Свидетел по "Килърите": Животът ми не струва 100 лева

Боян Джамалов отказа да дава показания, искат отвод на прокурора
1 юли 2011 14:03,
52
Свидетел по "Килърите": Животът ми не струва 100 лева
Съдебната охрана води Петър Стоянов – Сумиста, към залата. Снимка: БТА

Свидетел по делото "Килърите" обяви, че се страхува за живота си и за този на близките си, и отказа да дава показания пред състава на Шуменския окръжен съд, който гледа процеса срещу групата за мокри поръчки.

Боян Джамалов потвърди показанията си, дадени в досъдебното производство, и заяви, че на 3 януари срещу него е направен опит за покушение.

Въпреки предупреждението на съда, че ако откаже да дава показания, ще бъде глобен с до 1000 лева, свидетелят остана непреклонен. Джамалов каза, че не оценява живота си на 100, 500 или 1000 лева. Съдът постанови той да бъде глобен със 100 лева.

Адвокат Илиян Василев веднага заподозря, че се извършва инструктаж на свидетелите, като се аргументира с факта, че думите на Боян Джамалов са същите като тези на първия свидетел – Георги Петков. Според него двамата бягат от отговори на въпроси, за да се чете написаното в досъдебното производство.

Още по темата
Друг от защитниците – Ивета Анадолска, поиска отвод на окръжния прокурор на Шумен Ася Петрова с мотива че на 20 януари 2011 г. е провела разпит на Боян Джамалов, а половин час по-късно той е разпитан от съдия – нещо, което според адвоката е процесуално недопустимо.

Според нея по делото вече са натрупани много процесуални нарушения и това ще позволи процесът да стигне до Европейския съд след приключването му на трите съдебни инстанции у нас.

Адвокат Георги Стефанов пък поиска Джамалов да бъде заличен от списъка на свидетелите заради отказа му да бъде разпитан пред съда.

Заседанието на Шуменския окръжен съд е прекъснато за час и половина, като съдебният състав ще трябва да вземе становище по исканията.

Подсъдими по делото "Килърите" са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Те отговарят пред Темида по обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства, взривове, палежи, телесни повреди и незаконно притежание на оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Нема знач. преди 12 години
Прав е 36 когато идваше Маджо да свидетелства блокираха половин София все едно беше Папата. Така е когато си бай у* не ги ***
51
0
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА ТОВА Е ЦИРК....КАК НЕ ГИ Е СРАМ....
50
1
 
24
 
! Отговори
МВ+СЪД = Корупция преди 12 години
Със тази корумпирана съдебна система и полиция трябва да си самоубиец за да си свидетел срещу банда за поръчкови убийства!
49
1
 
18
 
! Отговори
Дякона преди 12 години
Платете ми достатъчно солидна сума и аз ще ги осъдя без съд и присъда.
48
1
 
25
 
! Отговори
Юрист преди 12 години
Ако прокурорите им осигурят необходимата защита и ако се наложи - дори изселване в чужбина , тези проблеми няма да ги има. Но очевидно повечето прокурори не се трогват от притесненията на прокурорските свидетели, а някои от тях работят комбина с обвиняемите. Съдията също не си оплел кошницата - не проверил тази свидетели защитени ли са или са оставени на произвола на съдбата и оттам: дали ан тях може да се разчита. Абе какво да кажа - типични български магистрати...
47
1
 
19
 
! Отговори
Ivko преди 12 години
Нямам думи....., ако бяхме по Крумово време тея (и не само те) *** нямаше отдавна да съществуват и нямаше да занимават общественото внимание с тях, а с нещо градивно...
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Адв.Василев много добре знае, че ако свидетелите проговорят на съдебното заседание, адвокатите на обвиняемите ще ги разнищят от въпроси , ще ги объркат и накрая ще кажат, че това са поръчкови свидетели. Той ли като бивш прокурор не знае как стават тези неща? Затова свидетелите са предпочели да кажат, че предпочитат да мълчат. Защото съдът и най-вече прокурорите не са предприели необходимите мерки за тяхната защита - на самите тях и техните семейства. Така дело не се води.
45
1
 
