Братя Галеви: Не сме банда, невинни сме!

Ангел Христов и Пламен Галев отричат да ръководят престъпна група
Обновена: 19 окт 2010 16:15 | 19 окт 2010 16:14,
78
Братя Галеви: Не сме банда, невинни сме!
Снимка: БГНЕС

Пламен Галев, Ангел Христов и Апостол Чакалов – Тоци, не се признаха за виновни по повдигнатите обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

Тримата дадоха обяснения пред Кюстендилския окръжен съд на 16-ото поред заседание по делото срещу Братя Галеви и петима техни приближени за организиране и ръководене на престъпна група за изнудване и принуда.
 

Галев каза, че никога не е ръководил престъпна група и разказа, че се познава с Ангел Христов – Геле от 1990 г., когато заедно са работили в отряда за борба с тероризма. По думите му те са близки приятели и участват заедно в няколко фирми.

Галев заяви, че преди ареста се е познавал лично с още четирима от обвиняемите. Той посочи, че е имал епизодични контакти с Пламен Малинов, който е собственик на таксиметрова фирма и е един от основните свидетели и граждански ищци по делото.

"Никога не е ставало въпрос за охрана на таксиметровата му фирма.  Конфликтите ни започнаха, след като отказахме с Геле и Феодор Феодоров да купим бетоновия му възел, защото нямаше документи, заяви пред съда Галев.

Миланов твърди, че бил заставен от Галев и приближените му да прехвърли половината от собствеността на таксиметровата си фирма на Владимир Ангелов – Стъклето, и да му дава част от оборота си ежемесечно.

Пламен Миланов днес не присъства на заседанието. Отсъства и още един свидетел – Ивайло Иванов, таксиметров шофьор, който твърди, че е бил пребит от хора на Галеви, защото отказвал да плаща.

Още по темата

Един от участниците в побоя – Апостол Чакалов, каза, че Иванов е бил бит, защото е предизвикал пътен инцидент и отказал да си плати щетите.

От разпитите на прокуратурата и защитниците по делото стана ясно, че Галев имал лична охрана от шест души, които работели на минимална работна заплата.

Следващата насрочена дата на заседанието е 1 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: дело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
6
 
! Отговори
NVM преди 13 години
Никой вече не е престъпник на какво прилича това :X
35
1
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Нагли комунистки престъпници. В затвора. Толкова хора сте изтормозили.
34
2
 
16
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Ами естествено, че са невинни. И Доги е невинен и Станишката, даже и Цецко и Цецка са невинни. Виновните сме си ние - че ги търпим!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде бе !
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМИ СЛЕД НЯКОЙ ДЕН И ВАС Щ Е ОПРАВДАЯТ ,В БГ НЯМА ПРЕСТЪПНОСТ ,НЯМА МАФИЯ ,ВСИЧКИ ЖИВЕЕМ КАТО БОХЕМИ И ДАЖЕ РАЗДАВАМЕ ПОМОЩИ НА СОЦИАЛНО СЛАБИ (БИЗНЕСМЕНИ ,ПОЛИТИЦИ)
31
1
 
9
 
! Отговори
некромант преди 13 години
духа на брат галев дава показания!!!ужас!!!
30
1
 
34
 
! Отговори
Марио преди 13 години
Мамини душици "невинни"-като всички наши "бизнесмени"
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде на топло да ви направят сестрички :D
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
братя манГалеви ...
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. 18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Октомври 2010г. - България - Във връзка със зачестилите прояви на безмозъчие и анархия,България придобива титлата"страна от третия свят" в Европа.Честито българи!
25
2
 
31
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Айде още едни НЕВИННИ мафиоти!
24
1
 
28
 
! Отговори
Трактора преди 13 години
Братя Галеви: Не сме банда, невинни сме!============================И аз, и аз!!!
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя галев не го ли убиха бе? как така дава показания. аз да не чета стари вестници!!! ба маа му сигурно съм изперкал
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не сме банда, невинни сме!...Така е, в България мафия, здрави бандити, виновни подсъдими и корумпирани политици няма.факт.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Галев има охрана от 6 души, които работят на минимална работна заплата" Просто ще се усмихна и няма да коментирам. Тези ще да са някакви пенсионери, защото аз не съм чувал за лична охрана за под 2 хилки на месец (на човек).
20
17
 
10
 
! Отговори
1234 преди 13 години
До 20 - Да бе, поредният гербер-шизофреник. Който е против Герб е комунист! Че то в Герб са най-големите комунисти бре. ББ - член на БКП, после на НДСВ, милиционер. Цецко - БКП, физкултурник и син на шофьора на ДС. Цецка - бивша партийна секретарка, завършила право рабфаг. Да продължавам ли? Че вие герберчетата сте болшевики!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za kakvo gi pribirat tezi bokluci sled kato gi puskat napravo razstrel i tova e, da nqma podkupi na sadii i t.n. ,izkaraha vsi4ki bokluci nevinni a vseki znae 4e tiq sa mutrite sega6ni
18
6
 
25
 
! Отговори
Българи преди 13 години
Ей, *** комуст си беше и *** си остана. Ходи да го д..... на СерГЕЙ, че да ти дох=йде акъла поне малко.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 15 kvo e vinoven ceco kato sadiite vzimat parite i gi pyskat