"Килърите 2" влизат в съда

Сумиста ще отговаря за ръководене на група, извършила 3 убийства
Обновена: 18 май 2011 21:00 | 18 май 2011 19:31,
20
"Килърите 2" влизат в съда
Петър Стоянов – Сумиста. Снимка: Булфото

Задържаните при спецакцията "Килърите 2" ще бъдат съдени за умишлени убийства, побои и палежи.

Окръжната прокуратура в Шумен днес внесе в съда обвинителния акт срещу Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Сумиста е обвинен като ръководител на престъпна група, създадена с цел умишлени убийства, телесни повреди и палежи.

Още по темата

Той ще отговаря пред Темида за организирането на три убийства – това на дясната ръка на бизнесмена Христо Ковачки – Борислав Георгиев, на адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Срещу Сумиста са повдигнати обвинения и за нанасяне на две телесни повреди, организиране на два палежа и един взрив.

Георги Вълев е обвинен като поръчител на убийствата на Петър Лупов и Румен Рачев. Той ще бъде съден още и за лихварство, незаконно притежание на боеприпаси и организиране на палеж.

Обвинението срещу Васил Костов е за умишлено убийство на Борислав Георгиев, за организиране на убийствата на Лупов и Рачев, както и за незаконно притежание на боеприпаси.

Като съучастници на Кеца при показния разстрел на бизнесмена Румен Рачев през 2009 г. са обвинени Райчо Стойнев и Янко Попов – Туцо. Стойнев ще бъде съден и за незаконно притежание на боеприпаси.

По отношение на Петър Атмаджов са повдигнати обвинения за участие в убийствата на Румен Рачев и Петър Лупов, за нанасяне на две телесни повреди, участие в един палеж и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.

Материалите по делото са събрани в 95 тома, разпитани са 121 свидетели и са изготвени експертизи от 31 вещи лица. И шестимата обвиняеми са с мерки за неотклонение "задържане под стража".

Dnes.bg припомня, че в средата на миналата година при акция "Килърите" бяха арестувани Сумиста и над 20 души във връзка с убийството на бизнесмена Юри Галев.

По-късно обаче задържаните бяха пуснати от ареста и последва втора акция "Килърите 2".

Тогава Петър Стоянов отново бе задържан и все още е в ареста въпреки непрестанните здравословни проблеми, които демонстрира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
До 19 преди 12 години
Е, ти какво искаш? Делото с доказателствата да е качено в нет-а ли?Отивай в съдебната зала и слушай, ако имаш такова желание.
19
0
 
1
 
! Отговори
Чоки преди 12 години
А какви са наличните доказателства всъщност? Никой не казва :(
18
3
 
4
 
! Отговори
Две съдебни с-ми? преди 12 години
Същата тази банда Митева, Рушанова и Хр.Михова - докладващ от САС не я допусна до съд - ами хората били невинни като ангелчета! На 3 август м.г. Г. Петков-Дачи, Я. Попов, В. Костов и П. Стоянов-Сумиста, задържани в акция "Килърите", бяха пуснати от САС ,понеже липсвали доказателства, с които може да се направи обосновано предположение, че те са съпричастни към убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев. С това беше достигнат "върха" на наглостта - бяха освободени "под подписка" ?? хора, обвинени в подготовка и извършване на убийство. При убедителни доказателства,със свидетели. Само че отзвукът от това решение на съдийката Христина Михова беше невероятен: НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ОКОЛО НЕГО ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ЕВЕНТУАЛНИ УБИЙЦИ! А НА НАРОДА СЕ ЗАЛЕПИ ЗВУЧНА ПЛЕСНИЦА! Съдийките дори стигнаха до положение техните решения да се защитават от адвокатите на обвиняемите! А на нас, като народ, ни остана да разберем за сетен път,че със съдии като горепосочените ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА ПРОКОПСА! Да се надяваме, че шуменският окр.съд ще си свърши работата и наперените тоги от САС ще получат полагащият се "отговор", защото ще излезе, че едните съдилища осъждат, а други съдилища - оправдават.
17
0
 
