Масларова: Невинна съм!

Софийският градски съд не даде ход на делото
Обновена: 8 мар 2011 14:05 | 8 мар 2011 10:25,
337
Масларова: Невинна съм!
Масларова определи процеса срещу нея като политически. Снимка: Булфото

„Абсолютно невинна съм. За мен това е политически процес“.

Така бившият министър на труда и социалната политика от правителството на тройната коалиция Емилия Масларова коментира обвинението срещу нея, че е присвоила 11 038 405 лева при ремонта на социален дом в Стара Загора.

Според обвинителния акт Масларова, заедно с управителя на фирмата „Стара Загора 2007” и техен помагач са присвоили 11-те милиона от отпуснати 18 805 006 лв. за ремонта на сградата.

Софийският градски съд обаче не даде ход на делото срещу бившата социална министърка. 

Причина за отлагането на старта на процеса е фактът, че един от подсъдимите – Росен Стефанов, не е получил в срок обвинителния си акт.

Съдът отложи делото за 21 април, докогато подсъдимият и защитата му ще трябва да се запознаят с обвинението.

Престъплението, в което е обвинена бившата социална министърка, е извършено в периода от ноември 2007 г. до май 2009 година.

За да могат да бъдат присвоени парите, след превеждането им по сметката на фирмата изпълнител, те били отклонявани чрез неверни счетоводни документи.

На въпрос какво може да направи човек с 11 млн. лв., Масларова отговори, че не знае, защото никога не е имала толкова пари.

Още по темата
Тя отбеляза, че е работила абсолютно честно, коректно и със съзнанието, че трябва да се помага не на един, двама или десет човека, а на много хора.

Масларова изрази задоволството си, че делото вече е в съда и истината ще излезе наяве.

Ако прокуратурата докаже престъплението, Масларова обеща да дари 11-те милиона на хората в Хасковско.

По случая са обвинени още бившият зам.-министър на труда и социалната политика Димитър Димитров и бившият главен секретар на ведомството Иван Пенев и експертът Росен Стефанов.

Като съучастници на Масларова са посочени семейният й приятел Венцислав Драганов, чиято фирма е ремонтирала Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора, и управителят й Михаил Методиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още по темата: делоe
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
2
 
6
 
! Отговори
ЯВЕР преди 13 години
преливане от пусто в празно.Това е...Едни ще бесят, Други повтарят вече коментирано, трети се"чекнат" на полит. теми,упражняваме се по риторика,словоблудстваме, и не се замисляме за това,че нещо трябва да се направи .Прави са много от присъстващите тук,но гласа им се губи от хората с "капаци" на очите, които са се докопали до клавиатурите......
221
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дърта,нагла крава,стига клепа с очички,а ми си плащай греховете в Сливенския затвор!Не забравяй да върнеш парите,патрава краво!
220
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко за тази партия, чиито представители изглеждат и се държат като Масларова! Най ми е жал обаче за все още живите стари, истински, наивни комунисти, които мислеха, че се борят за истината, правдата и свободата. Чистата им идея беше възседната от подобни типове, още след 9-ти септември 1944, когато изпълзяха страхливците, които унищожиха истинските борци. Сегашните са още по-нагли и безогледни. Това не са комунисти, не ги наричайте така! Те и хора не са!Това са ненаситни кърлежи-кръвопийци.
219
4
 
10
 
! Отговори
Георги Йовков преди 13 години
*** комунистическа, всичките пари, които си окрала- свещи да си купиш с тях!!!!
218
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до стената и огън!
217
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво др Масларова само така Гоце и БСП щете подкрепим
216
2
 
12
 
! Отговори
Цвети преди 13 години
Повръща ми се!
215
2
 
9
 
! Отговори
lll преди 13 години
Тя каза:"Тя отбеляза, че е работила абсолютно честно, коректно и със съзнанието, че трябва да се помага не на един, двама или десет човека, а на много хора."И залата избухна в бурен, неудържим смях!
214
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние пък сме бедни , благодарение на такива , като вас !
213
2
 
8
 
! Отговори
*** преди 13 години
Знаем че си невинна направо си за на топло при вальо топлото
212
3
 
