Георги Кадиев се месил в ревизии на данъчните

Това твърди свидетелка по делото срещу Мария Мургина
Обновена: 8 дек 2010 15:21 | 8 дек 2010 15:20,
41
Георги Кадиев се месил в ревизии на данъчните
Мария Мургина. Снимка: БГНЕС

Бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев се е намесвал в работата на данъчните при конкретни ревизии на НАП.

Това разказа пред Софийския градски съд Людмила Елхова, която даде показания по делото срещу бившата директорка на агенцията Мария Мургина.

Елхова, която е била директор на Дирекция „Данъчна политика“ във финансовото министерство, описа случай, в който тогавашният зам.-министър е повикал в кабинета си трима служители на НАП.

След срещата двама от служителите споделили с нея, че Кадиев ги е разпитвал дали Мария Мургина им е оказвала натиск за ревизия на фирма „Плевен 99“.

Те отрекли да има такова нещо, а Кадиев им заявил, че са с „робска психика“. След това изготвил становище, че при ревизията е оказван натиск от страна на Мургина.

Още по темата

По думите на Елхова в становището били намесени имената на двама министри от тогавашното правителство.

Според Елхова отношенията между Георги Кадиев и Мария Мургина са били обтегнати, а Кадиев е имал връзки на всички нива в приходната агенция.

„Случвало се е да се меси и да взима отношение по конкретни ревизии, което не му е работа“, коментира свидетелката.

Днес се проведоха и очни ставки между четири свидетелки по делото. Жените са били на среща в кабинета на Мургина преди четири години във връзка с информация за нередности при ревизия в Плевен.

Искането за очните ставки направи защитата, след като откри противоречия в показанията.

Мария Мургина е подсъдима за престъпления по служба и за подаване на декларация с невярно съдържание. Тя е обвинена и че е отправяла заплахи към тогавашната директорка на НАП-Силистра Милена Цолчовска, за да я принуди да подаде молба за напускане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Мария Мургина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
До: Марти преди 13 години
Мургина - социалист? Марти:пак не си изпил хапчето си! Бягай в други форуми. Най-добре в някой порносайт.Там ще си по-компетентен!
36
2
 
3
 
! Отговори
марти преди 13 години
Ами отговора е много ***-защото са...социалисти!!!
35
3
 
5
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Сега от БСП що не искат анкетна комисия да провери сигнала а ? Нали сме много принципни ???
34
5
 
6
 
! Отговори
666 преди 13 години
Само за сведение-и Кадиев и Курумбашев са замесени до ушите в бизнеса с ел.енергия!Жената на първия има фирма за търговия с ток,и не е ясно как е получила лиценз без да има някакво образование.Най-вероятно,понеже са близки с Р.Овч. са си топнали гагите в меда!А втория има цял ВЕЦ!Нищо и никакво сценаристче изведнаж става крупен производител на ел.енергия!Как?
33
3
 
9
 
! Отговори
луна преди 13 години
Навсякъде далавери, навсякъде сплетни ----- Хайде посочете ми някое чисто място в България, ей така - за успокоение
32
10
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,...... преди 13 години
.....МУРГИНА ,ЗАПОЧНА ДА БЪЛВА ИСТИНИ!!!!ЖАЛНА МУ МАЙКА НА "ЧЕРВЕНОТО ДУПЕ"-КАДИЙСКО.....!ДАЛИ ЦЕЦО,...НЕМА ДА МУ ПОДАРИ "ЧАСОВНИЧЕТА"-ЗА РЪЧИЧКИТЕ ...ПО КОЛЕДА!!!????ХА ,КЪСМЕТ ,ДЕ......ХА,ХА,ХААААААА...
31
4
 
11
 
! Отговори
курти преди 13 години
А ,КАДИЕВ ЛИ Я КАРАЛ ТАЯ *** ДА КРАДЕ ПАРИ ,ДА ПРИБИРА КОМИСИОННИ ,ДА ПРИКРИВА УКРИТИ ДАНЪЦИ, А ,АЛОООООООООООООООООООООООО,25 ГОДИНИ ЗАТВОР И СЕ ПОЛАГАТ НА ТАЯ И ТАКИВА КАТО НЕЯ КРАДЛИВИ ***
30
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадиев ще разкаже играта на крадливите гербери. За това му търсят цаката.
29
4
 
6
 
! Отговори
VZP преди 13 години
тъкмо да и го вкарам и тя не дойе.
28
10
 
12
 
! Отговори
Гоце преди 13 години
Крайно време е да запалят газа и на Кадиев! Дано не пропуснат и Корумбашев. И двамата много замърсяват чрез медиите с наглост.
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя не е кадиев, ами кадиоглу. и доколкото си спомням сам Гоцето Седефчов го прецени, че е достатъчно престъпник, за да седи на кметския пост в София.самият факт, че Гоцето Седефчов го определи за кмет е напълно достатъчен, за да сме сигурни, че е 100% престъпник от котилото на Гоцето, Багера, Фадромата, Трактора, Редосеялката и т.н. селскостопанска техника и селскостопански труженици с мизерна гоцева душица.
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
каквато им е партията такива им и лидерите и членовете------престъпници
25
6
 
15
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
Абе мухъл, Кадиев е ясен от повече от година, заедно с Мургина. Недей заблуждавай хората, че такъв ше ти отвърта, че ше се попикаеш по лошо и от Руменчо шефа ти...
24
15
 
10
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
М да един човек казал на друг човек пък трети препредал. Аре стига с тези слухове.Това си е ГЕРБерската полицейска практика... абе знете за сестрата.............
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не съм много наясно но какво е това показание което се основаав а чуто от 3ти и 4ти лица ? по принципа -баба каза леля охна и аз се нааках ?!
22
5
 
17
 
! Отговори
5288 преди 13 години
Абе ***, КРадиев беше зам. министър на р.овч. преди да стане кандидат кмет и съветник в общината. Да не става въпрос за далаверата с фирмите на жена му за износ на ток....
21
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кадиев изкара кирливите герберастки ризи в софийска община, и веднага герберастите почнаха да му спретват активно мероприятие....ей, аман от прости ченгета, като какъв се е месил той, като общински съветник в столична община ли?като лъжете поне мислете малко, все едно ватмана от трамвай 4 да е виновен за това, как шофира някоя маршрутка в бояна....
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
той нямаше ли да се кандидатира за кмет на предстоящите избори.............а тези дни се обсъждаше нещи от рода че на който му се повдигне обвинение няма право да се кандидатира за кмет............
19
1
 
10
 
! Отговори
Rocco Siffredi преди 13 години
тая е яко *** hunter!
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Случвало се е да се меси и да взима отношение по конкретни ревизии, което не му е работа, коментира свидетелката. Ако има такива намеси свидетелката трябва да каже по кои, това са коментари не факти. Върху тях може да не е оказван натиск, а може върху други служители да е имало натиск и затова в становището да е писано, че има натиск от страна на Мургина.