Братя Галеви: Не сме банда, невинни сме!

Ангел Христов и Пламен Галев отричат да ръководят престъпна група
Обновена: 19 окт 2010 16:15 | 19 окт 2010 16:14,
78
Братя Галеви: Не сме банда, невинни сме!
Снимка: БГНЕС

Пламен Галев, Ангел Христов и Апостол Чакалов – Тоци, не се признаха за виновни по повдигнатите обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

Тримата дадоха обяснения пред Кюстендилския окръжен съд на 16-ото поред заседание по делото срещу Братя Галеви и петима техни приближени за организиране и ръководене на престъпна група за изнудване и принуда.
 

Галев каза, че никога не е ръководил престъпна група и разказа, че се познава с Ангел Христов – Геле от 1990 г., когато заедно са работили в отряда за борба с тероризма. По думите му те са близки приятели и участват заедно в няколко фирми.

Галев заяви, че преди ареста се е познавал лично с още четирима от обвиняемите. Той посочи, че е имал епизодични контакти с Пламен Малинов, който е собственик на таксиметрова фирма и е един от основните свидетели и граждански ищци по делото.

"Никога не е ставало въпрос за охрана на таксиметровата му фирма.  Конфликтите ни започнаха, след като отказахме с Геле и Феодор Феодоров да купим бетоновия му възел, защото нямаше документи, заяви пред съда Галев.

Миланов твърди, че бил заставен от Галев и приближените му да прехвърли половината от собствеността на таксиметровата си фирма на Владимир Ангелов – Стъклето, и да му дава част от оборота си ежемесечно.

Пламен Миланов днес не присъства на заседанието. Отсъства и още един свидетел – Ивайло Иванов, таксиметров шофьор, който твърди, че е бил пребит от хора на Галеви, защото отказвал да плаща.

Още по темата

Един от участниците в побоя – Апостол Чакалов, каза, че Иванов е бил бит, защото е предизвикал пътен инцидент и отказал да си плати щетите.

От разпитите на прокуратурата и защитниците по делото стана ясно, че Галев имал лична охрана от шест души, които работели на минимална работна заплата.

Следващата насрочена дата на заседанието е 1 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: дело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошото е, че прокурорите им вярват/е, след съответното заплащане/ и те като Доган, Софиянски, Ставийски и мн.други ще излезнат чисти,чисти. Да вдкарат прокурори от вън и да видим какво ще кажат те. Май дойде време българите след приключване на такива дела да се обедим и да пращаме делото в Стразбург за да има наистина нормален край. От там да кажат кой крив кой прав. На нашите вече никой не вярва, те са като едни циркаджии.
55
7
 
6
 
! Отговори
Борисов преди 13 години
Не се бойте момчета! Докато АЗ съм на власт, ще ви оправдаят по всички обвинения и пуснат по живо по здраво!!! Хе, Маргините ги пуснаха, Доган го оправдаха, с вас ли точно проблеми ще правиме ...Само умната !!! Сега, сметката ми в СИБанк е номер ... <не се чете>.
54
3
 
2
 
! Отговори
i преди 13 години
айде и те да си ходят по живо по здраво
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брата с оранжевата фланелка пита брата с цайса:Аре ве, вече не сме ли банда?
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И вие ли? ......... НЕВИННИ?!
51
0
 
17
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Държавата на невинните ?! Тук всички са ангелчета.....:)
50
0
 
13
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 13 години
Тия пък не били мутри! Невинни били! Съдята така казал ! Смях!!!!!Че съдиите са кинти и мадами ще ви искарат!
49
0
 
13
 
! Отговори
ГОВОРИТ МОСКВА преди 13 години
До сдтената и да бъдат поздравени от г-н Судаев!
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много интелигентни одухотворени лица имат --- такива хора не могат да ударят човек ,не мога да си ги представя с маски ,,,,
47
0
 
6
 
! Отговори
kapitana преди 13 години
Да бе вярваме им
46
2
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Невинни са . И всички покрай тях . Особено Федята и покрай него ,Росен Ефремов и Данчо Овчаро . НЕВИННИ СА.
45
7
 
3
 
! Отговори
Дебеловрат преди 13 години
Да но хората в Дупница ги обичат.... защото в града има нулева престъпност, хората имат работа и са доволни. Обаче гнусните , завистливи политици немогат да го понесат и ще ги демократизират. Де така да си вършеше работата и държавата
44
3
 
1
 
! Отговори
Yo преди 13 години
Kude sa onia maiki deto vse plachat, che ulichnite kucheta sa v osnovata na vsichki tehnin muki? Shto ne se izkazvat tuka? Opa sigurno povtaryat robiniata izaura i te si pripomniat seriala.
43
3
 
4
 
! Отговори
?! преди 13 години
Това е като : Изобщо не съм полицай , господин пиян ...
42
1
 
10
 
! Отговори
9мм ПМ за Мутрите преди 13 години
Готови са за голямата политика.... там всички са невинни !
41
2
 
8
 
! Отговори
sion преди 13 години
Споко бе..Не сте..Приятели и колеги сте на Б.Б..А от неговият кръг всички са на свобода вече..
40
2
 
20
 
! Отговори
Братя Галеви преди 13 години
Ние не сме банда, бандюги сме!
39
2
 
6
 
! Отговори
smeh преди 13 години
За смях са спонсорираните от бандитите издания , поети ,поетеси и писатели!За резил и смях са тези ! Духовната гордост на Бг да го духа :)))
38
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя с очилата много ми прилича на Бойко Борисов - същата просташка и арогантна стойка има. И в Тиквата не е много по различен. А и в биографията си де.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Убавци.