Пуснаха Живко, дал ключовете за колата убиец

"Съжалявам за случилото се, загиналите са мои приятели"
Обновена: 28 апр 2011 15:25 | 28 апр 2011 15:20,
114
Пуснаха Живко, дал ключовете за колата убиец
Мястото на трагедията в Симеоновград. Снимка: Булфото

18-годишният Живко Желев, който дал ключовете за автомобила си на шофьора убиец от Симеоновград, беше освободен от ареста в Хасково.

Братовчедът на Живко – Данаил Георгиев, подкара колата пиян и с несъобразена скорост помете 8 души на тротоара в Симеоновград навръх Великден. Само двама от тях оцеляха.

Пред журналисти Живко Желев заяви, че съжалява за случилото се и че го понася много тежко, защото починалите шестима младежи му били приятели, а някои от тях – и съученици.

Той бе категоричен, че не е знаел, че братовчед му е пиян. Живко преценил, че е пил и не бива да шофира, но алкохолната му проба е показала по-ниски стойности от тази на братовчед му.

Той обясни, че оставил ключовете на масата и отказал да шофира. След което братовчед му решил да кара. Адвокатът на Живко Димо Стоянов каза, че момчето не е усетило братовчед му да е пил, не е миришел на алкохол.

Самият факт, че Живко се отказва да шофира, показвал отношението му като шофьор към употребата на алкохол и сядането зад волана.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

Според прокурор Павел Жеков няма необходимост да се иска постоянен арест за Живко. Няма опасност момчето да се укрие или да извърши друго престъпление, освен това му е взета шофьорската книжка.

Прокурорът смята, че решаваща роля в случая ще изиграят родителският контрол и общественият натиск.

Не само по показанията на Живко ще се съди дали е знаел, че братовчед му е пил.

"Все пак те са били в една компания, на една маса, в една къща, няма как да не е видял, че Данаил е употребил алкохол", разясни обвинителят.

Живко бе откаран в харманлийското районно управление на МВР, където ще подпише новата си мярка за неотклонение, според която няма да може да напуска родния Симеоновград без знанието на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
8
 
! Отговори
коко преди 13 години
До коментар 43 - Ти добре ли си изобщо. Ако някой ми поиска химикал и с него извади окото на трето лице - означава ли, че аз съм предоставил това "оръжие", с което е нанесена телесна повреда. Какви глупости само пишете, че чак си и вярвате
45
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Споко и двамата ще си получат наказание-обикновенни хора са! Не се казват Максим и не са световни шампиони.В България има две правосъдия за бедни и за богати!!!
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съдейки по мненията, в България всеки втори е юрист, законодателството му е напълно ясно и е готов да произнася присъди без колебание. Нещастници!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от собствен опит зная че когато пием една компания и се местим често този които е без кола иска да кара за да се докара ....а този на когото е колата дава ключовете да не го обявят за .......така ,че това с аз съм пил няма да карам може да го разправя на будалите
42
14
 
6
 
! Отговори
Ей преди 13 години
Абе той е предоставил предмета, с който е извършено убийство (оръжието - колата). Кво значение има дали убиецът е пил или не и дали съучастникът е знаел пиян ли е бил онзи или не. В крайна сметка той му е дал "оръжието" и щом е бил достатъчно трезвен, за да прецени че е пил, значи е дал колата с ясното съзнание какво извършва. Обществено полезен труд по 2г. за всяка жертва (нали убиецът щял да получи 12г. затвор). Изкарайте пак роднините на загиналите, че са комарджии...
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
виждал съм човек с 0,6 спрян за проверка видимо бе пиян
40
3
 
21
 
! Отговори
а преди 13 години
Докато в съдебната система се случват "чудеса" като случаят Ставински, нещата ще са такива.Сега да видим има ли двоен стандарт или не?!?1 Ставински в панделата, това *** също, а..... да не забравяме и Йоско !!!!
39
2
 
15
 
! Отговори
stef преди 13 години
Да бе,да и един мармот увива шоколад в станиол....Пили и яли на една маса и не знаел,че братовчеда е пил....:-(((
38
1
 
