Доказателствата срещу "Килърите" са събрани

От вторник започва предявяването на материалите
Обновена: 2 май 2011 14:40 | 2 май 2011 14:40,
9
Доказателствата срещу "Килърите" са събрани
Снимка: архив МВР

Приключи събирането на доказателства по досъдебното производство по делото Килърите и от утре (3 май) започва предявяването на материалите на пострадалите, на обвиняемите и защитата им.

Това съобщи окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова след днешното заседание на съда, който гледаше мярката за неотклонение на Петър Атмаджов, сочен за член на престъпната група.

Прокурор Петрова не се ангажира със срок, в който материалите ще бъдат предявени и делото ще бъде внесено в съда.

Още по темата

Днес Шуменският окръжен съд за пореден път не пусна от ареста Петър Атмаджов и той остава с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдът днес прие съдебномедицинска експертиза, според която той има хронични заболявания, но състоянието му не се влошава.

Обвиненията срещу Атмаджов са прецизирани – той ще отговаря за съучастие в убийствата на адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев, както и за незаконно притежание на боеприпаси.

Освен това прокуратурата повдигна на Атмаджов нови три обвинения – за побой над Петър Лупов, за палежа на автомобила му и за нанасяне на средна телесна повреда на либийски гражданин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
Прави впечатление, че коментари номер 5,6,7 и 8 саписани от един и същ човек с различни псевдоними. Той може и да си мисли, че не личи, но нека да спре да си го мисли. И защо ли е толкова активен? Кого и в какво убеждава? Май се досещам, понеже е много миризлива работата с това дело, което скоро ще излезе наяве. Каква прокурорка, каква съдийка, какви мъже, какъв кантар, бе, другарю...
7
3
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Във връзка с делото Килърите, което ще започне скоро от състав на Шуменския окр.съд, да си припомним как същите бяха пуснати с мярка подписка от триото Михови Хр.Михова, Митева, Рушанова от Софийския апелативен съд САС . На 3 август м.г. Г. Петков-Дачи, Я. Попов, В. Костов и Петър Стоянов-Сумиста, задържани в акция "Килърите", бяха пуснати от САС ,понеже липсвали доказателства, с които може да се направи обосновано предположение, че те са съпричастни към убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев. С това беше достигнат "върха" на наглостта - бяха освободени "под подписка" ?? хора,обвинени в подготовка и извършване на убийство!! Този път при убедителни доказателства,със свидетели! Само че отзвукът от това решение на съдийката Христина Михова е НЕВЕРОЯТЕН НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ОКОЛО НЕГО ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ЕВЕНТУАЛНИ УБИЙЦИ! А НА НАРОДА СЕ ЗАЛЕПИ ЗВУЧНА ПЛЕСНИЦА! Това са възможно най-меките думи.Съдиите стигнаха до положението техните решения да се защитават от адвокатите на обвиняемите! А на нас, като народ,ни остава да разберем за сетен път,че с този състав на ВСС, с тези висши съдии и със съдии като горепосочените ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА ПРОКОПСА! Наистина е прав немският посланик Матиас Хьопфнер,който миналата седмица пред Дойче веле каза следното "Дискутираният напоследък въпрос дали българският съд третира по различен начин делата на богатите и на бедните, аз бих свел до дилемата дали правосъдието в страната дели своите клиенти на обикновени граждани и на недосегаеми. Фактите от българската действителност говорят в подкрепа на подобно раздвоение. Мисля,че СГС и САС съдят недосегаемите. Гл.прокурор замълча, а г-н президентът,както винаги,когато стане скандал с участие на магистрати, не взе думата. Иначе е много приказлив.
6
3
 
