Прокуратурата разкри тарифите на "Килърите"

За две мокри поръчки бандата взела 60 бона
Обновена: 26 май 2011 10:09 | 26 май 2011 10:03,
43
Прокуратурата разкри тарифите на "Килърите"
Снимка: Архив Булфото

Прокурори за първи път разкриха тарифите на групата за мокри поръчки „Килърите“, която отива на съд до края на лятото, съобщи bTV.

Пред Темида ще застанат Петър Стоянов – Сумиста, и още петима от бандата му по обвинение в извършването на 3 убийства.

От държавното обвинение оповестиха факти за това как са поръчвани убийства и колко е струвал животът на някои неудобни за тях бизнесмени.

До момента има доказателства, че "Килърите" стоят зад три знакови покушения. Това са убийствата на Борислав Георгиев в София, адвоката Петър Лупов във Велико Търново и на бизнесмена Румен Рачев в Шумен. За убийствата на Лупов и Рачев бандата е получила 60 000 лв.
 
По делото са разпитани 121 свидетели.

Изготвени са експертизи от 31 вещи лица. Общият събран доказателствен материал се съдържа в 95 тома, обобщават от прокуратурата.

Почерка на "Килърите" разследващите откриват още в убийството на собственика на „Софийска баница“ Александър Занев през май 2009 г., на самоковския бизнесмен Юри Галев и ги подозират и за разстрела на банкера Емил Кюлев през 2006 година.

Тарифата за убийствата е различна. В бандата човешкият живот е оценен на 30 000 лв., разказват двамата прокурори от отдел „Антимафия”, чиято самоличност е запазена в тайна от съображения за сигурност.

Още по темата

Установено е, че непосредствените извършители на чупенето на ръце и крака са взимали по 500 лв. на човек. Обикновено то се е извършвало от двама души.

„От това разследване не са събрани доказателства, които да уличават Петър Стоянов в извършването на престъпленията, за които е обвинен. По отношение на всички обвиняеми най-тежки са обвиненията срещу Петър Стоянов с оглед на това, че прокуратурата го е приела за организатор на престъпна група, която е вършила престъпления на територията на страната”, твърди адвокатът на Сумиста – Николай Беров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Европеец преди 13 години
Значи в България човешкият живот струва между 30 - 60000 лв., а тук в Германия за толкова пари се спасява живота на куче или котка.Е то не , че в БГ е пълно с *** които и колкото тези животинки не струват, ама все пак.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма разлика между прокурори, съдии и следователи относно нежеланието им да осъдят поне един престъпник, известен с убийства, грабежи, измами и др. престъпления. Пракурорите туткат досъдебните производства и "губят" доказателства, съдиите "не намират годни доказателства" и фарса продължава 22 г. В това време депутатите не създадоха нито един закон в защита на гражданите, създадените закони са в полза на престъпниците, мафията и олигарсите, а повечето полицаи са корумпирани и работя с престъпници
41
9
 
6
 
! Отговори
Поздрави от САС ! преди 13 години
За тези Килъри нещо неприятно да си спомнят съдийките от Софийския апелативен съд Михова (докладващ съдия), Митева, Рушанова? Миналата година този състав оневини килърите и не допусна досъдебното произовдство до съд. Ами момчетата били невинни, пърхащи с крилца ангелчета! Добре,че сетне Шуменският окр.съд се зае с "невинните" и ги окауши. Интересно как съдебните журналисти не определиха триото Михови за "Съдия на годината" ! Така де, спазват традицията на СГС и САС - нито един задържан и обвиняем в затвора! Всички на свобода! И после прокурорите били виновни... Добре че са посланиците Пардю, Байърли, Н.Макълдауни, Уорлик, та ни отварят очите и произнасят на глас истини, които ние си знаем, но не смеем да ги кажем!
40
9
 
17
 
! Отговори
попросъд преди 13 години
НЯМА КАК ДА ОСЪДИШ НЯКОГО ПО ИЗМИСЛЕНИ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА,ЗАЩОТО ПОЛИЦИЯТА РАБОТИ НА ПРИНЦИПА-ЦИТИРАМ НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО БОЙКО:"ЛУД УМОРА НЯМА,САМО СЕ ПОТИ".Е КАК ТАКАВА ПОЛИЦИЯ ЩЕ СЪБЕРЕ ЧИТАВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА,КОИТО ДА ИЗДЪРЖАТ В СЪДА.И КАТО САМО СЕ ПОТИ-СЪЧИНЯВА,А СЪДА ГИ "ПУСКА",ЩОТО БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА.ПОНЕ ТАКАВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ.НО С ТАЗИ *** ПОЛИЦИЯ/ЩОТО МИНИСТЪРА Й Е НАЙ-ТЪПИЯ В СИСТЕМАТА/,ПОСЛУШНАТА ПРОКУРАТУРА, КОРУМПИРАНИЯ СЪД И СКЪПО ПЛАТЕНИ АДВОКАТИ,УПРАВИЯ НЯМА.
39
6
 
2
 
! Отговори
ZIGANSKO KLANNE преди 13 години
*** STAVAME MNOGO KAKVO LI CHTE STANE S BG RITE I NIE ISKAME DA JIVEEM KATO TIA TRAKTORI KULTORISTI SUMISTI I MAGARETA I TAM TI BAROVZI
38
0
 
11
 
! Отговори
valentin преди 13 години
И накрая ще ги пуснат поради липса на доказателства!!!
37
7
 
