Сако ще бъде съден за разпространение на дрога

Обвинителният акт срещу сочения за наследник на Таки е в съда
Обновена: 9 май 2011 18:13 | 9 май 2011 17:50,
24
Сако ще бъде съден за разпространение на дрога
Снимка: Булфото

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Стефан Бонев – Сако, и още 12 души, съобщиха от държавното обвинение.

Сако, който е сочен за наследник на Христофорос Аманатидис – Таки, в разпространението на кокаин, е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотични вещества в страната.

Очаквано на подсъдимата скамейка няма да седне Красимир Маринов – Големия Маргин, който допреди няколко месеца бе сочен от прокуратурата за ръководител на групата. Градският прокурор Николай Кокинов дори нарече Сако "изпълнителен директор", а Големия Маргин – негов шеф. В началото на годината обаче стана ясно, че наказателното производство срещу Маринов е прекратено поради липса на доказателства.

Още по темата

Сред обвиняемите обаче е Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора. Станалият известен като „дежурния свидетел на прокуратурата“ Георгиев бе човекът, дал показания срещу т.нар. група на Сако. Освен това е свидетелствал и срещу Маргините, Димитър Вучев Демби и по делото срещу Златко Баретата.

Сега той ще отговаря пред съда за участие в наркогрупата заедно с Александър Кукурин, Андрей Начев, Сокол Димитров, Ивайло Стойнов, Милен Алексиев, Стефан Гевгелийски, Иво Дионисиев, Георги Гълъбов, Теодор Велков, Томи Томов и Анатолий Янакиев.

Срещу Тихомир Георгиев, Александър Кукурин, Андрей Начев и Сокол Димитров е повдигнато и обвинение за грабеж, извършен в изпълнение на решение на организирана престъпна група и придружен с нанесена телесна повреда, както и за принуда, се посочва в съобщението на прокуратурата.

На Сокол Димитров е повдигнато обвинение и за изнудване.

Андрей Начев, Иво Дионисиев, Георги Гълъбов, Теодор Велков, Томи Томов и Анатолий Янакиев ще отговарят пред съда за притежание и разпространение на наркотици – хероин, синтетична дрога, марихуана и кокаин.

Отделно Андрей Начев е обвинен и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Материалите по делото са събрани в 41 тома, разпитани са 84-ма свидетели и са изготвени експертизи от 28 вещи лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
ina преди 12 години
za razlika ot ostanalite muje v nashata taka mila rodina Sokola e edno ot mujkite momcheta ostanali da se borqt sus skapaniq jivot.
18
0
 
3
 
! Отговори
УУУУУУУУ преди 12 години
А шефа му МАРГИНА
17
2
 
2
 
! Отговори
ak47 преди 12 години
sokol ili sopol se kazwal toa
16
1
 
2
 
Отговори
xxx преди 12 години
Tezi vsichkite gorespomenatite v momenta arestuvani li sa...ili si shtukat navun i si porabotvat??
15
1
 
3
 
Отговори
хаха .!. преди 12 години
абе има ли още някои каде вярва че ще осъдят мутра ,мафиот или политик ?...ПОРАСНЕТЕ
14
1
 
4
 
Отговори
старо преди 12 години
Та, казала Кума лиса на Вълчо :Който си е имал кожухче ,пак ще си има !
13
1
 
4
 
Отговори
само питам ? преди 12 години
Във този форум срещу кого да пишем ...?
12
1
 
3
 
Отговори
до ...11 преди 12 години
Борба за КОКАЛА на всички нива .....
11
1
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 12 години
поне ще се пробват ,то друго няма да има пак
10
1
 
3
 
Отговори
до 1 преди 12 години
Това се нарича :"Внедряване ",само че по български !
9
18
 
2
 
Отговори
пророка преди 12 години
Лека полека ще си отидат на място всичките червени тумбаци. Скоро идва и Спец-съда, където Гоце не играе... На Б. Велчев също му изтича мандата, а паниката все повече задушава Позитано.
8
1
 
5
 
Отговори
Анонимен преди 12 години
Сако-добре, а Костюм, Панталон, Бомбе и Шлифер?
7
1
 
27
 
Отговори
Анонимен преди 12 години
Във всички държави има МАФИЯ, но България е единствената, където МАФИЯТА си има държава. От м.юли 2009 вече и официално. Ха, честито.
6
3
 
22
 
Отговори
Анонимен преди 12 години
Из столицата топлата връзка между Борисов и Исуса и Таки е публична тайна. След като ГЕРБ спечелиха изборите, софиянци започнаха все повече да усещат властта на Вартерян, който се изживявал като кмет на столицата в сянка. Цветанов е имал хиляди златни възможности да прибере Таки и Исуса на топло. Вътрешният министър много добре знае къде се подвизават наркодилърите на ВИС 2, но има изрична забрана от шефа си Бойко Борисов, разказа ни наш източник. Двамата представители на подземния свят имали голяма заслуга за спечелването на изборите от ГЕРБ. В замяна на това пък премиерът трябвало да гарантира тяхната сигурност и закрила. Излиза, че патрулките, с които Таки и Исуса уж се прикриват от властта, са всъщност тяхна охрана, осигурена от Бойко Борисов. Публична тайна е и че двама депутати от ГЕРБ работят за Ицо Стружката. Самият Вартерян се хвалел из цяла София, че е вкарал двама от своите в парламента в редиците на ГЕРБ. Народните представители били добре познати в средите на подземния свят.
5
0
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 12 години
Сокол Димитров=Орел Иванов
4
0
 
5
 
Отговори
Станишев преди 12 години
Невинен е! Полицейски произвол! Оставка ГЕРБ!
3
1
 
2
 
Отговори
Гоце преди 12 години
Спокойно, другарю Аманатидис, ние не си оставяме хората на произвола на съдбата.
2
1
 
3
 
Отговори
Анонимен преди 12 години
Честито, Румба, лека полека се затяга примката ;) Колко пари снесе тоя на Петков и Миков, откраднатото от Масларова са жълти стотинки...
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

ГЕРБ = МАФИЯ Патрулки развеждали едни от най-страховитите наркобосове у нас по барове и дискотеки. Служителите на МВР покровителствали Христофорос Аманатидис-Таки и Христо Вартерян-Исуса, като ги превозвали до нощните барове в столицата, където двамата висаджии купонясвали. Таки и Исуса използвали подкупните ченгета като таксита. Корумпираните полицаи ги откарвали до желаното място и след това ги връщали обратно. В същото време двамата наркобосове са обявени за общодържавно издирване. Таки и Исуса използвали патрулките за камуфлаж, като по този начин нямало опасност да бъдат заловени. Според запознати обаче причината ченгета да прикриват Таки и Исуса била по нареждане на премиера на България Бойко Борисов. Неотдавна по жълтите медии се заговори за топла връзка между ГЕРБ и наркобоса Христо Вартерян-Исуса. Още по време на изборите за правителство Вартерян, познат още и като Ицо Стружката, агитирал из София за ГЕРБ и дори заплашвал със саморазправа, ако някой си позволи да се възпротиви.