Галеви плашили бизнесмен, че ще пикае кръв

Делото срещу дупнишките братя тръгна на втора инстанция
Обновена: 27 май 2011 14:55 | 27 май 2011 14:35,
53
Галеви плашили бизнесмен, че ще пикае кръв
Пламен Галев. Снимка: Булфото

Спираш протеста, иначе ще пикаеш кръв! С тези думи Пламен Галев, по-известен като единия от братята Галеви, заплашил собственик на таксиметрова компания в Дупница. Целта била бизнесменът да си плаща по 17 лева на всяка кола за охрана.

Шефът на таксиметровата фирма Пламен Миланов даде показания в Софийския апелативен съд, по делото срещу Ангел Христов и Пламен Галев за ръководене на организирана престъпна група за рекет и принуда. Миланов е основен свидетел и граждански ищец срещу Братя Галеви.

Още по темата

Той разказа пред съда, че е бил принуден да плаща по 17 лева месечно на такси за охрана. Преди да започне да дава рекета, един от работещите във фирмата таксиметрови шофьори е бил пребит на автогарата в града след скандал с клиент.

Затова и колегите му отишли да протестират пред сградата на полицията. Резултатът бил обаждане от Пламен Галев със заплахата, а бизнесменът започнал да си плаща за охрана.

Днес Софийският апелативен съд даде ход на делото срещу братя Галеви. Подсъдими за участие в групата за рекет са и Апостол Чакалов – Тоци, Владимир Ангелов – Стъклето, Георги Градевски – Конана, Георги Блатски и Красимир Оков.

През ноември миналата година скандалните дупнишки бизнесмени бяха оправдани от Окръжния съд в Кюстендил.

Процесът започна в края на 2009 г. след разследване на Софийската градска прокуратура. Докато делото течеше, голяма част от свидетелите мистериозно получиха амнезия и не помнеха да са били рекетирани от Галеви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: рекетбратя Галеви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
30А по време на Баяти Серго, тея бяха анонимци и никой не ги закачаше. Също като тебе!
30
1
 
20
 
! Отговори
Ни чул ни видял преди 12 години
Те са назначени за феодали бе хора, не го ли разбирате ? Докато носят пари никой няма с пръст да ги пипне. Това е истината за цялата ни татковина - има си местни феодали да захранват с пари когото трябва.Така че ако искаме трябва сами да ги изметем, или ние да се махнем, друг път няма !
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е така е а Бат Бойко хвана много от престъпниците.....( 2-*** измамили баба с 330лв. - Акция "Ваксините" :D:D:D:D ) *** смешника е тоя Борисов ! Друго си е Братоците от Дупница да ти охраняват каналите за наркотици...много ясно че ще ги покрива *** и мафиота мръсен !!!!!! Борисов - ВЪН !
28
3
 
11
 
! Отговори
dead преди 12 години
Ясно защо много хора реват срещу Сидеров.Щяло да стане гражданска война ако станел президент.То война няма да стане , ама някой мишкари ..ще пострадат.А и да стане поне ще се прочистим.Ратко Младич след 20 г ще е национален герой в Сърбия ако не и преди това.
27
0
 
9
 
! Отговори
неук преди 12 години
Сега тепърва ще почнат да страдат от нощно напикаване, наси*ане, ще са под стрес, някое инфарктче ще прекарат. Ще ги пратят под домашен арест, хем дасе лекуват, хем докато тръгне делото свидетелите я с амнезия, я самоубили се с дясна ръка в ляво слепоочие, или се самообесил, като държал с ръка бесилото. Мила татковина, до болка позната ситуация =(
26
2
 
23
 
! Отговори
Студент преди 12 години
Аз не искам да живея в мутренска държава. Сбогом :)
25
2
 
9
 
! Отговори
boomslang преди 12 години
Такива убави мончета, да не им е уроки. Успели, умни, интелигентни, пример за подражание. И хоп, веднага се намира някой да ги очерни, как виждате тези създания, нежни и невини, да заплашват, да рекетират, да шмекеруват. ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО. Да ги оправдава по-бързо тоя съд и лично мутрата-премиер (тиква) да им се извини от името на цялата нация!!!
24
1
 
34
 
! Отговори
Идиокрация преди 12 години
В нашата страна май само военна диктатура ще оправи нещата.. и манталитета
23
2
 
13
 
! Отговори
дан преди 12 години
в никакъв случай да не реформират съдебната система, да могат корумпираните комунистически съдии да оправдават разбойниците, те пък да тормозят народа, той пък да продължава да гласува за БСП и държавата ни ще се оправи...след 1000години
22
0
 
30
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
Докато на свобода се движат такива симпатяги България няма големи шансове за икономическо развитие. Явно все още МВР си мишкуват. Лесно е да залавяш 20 годишни пишлимета, които продават амфети. Ама за да хванеш шефовете им се иска да имеш топки.
21
3
 
6
 
! Отговори
до17 преди 12 години
Уважавам usa съдиите за това ,че ако седнеш на кафе в заведение и те залеят можеш да милиони неустоика да получиш, а тук ще те *** ,и виновен ще си . А до зелената карта- който пожелае там да е . В тази клоака на кой му се живее!!!
20
0
 
42
 
! Отговори
Ернесто преди 12 години
В една нормална държава такива изедници като Галеви ги убиват тухомълком, за да не тормозят народа.
19
0
 
35
 
! Отговори
Бизнесмен, БАШ ШЕФА преди 12 години
До довечера Галевите да са потопени при самолета на бай Тодор и повече не ме занимавайте с тях.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
електорат, скрий се
17
10
 
5
 
! Отговори
до електорат преди 12 години
Искаш 12 слабоумни съдебни заседатели да ти решават съдбата, вземайки подкуп от една от заинтересованите страни ли? Ако за теб хамериканската съдебна система е съвършена, ти пожелавам да спечелиш зелена карта.
16
0
 
8
 
! Отговори
пародия преди 12 години
"Галеви плашили бизнесмен, че ще пикае кръв"=Бъбречна криза с камъни...От ден на ден, ставаме по-зле, но май няма вече на къде. Да се смеем ли, да се възмущаваме ли?
15
5
 
38
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ТО И КУЧЕТАТА ЗНАЯТ ,ЧЕ ГАЛЕВИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ , НО СЪДИИ И МАГИСТРАТИ НИЩО НЕ ЗНАЯТ!!! САМО USA ПРАВОСЪДИЕ ЩЕ ВЪВЕДЕ РЕД В КОРУМПИРАНАТА НИ СТРАНА!!!!!!
14
3
 
17
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
А колегата им Б.Борисов ни плаши че ще подаде оставка. Ами айде де ! Ама го е шубе,защото като загуби властта ще го сполети съдбата на мутрите...
13
1
 
41
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Четейки статията спонтанно си помислих, че пак ще ги оправдаят... защо ли пък ми щукна тази мисъл?!?:)
12
3
 
4
 
! Отговори
Манафски преди 12 години
Сваляй гащите и ще легне зад теб ,кат толкоз ти харесва..