Пето прокурорско обвинение срещу кмета на Ямбол

В началото на май Георги Славов получи условна присъда
Обновена: 27 май 2011 10:38 | 27 май 2011 10:38,
6
Пето прокурорско обвинение срещу кмета на Ямбол
Георги Славов. Снимка: Община Ямбол

Ново, пето поред обвинение, повдигна Ямболската окръжна прокуратура срещу кмета на града Георги Славов, съобщи окръжният прокурор Георги Ханджиев.

Кметът е обвинен за длъжностно престъпление при обществената поръчка за чистотата и озеленяването на Ямбол и за ощетяване на общинския бюджет с около 1 милион и 600 хиляди лева.

Според прокуратурата Славов е превишил правата си, като е назначил управител на общинското дружество „Комуналуниверс“ без решение на Общинския съвет.

Отново без решение на местния парламент, управителя на дружеството, по нареждане на кмета, е сключил договор за учредяване на гражданско дружество „Комунални дейности и благоустройство“ между общинската фирма и сливенската фирма „Еко Бул Агро“, в която дял има бивша фирма на Славов.

Кметът на Ямбол е обвинен в набавяне на облага за „Еко Бул Агро“  в размер на  около 1,6 млн. лева, което е реализираната печалба на сливенската фирма за период от 2 години.

Dnes.bg припомня, че в началото на май Георги Славов получи от Ямболския окръжен съд условна присъда от 1,5 г. с три години изпитателен срок за списване, предпечат, печат и разпространение на общински информационен бюлетин.

Още по темата

Кметът на Ямбол обаче бе оправдан по делото за ремонт на спортна зала „Диана“, а по една от обществените поръчки за ремонт на пътищата прокуратурата отказа да образува досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ЯмболГеорги Славов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
mama преди 13 години
Как да стават нещата като всеки *** е гласоподавател за който плати повече. Кмете, ти си много смел човек щом реши да разбуташ *** кошер. Само поздравления и много кураж.
5
0
 
1
 
! Отговори
бля преди 13 години
4добавен от: Анонимен преди 7 часа Ами вземи го тоя у вас да обижда теб, както си обижда гражданите, няма си го искаме обратно :)
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този човек има смелостта да събори *** блок - символ на европейска българия в двайсет и първия век. Не съм от Ямбол, но на фона на цялата ни оправия, някак тенденциозно ми изглеждат тия непрестанни атаки срещу него. Ехоо, гражданското общество от Ямбол, ако кметът ви е достоен човек, какъвто ми е изглеждал, когато съм го слушала по телевизията, защитете си го! Заявете позиция! Ама то гражданското общество в нашата родина е само на "повикване" за определени цели от другарите.
3
1
 
3
 
! Отговори
еееее преди 13 години
има само да ду диша праха на Лечков- той има над 10 обвинения вече. А това Еко бул агро не беше ли една от приближените на Лечков фирми?
2
0
 
10
 
! Отговори
та не се наядоха преди 13 години
Крадливото комунистическо племе в Ямбол не го оставят да работи... ама лошо и съдът е пълен със стари комунисти...
1
2
 
13
 
! Отговори
Ямболлия преди 13 години
Обществена тайна в Ямбол е, че всеки месец известният като Гошо Крадеца кмет прибира по 40000лв от "благодарната" сливенска фирма. С тези пари Крадльото уж подпомага местната структура на ГЕРБ. И сигурно е така, щом същият нагъл тип продължава да е и кмет и председател на ГЕРБ. Дори се готви за нов мандат, а от ръководството на крадливата му партия мълчат като риби.СМРАДЛИВА РАБОТА СЕ ОКАЗАХА ТИЯ!