13
 
! Отговори
ЧАКАМ.....? преди 12 години
СПЕЦ СЪДА ,АКО И ТОЙ НЕ СЪДИ ,....ЕФЕКТИВНО,.......ВЕРНО И АЗ ЩЕ ИЗБЯГАМ ,....ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА!
44
0
 
14
 
! Отговори
ДО 42 преди 12 години
Колко яко ,.....УСЛОВНО....?
43
0
 
14
 
! Отговори
що,пишат преди 12 години
...по пресата ,само да ядосват народа,то е ясно ,че ....ЛЪВОВЕТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ!
42
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само СУМИСТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДРУГИТЕ ЩЕ СИ ОТНЕСАТ ПРИСЪДИТЕ ЯКО!!!
41
0
 
21
 
! Отговори
39 преди 12 години
До 40Ами *** му се вика. Цялата система е ***, държавата е някакъв абсурден ***. Не подлежи на ремонт! Просто трябва да се пуснат булдозери и картечари и след тях никой да не остане.
40
3
 
6
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
А съдията като яде и пие със свидетеля? Тогава как се казва и на кого какво се гарантира?
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 38А на свидетелят му трябват гаранции, че съдията не яде и пие с човека, срещу когото ще свидетелства, че полицията ще го охранява, че всички държавни структури са читави и принципни. Тези неща се случват там, където има държава, при нас няма държава. Не е държава нещото, на което баш овчаря обяснява какви кучета сме били и един държавен чиновник не си направи труда поне проформа да се нацупи.
38
0
 
15
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
На съда му трябват доказателства събрани по определен от закона ред! МВР е органа които трябва да ги събира и съхранява пак по определен ред! На съда му трябват и свидетели, показанията на които също са снети по определен от закона ред, на тези свидетели трябва да им се гарантира сигурността, както на тях, така и на близките им и това също е работа на МВР!
37
0
 
30
 
! Отговори
ЕДИН ЖИВОТ НЕ 100лв. преди 12 години
Правилно постъпва този свидетел,защото никой не ще го спаси от тези главорези.Какво още им трябва на нашия съд че да бъдат осъдени тия мафиоти.Срам и позор е тази съдебна власт.Килърите трябва публично да се обесят.
36
3
 
14
 
! Отговори
do 32 преди 12 години
В малките градове съдиите са по евтини и по послушни! Ей за това! Тоест каквото искат да стане това ще стане! Как така свидетели по такова дело са заплашвани и МВР не може да им гарантира сигурността? А на Цоко и Боко как могат? Ей за това ще има отмятания от показания, защото МВР са урви, защото когато става дума за някои "намазан" земята ще подпалят за да го опазят, но когато става дума за "бай уи" подвиват опашки!
35
1
 
7
 
! Отговори
поля преди 12 години
Да им бяха пратили едно момченце Под прикритие да събере доказателства де:-))
34
2
 
6
 
! Отговори
18 преди 12 години
До 33Именно! Точно затова и казах, че всичко е пълен *** тук. Русия не е трябвало да ни освобождава през 1878. Народ, който сам не е узрял за свободата си не е необходим на света. Очевидно, че и на себе си е ненужен.
33
1
 
26
 
! Отговори
jon do 18 преди 12 години
Някои питат защо се дават толкова условни? Аз искам да питам нещо друго : защо от над 100 човека посетители в заведението,където Юри Галев изпразни цял пълнител на автомат калашников НИТО ЕДИН човек не посмя да даде показания за случилото се ???!!! Който се интересува знае,че Юри Галев бе оправдан и кой беше виновен?Съдията ли?Ами като на всички им се е изтрила паметта какво да направи съдията?Хората били тама казват че такова нещо няма.Каквито са хората,такава е и държавата,такива са и съдиит