5
 
! Отговори
Rasterova преди 13 години
Haide da ne se pravm, 4e ne znaem kakvo stava v malkite gradove. Tam vsi4ko se znae i vseki znae vseki. No tam ima edno t.n. "zemlq6ko" otno6enie. Vsi4ki sa rodnini i se poznavat. Kak polcaq na selto da se skara na nqkogo, vse imat rodnini vuv verigata.Kak kmeta da se napravi na strog?Nqma na4in, ne6tata se urejdat s dumite "na6 4ovek" I taka se stiga do takiba ujasii, piene do dupka, karane piqni i prostotii!! Malkite sela i gradve sa pulni s takiva proqvi no nal sa rodnin ili priqteli, kak da
37
7
 
29
 
! Отговори
българска работа преди 13 години
"В една компания са били и не знаел,че братовчед му е пил"! Повече няма какво да коментираме !
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
31По ЗДвП - от 100 до 300 лева глоба. Най-вероятно са го задържали по някоя от смуканите от пръстите хипотези на ППЗМВР. Най-вероятно са превишили правата си, така че няма да се учудя, ако адвокатът на задържания тръгне сега да ги съди, а ние платим пиара на цвъцовците.
35
26
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Главната причина за катасрофата са дупките на пътя, а хората виновни, че не са оправили пътя и предизвикаха смъртта на тези младежи, защо не са арестувани?
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цървулът си е *** във всички родове. Че даже и с цигулка...
33
3
 
10
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Айде шофьорите да си бръкнат в джобовете.А така-ей туй малкото дето е там е ключа ви за колата-както и ключ за бъдещето ви или на някой друг.Та сега ми кажете-Вие бихте ли дали своето бъдеще на някой друг?Бихте ли го хвърлили небрежно на масата?Абе 2 лева няма да хвърлете,както хвърляте ключовете за колите си,
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ami za6to da ne go pysnat...onazi tancirka na led...piqn ybi dvama i go pysnaha...a tozi samo e dal kly4ovete za kolata......."golqmata" aktrisa v4era i tq se lendze6e po TV, 4e ne bilo pravilno i gotovo...."ELIT-a" ni dava hybavi primeri za podrajanie....za poreden put: qzuk za decata
31
7
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Така и не разбрах защо арестуваха това момче?! По закона за движение по пътищата има отнемане на книжката за кратък срок и глоба май до 500 лева и то при условие, че знае, че човека на когото дава колата си е пиян. Май МВР-то на ГЕРБ се опитват да позакрепят лошия си имидж, но както обикновено става при тях, пак го развалят.
30
7
 
10
 
! Отговори
25 преди 13 години
Цървулка, не *** - женски род. С един куп награди и грамоти за активна концертна дейност - цигуларка (не чалга). Свиря на цигулка от 5 годишна, че да се "пръкне" от небитието някакъв като теб, че да ме учи аз каква съм. Аз като съм свирила класическа музика, навярно ти още не си могъл да се избърсваш сам, но иначе определи веднага кой какъв е. Ти си пример за чалга култура.
29
1
 
35
 
! Отговори
Дън Дрън преди 13 години
23Алкохола е виновен да - защото нямаме закони. Брат ми беше в щатите (аз изобщо не ги харесвам като нация) и там в някои щати забранено е не само да караш пил, а изобщо да имаш отворена бутилка с алкохол в купето, без значение, че шофьора може и да не е близнал даже. Не случайно като хванат някоя звезда там с да шофират пили и после обществено полезен труд (без дори да се е стигнало до ПТП). Поне в това отношение се стремят да въведат ред.
28
4
 
15
 
! Отговори
Крис преди 13 години
То и без това нямаше никакув смисъл да го държа момчето в зандана. И бвз това крехката му психика съвсем ще се изкриви зад онези решетки. То се вижда, че е съсипан от случилото се.
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Самият факт, че Живко се отказва да шофира, показвал отношението му като шофьор към употребата на алкохол и сядането зад волана.":):):):)Типичен адвокатски лаф, айде сега Гоце да му даде ордер "Стара планина"!Като е негова колата, за какво изобщо я е дал на пишлемето тъпо? Вината е точно толкова негова, колкото и на другия убиец!