2
 
! Отговори
Любопитен преди 13 години
Добре че шуменската окр.прокурорка Ася Петрова и тамошната окр.съдийка Батанова се показаха мъже и отстояха делото Килърите да се гледа в Шумен, иначе такива тежки и обществено важни дела по принцип се гледат в т.нар. елитни съдилища СГС и САС, които се занимават с престъпления на хора от властта и такива извършени от .нар. недосегаеми, обикновено хора с дълбок джоб и солидни връзки, за които намекваха, а сега коментират посланиците на САЩ и Германия. Адвокатите на Сумиста до последно водиха люта битка неговото дело да се гледа в СГС. Случайни съдии за неслучайни хора в СГС и САС няма : спомнете си Лада Паунова за Маргените, Магдалинчева за Наглите и пускането под подписка на Трактора в СГС, Чочкова за ексзам.министъра на МВР Р.Мустафа, Мая Цонева от САС за Трактора, Наглите, вкл.Дамбовците и т.н. За такива дела се ангажират, опитни в занаята съдийки, които няма да подведат поръчителите. Сетне гл.прокурор Велчев ще се изкаже дълбокомислено Битката е загубена, ама войната все още не. Много загубени битки станаха , г-н гл.прокурор, вече 21 години губим битката с престъпниците, вкл. СГС и САС 13 години. Няма ли най-после да спечелите някоя важна битка, или с тези състави от двата съда толкова. В края на краищата, кой си поръчва тези съдийки по важни дела и въобще кой ги назначи в НК на двата уж елитни съда?? На шуменския окр.съд пожелавам успех!!!
5
3
 
1
 
! Отговори
Двойна съдебна с-ма преди 13 години
Темата за двойното правосъдие в България, която подхвана г-н Дж. Уорлик, а миналата седмица беше продължена и от немския му колега Матиас Хьопфнер, отново беше засегната от шефа на ВКС Л. Груев. Шефът на ВКС веднъж вече отрече да има две правосъдни системи - една за обикновените и друга за богатите и овластените. Л.Груев и днес категорично отрече в страната да има две правосъдни системи, но в защитата си този път той пак оправда съдиите с прокурорите: "До съда стига онова, което се внесе в съда, следователно съдът не е отговорен за това дали са малко или много и дали има срещу тези или няма срещу онези. Г-н Груев, а не смятате ли,че съдийките от СГС и САС съдят овластените и хората с много пари и като правило, важащо вече 13 години, ги оправдават. Хайде да престанем да правим прокурорите на *** , те съвсем не са такива. Вие се опитвате да пробутвате това си мнение. Ние отдавна смятаме, че е невъзможно толкова години да не се намери поне един прокурор, който да задоволи капризите на съдийките от посочените съдилища. Просто така ви отърва.
4
3
 
1
 
! Отговори
Матиас Хьопфнер преди 13 години
Допреди половин година гл.съдия на РъБъ проф.Груев бодро докладваше пред ЕК, че в България мафия НЯМАА! Макар че проф.Груев беше допреди 4 години юридически съветник и преди да стане шеф на ВКС шеф на правния съвет на Първанов, очевидно е разминаването между топсъдията и главен кадвровик на съдебната система и президента. Преди броени дни бащицата на народа говореше за мафия и нейните Босове. Скандалът с двойната съдебна система вече набира скорост. На 26 април т.г.посланикът на Германия у нас г-н М.Хьопфнер подкрепи американския си колега Дж. Уорлик, който наскоро разкритикува българското правосъдие, заявявайки, че в България има две правосъдни системи - за богатите и за обикновените граждани. В интервю за "Дойче веле" немският дипломат каза, че българското правосъдие дели своите клиенти на обикновени граждани и недосегаеми. Тезата му на практика повтаря думите на г-н Уорлик, че у нас има две правосъдни системи. Изказването на американския дипломат предизвика вълна от коментари на магистрати и политици и обвинения, че посланикът се меси във вътрешните ни работи. Г-н Хьопфнер заяви: "Дискутираният напоследък въпрос дали българският съд третира по различен начин делата на богатите и на бедните, аз бих свел до дилемата дали правосъдието в страната дели своите клиенти на обикновени граждани и на недосегаеми. Фактите от българската действителност говорят в подкрепа на подобно раздвоение.
3
7
 
8
 
! Отговори
Мимоза преди 13 години
Ох, и той много болен с хронични заболявания...мислех, че поне тоя ще е здрав! Абе тия болни хора как все до ареста стигат, няма ли за тях работни места за трудоустроени, та се занимават само с кражби, убийства и далавери, от които още повече им се влошава състоянието?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
VECHE MAI IMA NEPOSLUSNI SADII A DRUGARI DALI NE IZPUSKATE KONTROLA
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-после! Значи дойде моментът да изчезнат...