8
 
! Отговори
Г.С. преди 13 години
Аз само едно не можах да разбера, как горката жена не е виждала 11 милиона, обаче обещала че ако обвинението докаже вината щяла да ги дари в Хасково. Ти ако нямаш 11 милиона как можеш да ги дариш от къде ще ги вземеш ?! Когато някой ми отговори на тоя въпрос тогава ще повярвам в невинноста й!
211
3
 
6
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Малеее как врещите като обезумели....ама то всички Атакистчета е Герберчета са недоносени комунистчета и затова....
210
4
 
4
 
! Отговори
eeee преди 13 години
Откъде ще извади 11000000милиона лв. нали никога не е имала толкова пари.Калчищата така са оплетени на *** че не се знае от къде ще изкочи пиленцето.
209
2
 
4
 
! Отговори
осмимартиванов преди 13 години
ЗА 227Нещо си много нервен. Недей така да кълнеш защото всичко това ще ти дойде до главата.
208
2
 
9
 
! Отговори
Докога подигравки ? преди 13 години
Стига, гледали сме го този филм безброй пъти! Днес отлагат делото заради един от обвиняемите, след това - друг няма да е получил призовката, след още време няма да се яви адвокатът, след това ще се окаже, че нещо не е доогледано и така до края на света! Както виждате, драги ни родни магистрати, знаем не по-зле от вас какво може да се очаква. А от наглата физиономия на бившата министърка се вижда, че на нея хич ни й пука. Да влезе следващият!
207
3
 
7
 
! Отговори
Брюксел преди 13 години
Смятам, че това сериозно дело трябва да бъде много внимателно следено от ЕС, Брюксел и всички европейски инстанции. Защото тук става дума за много огромни злоупотреби и кражби - над 11 милиона лева. Такова е обвинението. Затова се опасявам тази червена крадлива бабичка да не направи всичко възможно и да използва всички средства, включително и незаконни, за да бъдат потулени и скрити тези потресаващи злоупотреби. Нека Барозу и Брюксел видят за какво става дума.
206
5
 
7
 
! Отговори
осмимартиванов преди 13 години
Няма да я осъдят. Това е за назидание, че се отркохте от социалистическия строй. Нали искахте капитализъм и пазарна икономика. Получихте ги и няма от какво да се оплаквате.
205
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съд за съдиите !Само тогава ще се оправим !
204
4
 
15
 
! Отговори
ЙОСКО С ЖИПА преди 13 години
НЕ БЯХ НАДРУСАН, НЕ СЪМ И ПИЛ 1 БУТИЛКА УИСКИ! ПРОСТО РАБОТИХ НА НИВАТА ЦЯЛ ДЕН, ПОСЛЕ ПИХ В ХОРЕМАГА И ТАМ ПРОДАВАТ МЕНТЕТА, ПРОБАТА Е МАНИПУЛИРАНА! ВЗЕТА ЛИ Е В ПРИСЪСТВИЕТО НА АДВОКАТА МИ И ПРОКУРОР? НЕ СЪМ КАРАЛ С 200, А БЪРЗАХ ПОНЕЖЕ КОТКАТА МИ В ЛЮЛИН ИМА СТОМАШНИ БОЛКИ, КРАКЪТ МИ СЕ СХВАНА И САМ НАТИСНА *** ИЗВЕДНЪЖ БЕЗ ДА МОГА ДА СПРА. ОСВЕН ТОВА БЯХ НА ДИЕТА, ПАДНА ИМ КРЪВНАТА ЗАХАР И СЪМ ПРИПАДНАЛ, НИЩО НЕ ПОМНЯ СЪБУДИХ СЕ В БОЛНИЦАТА - НЕВИНЕН СЪМ !! АДВОКАТ МАРКОВСКИ Ш *** ОПРАЙ
203
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецо пусни тея дет отвличаха, покажи им къде са масларката, "бедните" съдии, те момчетата знаят как да приберът парите и ако дадат и малко на народа, целокупно ще им станем ятаци, че и светци ще ги направим - борили са се срещу омразните подтисници на народа - бкп и бсп!