Пловдивският окръжен съд оправда Максим Савов

Мъжът бе обвинен за кражба от квартален магазин
Обновена: 20 яну 2011 19:13 | 20 яну 2011 19:13,
31
Пловдивският окръжен съд оправда Максим Савов
Снимка: Dnes.bg

Пловдивският окръжен съд оправда 27-годишния Максим Савов. В края на юни 2010 година младият мъж бе осъден на три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок от Районния съд в Града под тепетата по обвинение за кражба от квартален магазин.

Dnes.bg припомня, че Максим Савов бе обвинен в кражба от магазинче  в квартал „Кючук Париж”. Основният свидетел - магазинерката Магдалина Димитрова, твърдеше, че 27-годишният мъж е отнел насила от павилиона 484 лева, заплашил я е с нож и я е блъскал и ритал.

В защита на Максим приятелката му Ксения, от която той има дъщеричка, организира няколко протеста пред съда. В тях се включиха приятели на двойката и съпричастни пловдивчани.

В съда колегите на Максим дадоха показания, че по време на обира той е бил на работа в игрална зала, където е управител.

Въпреки това обаче Магдалина Димитрова бе категорична, че апашът, обрал оборота от магазина, е именно Максим.

Съдът прецени, че събраните на втора инстанция доказателства сочат по несъмнен начин невинността на мъжа.

Това сочи и извършената съдебнотехническа експертиза и събраните веществени доказателства. Експертизата е изследвала видеозаписи на павилиона.

Още по темата

При направената съпоставка на фигурите на лицето, ограбило магазина, и Максим Савов, е налице съществена разлика между ръст, телосложение, походка и други.

Също така експертизата сочи разлика между ножа, който е заснет, и този, намерен в дома на Савов и разпознат от магазинерката като оръжието, с което е била заплашвана. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
30 преди 13 години
Жал ми е, че съществуват такива хора.
27
0
 
0
 
! Отговори
разочарована преди 13 години
Чувствам се глупаво за това, че прекарах толкова време в четене на случая за този човек и приятелката му.
26
0
 
2
 
! Отговори
Иванова преди 13 години
Честито , Максим!Трудно ще забравиш това, което преживя, но имаш подкрепата на приятелите си!
25
0
 
0
 
! Отговори
говор преди 13 години
Няма дим без огън.
24
0
 
3
 
! Отговори
max преди 13 години
Sadiikata e otsadila kato teb, poglednala go, izslushala magazinerkata, i 4oveka e vinoven. Zasto kazvash 4e 4oveka e narkoman? Dosta dobre li si zapoznat s narkomanstvoto?
23
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
toz e narkoman 100 procenta 6to se pravi na angel nepesen hvanatli krizite nema pro6ka ne makazin a banka 6te obere
22
1
 
2
 
! Отговори
До 20! преди 13 години
Надявам се момъкът наистина да е невинен и да е налице разминаване в обявената информация!Иначе за незапознатия читател става доста интригуващо, след като прочете в новината: "В съда колегите на Максим дадоха показания, че по време на обира той е бил на работа в игрална зала, където е управител.", а в същото време ти пишеш как "по време на обира е бил на зъболекар и т.н.".Нещо не се връзва, а на клюкарките като нас само повод дай!
21
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
ja viste kakav spravedliv sad ima bg !!!! ili se opitvat da pokajat kolko sa sprvedlivi
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЙ ЗА СЪДИЙКАТА ОТ ПЪРВА ИНСАНЦИЯ
19
0
 
6
 
! Отговори
Martin преди 13 години
taz panikiosana darta ovca shi vkara nqkoi v belq
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво! Радвам се за момчето, сигурно сте забравили - коментирахме случая миналата година.Тази пловдивска съдийка се беше произнесла САМО въз основа на показанията на продавачката. Беше пренебрегнала доказателства и показания, че Максим по време на обира е бил на зъболекар и т.н. Да съди момчето, но обезщетението няма да му го плати въпросната съдийка, ДЕТО СПОКОЙНО СИ ВЗЕ 13-та ЗАПЛАТАЖив и здрав, Макс! Тормоза, който ти причиниха - нищо не може да компенсира!Бог да те пази!
17
0
 
13
 
! Отговори
JCPenney преди 13 години
Страсбург
16
0
 
25
 
! Отговори
ПЛОВДИВЧАНИН преди 13 години
НЕ РАЗСЪЖДАВАТЕ С ГЛАВИТЕ СИ НЯКОИ ! НЯКАВА *** МАГАЗИНЕРКА Е РЕШИЛА,ЧЕ ТОЗИ Я Е НАПАДНАЛ И ДАВАЙТЕ ДА ЛИНЧУВАМЕ МОМЧЕТО ! НЕКА ДА НАГЪЗЯТ ДА ПЛАТИ ВСИЧКИ РАЗХОДИ ПО ДЕЛОТО МАГЪЗИНЕРКАТА !!!!!!
15
0
 
14
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Съд "до дупка"в Страсбург!Както и срещу магазинерката!Хора-внимавайте!Тук е България!Тук за всяка минута трябва да си сигурен какво говориш и къде си бил!Да знаеш какво имаш в дома и автомобила!Иначе може да те нарочат и ти създадат главоболия и неприятности каквито не си и сънувал!Като тези на това момче!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Za6to sled kato e imalo video 4oveka e dyrjan tolkova vreme zatvoren !? Na6ata policiq ni pazi. Nqmam dumi !
13
0
 
21
 
! Отговори
ангел преди 13 години
кви битовизми бе, алооууу! осъдили НЕВИНЕН човек, без доказателства, без улики, само по показанията на някаква кокошка - това си е случка, задължителна за огласяване в медиите. и второ - ЗА КЪСМЕТ на втора инстанция се паднал по-нормален съдебен състав и справедливостта била възстановена - е тва ли е битовизъм? че тва си е по-новина и от първата част на случката. ейй, утре да те нарочи теб някой, ама за убийство - да каже "той беше бе, заклевам се, видях го!" - да видим дали ще ти е "битовизъм"
12
0
 
14
 
! Отговори
чекиджи йово преди 13 години
Какви битовизми бе,човек!?Това си е живота!Ти като искаш да слушаш балалайка,отивай в руския клуб,кво правиш във форума!?
11
0
 
31
 
! Отговори
венци преди 13 години
мой приятел лежа 73 дни в следствен арест без причина!
10
1
 
15
 
! Отговори
тццтц преди 13 години
к'ви са тея съдии бе , к'во е тва чудо? За чий *** ***, едната и единствена дума от неква квачка умствено изостанала е достатъчно доказателство за такава присъда?!! Тоя съдия ретардиран прояден директно под ножа, как са ги пуснали тея?
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега да осъдят тази лъжлива магазинерка!!!!!