Отсъстващ адвокат спъна процеса "Наглите"

Майка на похитено дете: Още през 2008 дадох на МВР имената им
Обновена: 30 ное 2010 15:03 | 29 ное 2010 12:18,
98
Отсъстващ адвокат спъна процеса "Наглите"
Снимка: Булфото

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу групата за отвличания „Наглите“. Причината стана отсъствието на адвокат Йордан Киров, който защитава обвинения като ръководител на бандата Ивайло Евтимов – Йожи.

Вторият сочен за организатор на групата Прокопи Прокопиев – Културиста, пък не е получил обвинителния си акт. Той е и с наскоро назначен защитник, който поиска време, за да се запознае с делото. Затова и процесът ще започне чак на 22 декември, а не във вторник, както бе предварително планирано.

Днес в съдебната зала дойдоха почти всички жертви на групата за отвличания.

Разказах на полицията през 2008 г. Които имена казах, всичките са точно те

Бизнесменът Мехмед Чакър, който е един от първите похитени, е предявил иск да се конституира като частен обвинител. Джорджио Марков – ученикът, който бе отвлечен през 2008 г. едва 14-годишен, и майка му Катрин са поискали да бъдат конституирани като граждански ищци.

122-ма души са призовани за свидетели в процеса. По делото са назначени запасен съдия и допълнително двама резервни съдебни заседатели.

Бизнесменът Киро Киров, който бе отвлечен в началото на 2009 година, днес коментира, че въпреки задържането на групата, все още не е спокоен и се движи с охрана.

„Вече близо 2 години не ходя на обществени места – на театър, на кино... Като затворник съм“, призна Киров.

„Виждате ли този белег?“ – попита той и посочи към устната си, „От тях е“. Бизнесменът призна, че все още мисли за случилото се, но поне е спрял да сънува.

„Дано да получат това, което заслужават“, бе лаконичният коментар на последния отвлечен – Румен Гунински.

Младежът обаче каза, че никога не е виждал похитителите си и няма как да каже дали те са сред подсъдимите.

Още по темата

Илиян Цанев – студентът, който бе отвлечен през 2007 г., каза, че вярва, че ще разпознае похитителите в съдебната зала, макар и трудно.

Катрин Маркова пък обясни, че синът й Джорджио все още трудно се справя със случилото се. Не го е довела в съда, за да не му се налага да преживява наново всичко.

„Който има дете, трябва да му е ясно какво е да го няма вкъщи, да не знаеш какво му се случва и да ти го изхвърлят на улицата, без да може да ходи. Не можеше да ходи – обездвижено, вързано 14 дни с белезници за легло“, коментира Катрин Маркова.

Тя разказа, че още през 2008 година е отишла в полицията и е дала имена и телефони на похитителите на сина й.

„Нормално е, като се разровиш и като виждаш, че няма държава. И ти тръгваш да си търсиш по свой начин нещата. То се разбира, София е малка, така че всичко се знае. Това че не искат да се стопират, не значи, че не се знаят нещата“, отговори Маркова на въпрос как е стигнала до извършителите.

А обяснението й за това, че 2 години след похищението на сина й нямаше развитие: „Ами, обяснявам си го със следващите 16 отвлечени. Още 16 отвлечени, 16 откупа и 16 семейства, които не знаят какво се случва. Моя син го плашиха, че ще му отрежат ухото, на следващото момче му отрязаха ухото“.

„Ако не ги осъдят, тогава наистина нямаме държава“, категорична бе Катрин Маркова.

Тя каза, че очаква "Наглите" да получат минимум 15 години затвор. Това обаче е невъзможно, тъй като 15 години е максималното наказание, което могат да получат подсъдимите, и то тези, които са обвинени като организатори на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: Наглите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Asen Petrov преди 13 години
...v BG trqbva da se vuvede sistemata "Vishinski" i ne6tata 6te se opravqt...
88
0
 
0
 
! Отговори
boiko преди 13 години
dagi pra6tat tiy kavali da pravyt svirki zatvora po ne 30.godini mafioti navi pedali dolni
87
0
 
1
 
! Отговори
George преди 13 години
Mimi,ще ти разкажа за случая с Крокодилите,единият от двамата братя има вила близо до язовира под Витиня.Стрелбата по полицай беше на магистралата под Витиня.Полицейски коли ги заграждат от двете страни, единият брат насочва колата с/у едната полицейска кола, другият открива огън и изчезват яко дим. Полицията по-късно ги залови, а от съда,мисля че беше СГС,не съм сигурен, ги пуснаха - няма доказателства.За Наглите е същото,само че там потърпевши са двама от лъв нагоре.Бащата Гунински е личен приятел на В.Златев.Там геле няма,ако не ги осъдят,нищо чудно да ги гръмнат там важи правилото око за око,зъб за зъб.А Наглите много си заеха,ако речат да им връщат,не съм сигурен дали пак няма да пропукат автоматите.Мисля,че съдийката в случая определено си играе с огъня.
86
0
 
