защото минавал някой си с честен бизнес за милиони, Тогава ще ревете към МВР, защо нищо не прави! То, верно в БГ е пълно с подобни честни бизнесмени! И май самият народ си ги иска и си ги защитава!
44
2
 
3
 
! Отговори
До Наско преди 13 години
Момък ,не всичко което пише по вестниците или го казват по тв-то е вярно.Само бабите още вярват на това ,ама май и те вече не се лъжат лесно.
43
1
 
2
 
! Отговори
За Цецо преди 13 години
Какво да разбера, бе човек. Аз живея тука, виждам изражения на престъпността, но определено смятам, че тя се пресилва в изявленията на част от дръжавниците и освен това разбирам, че това не е искренна борба с тази престъпност. Освен това тебе основно те касае, т. нар. "битова престъпност", защото организираната не е насочена пряко срещу теб, ако си обикновен гражданин.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами, прочети ми целия коментар и тогава обиждай! Естествено, че ще има проверка, естествено, че може да е на лизинг или да е фирмена. Говоря ак ослед това се установи, че има разминаване в имуществото ти и декларацията ти!А тук аз даже не съм чувал за данъчна полиция и какво прави тя!