3
 
! Отговори
ХИТЛЕР преди 13 години
,,3 ***,, УБИТИ ПО ,,30,,ГОД .ЗАТВОР НА ЧОВЕК.
36
2
 
15
 
! Отговори
БГ Съдия преди 13 години
Убийството е 30 000 лв, а съдията струва само 15 000 лв. Тоест едно убийство струва нето 15 000 лв. Като стигнете до мен ще ви дам и брошура с промоционалните ни пакети като например убийство и грабеж - 20 000 лв, вместо 25 000 лв. и т.н. Български Съд АД ви благодари за проявениет интерес и ви желае приятен и изпълнен с успешни престъпления ден.
35
0
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
сега научаваме за какви пари са били извършвани тези отвличания и убийства...НЕКА ЧУЕМ И ЗА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ ИМ НЕЩО!тези сумисти и другите от бандата са извършителите но кой им поръча жертвите и кой им плащаше? Това е въпроса другото е за овчето стадо да си преживя....
34
1
 
32
 
! Отговори
Спестете ни цирка преди 13 години
Абе невинни са...като маргините,Ковачки,тракторчето и пр, ***
33
0
 
27
 
! Отговори
ахахах преди 13 години
има нещо гнило...60 000 само за 2 поръчки...тия малко лъжат май :) за 3-те поръчки са взели поне 200 000 лв. като е по вероятно и повече да са парите :) то ако за по 30 000 лв. се трепеха бизнесмени доста повече народ щеше да има избити,за някои супер безисвестен човечец тарифата трябва да е 3000 лв. по техни сметки...а за някои *** по 30 лв. :) ми аз да поръчам едни 100 *** тогава да поразчистим от *** страната
32
12
 
23
 
! Отговори
FBI преди 13 години
При управлението на ГЕРБ, свързани с *** фирми налагат необезпокоявано картелни цени на зърното, а оттам на хляба и олиото, което по същество е пладнешки грабеж, засягащ всеки български гражданин, но кой знае защо този монопол не е преследван съгласно антимонополното законодателство. Парите от контролираните от *** пенсионни фондове Съгласие и Сила се преливат към друг бизнес на групата, а контролните органи дискретно си затварят очите за тези незаконни трансфери.На фона на всичко това скандалният проект на *** "Алея първа", споменат и в грамата, изглежда почти безобидно бизнес начинание, но фокусира общественото внимание върху отношението на ГЕРБ към варненската групировка. Факт е, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов упорито отказват да коментират всичко свързано с ***, както е факт, че депутатът от ГЕРБ Емил Радев е бивш "тюлен" и колега на шефовете на ***, служил заедно с тях в секретното поделение "Тихина". Същият лобира за закриване на достъпа до Търговския регистър, което ще затрудни разследващите журналисти, търсещи информация за престъпните групировки и техния легален бизнес.Наистина, през 2005 г. посланик Пардю няма как да знае, че *** ще придобие най-голямата си мощ при управлението на ГЕРБ, дошло със заканата да скъса връзките на властта с организираната престъпност. В случая с *** става точно обратното - връзките се заздравяват. И тези връзки не са от вчера. Документите от Търговския регистър показват, че премиерът Бойко Борисов е бил съсобственик с Румен Николов - Пашата от СИК и Иво Каменов от *** във фирма, произвеждаща контрабандно цигари през 1995 г.Безизходица в борбата с организираната престъпност
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За тия смешни народни тарифи ми се прииска да вместя като следващите им клиенти всичките депутати от БСП + ДПС.С 1 уеб-сайт само за седмица ще събера средствата като волни пожертвования от целия български народ.
30
6
 
1
 
! Отговори
Angel преди 13 години
Amerikancite ne sa na6i bratq a na6i uzorpatori
29
1
 
7
 
! Отговори
смотаняк преди 13 години
30 000 лева ха ха,че тия мен няма да искат да ме гръмнат за тея пари.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който иска да разбере истината да отвори сайта vesti.bg и да прочете какво са написали братята хамериканци по въпроса за Бйко Борисов и ГЕРБ
27
1
 
13
 
! Отговори
прокуроро преди 13 години
Не знам какво еразкрила прокуратурата, ама като я знаем колко качествено работи тя, сега ще очакваме нова серия тв съдебно-прокурорско шоу в което свидетели ще се отказват от показанията си, други ще твръдят че са измъчвани в ареста и накрая "правдата" ще възтържествува - т.е. всички обвиняеми ще излезат невинни, че даже някои от тях може да осъдят България в Страсбург
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съдия: Добре бе как можа да затриеш човек за 5 лева?Осъден: ЕЕЕЕ господин съдия от тоя пет лева от ония пет лева!
25
0
 
18
 
! Отговори
friendy преди 13 години
Б.Борисов много добре знае кой застреля приятеля му и \"шуменски\" бизнесмен,софиянеца Румен Рачев,съосновател на партия ГЕРБ с Бойко. Въпросът е иска ли да се разкрият нещата. Все пак ставало е дума за много големи и прш това червени пари.Дори официалното вкарване на Ц.Цветанов като \"втория\" човек в ГЕРБ пак не е спасило Р.Рачев.Едни хора поръчали саздаването на ГЕРБ,други \"взели\" мерки герберите да не им пипат парите.Е..ти и държавата.
24
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЛАВИ,НАПРАВИ ДОВЕЧЕРА ШОУ В ЗАЩИТА НА КИЛАРИТЕ,НАЛИ СИ *** КОМУНИСТИЧЕСКА