1
 
! Отговори
George преди 13 години
Навремето бащата на съдийката- Далаклиев, е бил също съдия и член на ВСС.Когато му отървало,защитавал закона.Дъщерята - като тати. "Защо ще ни проверявате,ние сме независими!" От какво сте независими - от чувство за морал,от спазване на лично и служебно достойнство,от произнасяне на справедливи присъди? Онзи ден САС оправдаха двамата братя - Крокодилите! Не били магистрални бандити,не са носили автомат,не са стреляли по хора и по полицай при опит да ги заловят. Чисти,чистички като генералът-шеф на САС-В.Пенгезов.Той не е участвувал в закупуването на ОПС-имоти в Приморско, тя,дъще ря му е взела такъв, ама генералът не знаел!Лафове като за овчици!
85
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 13 години
а някои замислял ли се че може да няма такова нещо като наглите,че всичко това е пр,тогава какво правим1ако всичко е вьздух
84
0
 
2
 
! Отговори
Щиша преди 13 години
Не се учудвам, че не се е дало ход на делото. Причините, които могат да отложат хода на делото са много и това може да продължи с години. Най-лошото е , че самия закон защитава обвиняемите. Ако свидетел т.е. пострадал си позволи да не дойда, той ще бъде глобен. Аз като бивша секретарка съм чула и видяла какви ли не случаи. Например беше глобен свидител с 50 лв, затова, че не се е явил на поредното заседание, а му бе откраднат TV за 150 лв.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тъй до края на света.
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тия адвокатски номера са безкрайни и ще трябва да се предвиди наказателна отговорност за тия болни адвокати. Да се направи регистър и на тия които са непрекъсната болни да им се отнеме адвокатската правоспособност и да се лекуват на спокойствие, да видите как ще оздравеят мигновенно
81
2
 
2
 
! Отговори
тариката преди 13 години
В България щом има незаконно забогатели трябва да има незакони отвличания. Така в страната ще има баланс между незаконно богатите и законно бедните.
80
6
 
3
 
! Отговори
честен преди 13 години
На балканки крадци и измамници като Цветан Цветанов от село Шума не отговарям. И той трябва да влезе в затвора .
79
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до;честния По коментара ти сьдя, че не ти е много приятно да има подобни разкрития.......да не би и ти да си като тях,не ти приляга името,което си сложил.
78
2
 
4
 
! Отговори
1111 преди 13 години
до 1313 Справедливо ще бьде и когато вьрнат парите за откупите.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е ХАЙДЕ ВЕ4Е ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНИТЕ -СТИГА С ТИЯ ИГРИ
76
4
 
16
 
! Отговори
бг преди 13 години
Майката на отвлеченото момченце е позната на мой близък и тя е казала как се докопала и как разбрала,че са отвлекли сина и,а даже и единия го познавала.Мисля,че беше издадена книга ,в която е описано не се сещам кой я издаде.Така че Толкова год да е било неразкрита групата в тази малка държава означава,че са спали следствие и мвр и министри.Може да плюят по Цветанов,но човека изглежда си върши добре работата!
75
0
 
20
 
! Отговори
bashtata преди 13 години
Абе не знам, ама за организиране на престъпна група ,занимаваща се с рекет,разпространение на наркотици и склоняване към проституция, явно се полагат 2 години и като се вземат прекараните месеци в ареста ,а и доброто поведение в затвора ,след една година си излязоха кат пичове.Визирам Данови баща и син.А чичото от Асеновградското село ,ще си лежи 10 години ,защото посред нощ уби в собствената си къща *** влязъл да краде.Това е БГ правосъдие.
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде да познаем чий адвокат ще отсъства по "много важни и уважителни причини" на 22 декември?
73
18
 
7
 
! Отговори
честен преди 13 години
Не разбрахте ли че Цветанов е един некадърник и лъжец, който гледа докато е на власт да си оправи битовите проблеми. Това е . Чакай докато не са ни изритали от властта да си взема 6 апартамента за двете щерки и за третото като се появи, няма значение че съм откраднал парите било от партийната каса или от другаде. Това казва на жена си. Селянин и балкански хитрец на дребно това е Цветан Цветанов.
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Веднага ти отговарям - защото за да свърши нещо полицията, са нужни най-вече ДОКАЗАТЕЛСТВА. На съда също са нужни. А това, че майката е взела телефони и адреси от познати, основано на слухове, че именно това са престъпниците... това може да бъде насока за разследването, но не и причина за арест и обвинение. Такъв си е законът - слухове и статии не са и не могат да бъдат доказателства. Иначе започва с пълна сила да важи лафчето "Като изкарат сестра ти ***, ти после доказвай, че нямаш сестра".
71
7
 
0
 
! Отговори
krimena st zag преди 13 години
SAVAR-SHENNU SA SAGLASIAVAM SAS PUMESTINOTU SAUPSHTENIE-NAPOMNENE-TRAGTAT-PAMFLEDT.....Sashtistvuvad tug faf FOROMad idi SHIROK SPETRUM ot Podtikvashti kam NASILIE,PUGROMI,RIVOLIUTZIONNI BG-POTSTRIKATILI...Kuitu Potkopavad TEMELITE na Ustanuveniad ut DNES.BG ret i Oslovia za PULZUVANE...PRIATEN DEN i OSPESHNA SEDTMITCA NA DNES.TEAMa i po-malku Glavubolia ,glavoblaSZKANITCI S sardititi mladi hora ot foromSKITE opshtokolturkoftci::
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Осветени-ДА,но осъдени-НЕ!Не се заблуждавайте.Това е България все пак.Което не се купува с пари се купува с мнооого пари!Както винаги буквата на закона ще бъде спазена.Ще има дело и ще се точи дълго.Но никой няма да лежи.Щом досега е било така,значи и нататък ще бъде пак така.За милиони няма закони,за кокошка няма прошка.