1
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
А нещата които се вършат под масата ,и те ли се пишат в сайтовете ?
16
0
 
2
 
! Отговори
...15 преди 12 години
А там "всичко" ли се пише ?
15
5
 
2
 
! Отговори
До мани ,мани преди 12 години
Не пиши глупости-Сумиста никога не е бил съветник на Президента.Справка на сайта на Президентството
14
1
 
4
 
! Отговори
мани,мани преди 12 години
Какви съветници си имал Президента....?
13
1
 
3
 
! Отговори
da be преди 12 години
Много се заседяха ,няма ли да излизат вече?Чакаме "Условната присъда",поради липса на достатъчно доказателства -----това е константната величина в БГ съд!
12
8
 
4
 
! Отговори
аман от тикви преди 12 години
А КАТО ПОЧВАТ ДА ГИ СЪДЯТ, СЪБРАХА ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ НИКОЙ СЪД В СВЕТА НЕ ОСЪЖДА НИКОГО БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА, КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВА ФИЗКУЛТУРНИКА И ТИКВАТА МУ ДА ПРОМЕНИ ЮРИДИЧЕСКИТЕ ПРИНЦИПИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА КЛАСИЧЕСКОТО РИМСКО ПРАВО.АМА КАК ДА ГИ ЗНАЯТ ТЕЗИ РАБОТИ ТЪПИЯ ФИЗКУЛТУРНИК И ПОЖАРНИКАРЯ МУ.
11
1
 
4
 
! Отговори
До агент Гоце преди 12 години
......и още разпореждам:както влезат тъй да излезнат-напълно невинни.
10
0
 
22
 
! Отговори
агент Гоце преди 12 години
Поради ширещото се всеобщо неодобрение към наши...към независимият български съд, този път се разпоредих правосъдна система да раздаде нужното правосъдие по това знаково дело - да приложи цялата строгост на Закона, като този път няма да има прошка и вместо с една, обвиняемите ще бъдат осъдени на цели 3 години условно!
9
10
 
2
 
! Отговори
до картофите преди 12 години
ава картофи плащат ви не само да плюете ама и малко творчество да имате в тиквите дет майката природа по погрешка ви ги е сложила.. ако бяхте последователи на големите *** на 20 век го разбирам трудно ще ви е да ги разберете,, ам тук кво има ?много е просто кат тиква, само следете кво ви казва и повтаряйте... айде от мерн безплатно толкоз.. драскайте малумници демек дерзайте както казваше един доста по умен човек от пазванта си..
8
3
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Много хубав коментар-браво.Копирах си го.
7
5
 
12
 
! Отговори
юнака преди 12 години
какво стана Гоце излекува ли се от сифилиса,нали беше хванолот едно ученичка.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 2 Чакай да влязат първо,аз съм сигурен,че в следствения живеят по-добре от нас.
5
6
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Браво на Борисов,ако беше онова пу.....це Сергейчо на власт досега щеше да има още 15 отвличанияи 50 убийства,то такова наакано,че ще си мълчи ако ще и президента да убият или отвлекат-жена в почти мъжко тяло е той.
4
7
 
10
 
! Отговори
www преди 12 години
ПАК ЩЕ ИМА ПРОБАЦИИ И УСЛОВНИ ПРИСЪДИ .........
3
4
 
24
 
! Отговори
истината преди 12 години
тоя *** на снимката не е ли съветник на президента на *** и турците-ГОЦЕ МИЛИАРДЕРА И УБИЕЦА НА ЖИВОТНИ
2
0
 
16
 
! Отговори
1234567 преди 12 години
A кога ще излязат ?
1
9
 
32
 
! Отговори
БАЙ КОЛЮ преди 12 години
ЕТО ГИ ГЕРОИТЕ НА БСП.ВСЕКИ ПРЕСТЪПНИК И УБИЕЦ СТАВА ИДОЛ И КУМИР ЗА СТАНИШЕВЦИ И ГОЦЕВЦИ.ЗА ТОВА НА ИЗБОРИТЕ БСП ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДОУНИЩОЖЕНА НАПЪЛНО.САМО ГЕРБ И БОРИСОВ.