Пуснаха лекарите, задържани за смъртта на бебето

Няма повдигнати обвинения срещу четиримата от Горна Оряховица
Обновена: 2 дек 2010 10:56 | 2 дек 2010 09:10,
179
Пуснаха лекарите, задържани за смъртта на бебето
Снимка: БГНЕС

Четиримата лекари от МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица, които бяха задържани за умишлено умъртвяване на новородено, са освободени от ареста, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Медиците – началникът на АГ отделението д-р Димитър Сотиров и докторите Стефан Лазаров, Катя Гецова и Михаил Милатович – са освободени след изтичане на 24-часовата им мярка за задържане под стража.

Срокът на полицейската мярка изтече, а прокуратурата не намира основание да им бъде наложена постоянна мярка за задържане, съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Към момента няма повдигнати обвинения срещу четиримата лекари, а по-нататъшният ход на разследването ще бъде определен от резултатите от аутопсията, която се извършва в София.

Още по темата

Директорът на болницата д-р Миролюб Кожухаров днес определи като скандални обвиненията срещу четиримата лекари.

"Това на нищо не прилича. Утре ще кажат, че ядем бебета", коментира той.

Д-р Кожухаров обясни, че плодът е бил на 22 седмици и тежал около 600 грама. По думите му това е бил един нежизнеспособен плод.

Медицинският екип е направил всичко възможно. В продължение на половин час лекарите са се борили за новороденото, но на практика то не е имало никакви шансове.

Миролюб Кожухаров допълни, че 17-годишното момиче е криело бременността си дори и от родителите си. Не е предявило никакви обвинения срещу лекарите от болницата.

В сряда МВР съобщи, че четиримата лекари са задържани по подозрение за умишлено убийство.

От полицията твърдяха, че лекарите казали на младата родилка, че детето е мъртво, а служителка на болницата случайно забелязала, че е живо.

Днес задържаните казаха, че ще си търсят правата заради унижението, на което са били подложени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: новороденоМБАЛ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
10
 
! Отговори
патолог преди 13 години
Има начин да се разбере дали детето е живяло или не. Да бяха проверили това първо, а не да правят този резил.
15
0
 
5
 
! Отговори
даниела преди 13 години
Българи хубав ден !!!!
14
3
 
22
 
! Отговори
даниела преди 13 години
а сега гнусната *** и бащата ще получат ли наказание ?естествено, че не те са от недосегаемите !!!
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лекарите неса виновни Който пуска подобни новини трябва да носи наказателна отговорност
12
2
 
23
 
! Отговори
патолог преди 13 години
Според вас, къде държат мъртвородените/абортите преди аутопсия - в хладилник. Това не значи, че са ги умъртвили там. Нали не искате да се разложат и да обвиняват после лекарите, че са се отнесли нечовешки. А за майката - законово, в този период след раждането, се приема за невмвняема, т.е. не знае какво говори.Въпросът е в друго - защо полицията влиза в болница с МАСКИ и насочени към хората ОРЪЖИЯ, като че ли ще задържа въоръжени престъпници-рецидивисти, а не лекари, които няма къде да бягат?!?
11
1
 
30
 
! Отговори
даниела преди 13 години
как все *** са жертви и дискриминирани?къде бяха полицаите когато *** рушаха св.анна във варна?къде бяха когато системно *** изнасилваха 14годишно момче в сливенско?къде са когато всекидневно хората от малките градове и села са системно ограбвани и тормозени?спрете да ни третирате като стадо, защото ни писна !!!В българия има проблем и той е *** !!!
10
2
 
32
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Тази сутрин по всички телевизии казаха ясно - медицинския стандарт е 22 гест. седмица и 600 гр..Този плод е бил под тези показатели- това не е бебе,а плод,и не е преждевременно раждане,а аборт.Имало някаква интрига между Горнооряховската и Великотърновската болница с д-р Лазаров,режисиран сценарий,с цел последния да бъде злепоставен.Д-р Дариткова от ГЕРБ каза,че ще потърси обяснение от Цвъцко и прокуратурата за тази очевидно умишлена манипулация.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятел,това не е "полицейска полит-пропаганда"!Такива неща за полицията в САЩ и Западна Европа са недопустими!Това си е "милиционерска полит-пропаганда"!Има огромна разлика!Чест и почитания за труда на полицаите,и респект!Но за милиционерите-погнуса и отврат!
8
4
 
32
 
! Отговори
Вбесен преди 13 години
Даниела е права! Пак проблем, защото *** *** си е направил кефа, без да мисли за последиците! Отвратително е и това, ча цяла България ревна срещу докторите, които са направили всичко, което е по силите им. Заради ГЛЕЗОТИИТЕ НА ЕДНА МАЛОЛЕТНА *** ги държаха в ареста.За да не я бие баща й, след като се е разбрало всичко, се прави на жертва - умориха ми детенцето! Храчи в лицето на тези, които са се борили за нейното здраве! Тях обвинява! Защо у нас стойностните хора са винаги на прицел?
7
1
 
37
 
! Отговори
daysleeper преди 13 години
И цяло стадо милиционери атакува болницата, за да арестува цяло родилно отделение и за пореден път да докаже, че наличието на мозъчна *** в тази порода е много спорно. :)
6
3
 
27
 
! Отговори
Middle ages преди 13 години
Искам да кажа едно.Възмутен съм,омерзен съм,отвратен съм от полицейската полити-пропаганда, че лекарите, учените и университетите са престъпниците нв България.Отвратен съм от клеветите по отношение на тези най-благородни професионални съсловия, от които зависи живота ни и качеството на живота ни днес и утре.Цялата истерия, хората с най-висок морал и компетентности,най-полезните за обществото хораq да бъдат подлагани на средновековен лов на вещици и разпъвани на журналистически кръстове от лъжи.
5
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, случаят се изясни поне отчасти - детето е нямало все още мозъчна ***,невъзможно е било да оцелее.Имало е язви по телцето - значи възпалителние в организма на майката го е засегнал.Не се знае какво е предприемала пиклата с цел да се освободи от тази бременност.Трагедията има и комичен аспект -не желаела да се разчуе,успяла от всички да скрие,че е бременна,а накрая се оплаква в МВР - вижте ме,чуйте ме!Аз съм като героиня от филм!И какво постигна - резил пред цяла България!Но изтормози лекарите
4
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***,вземете се поограмотете малко!В 21-вата гестационна седмица НЯМА ТЕРМИН БЕБЕ!Има термин ПЛОД!В този случай няма раждане,а има спонтанен аборт!Има голяма разлика май?
3
4
 
7
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
няма и да има пич, гадно ли ти е, и земи малко помисли, стига разсъждавал на първично ниво
2
14
 
10
 
! Отговори
БОЛЕН преди 13 години
Нищо лично срещу тях, но до сега не е имало случай да има лекар който е лежал в затвора
1
6
 
44
 
! Отговори
даниела преди 13 години
спрете да ни занимавате с ***...вместо да се занимават с лекарите, защо не потърсят *** БАЩА? той също носи наказателна отговорност пред съда ? Защо винаги се опитвате да отклоните вниманието от проблема с *** и с тяхното животинско размножаване ?