"Шок" шокира 49 души! Пак съмнения за полицейщина

Адвокатка се оплака от насилие над арестуван неин клиент
Обновена: 6 юли 2011 15:29 | 6 юли 2011 13:08,
203
"Шок" шокира 49 души! Пак съмнения за полицейщина
Снимка: Булфото

49 души са задържани до момента в рамките на широкомащабната полицейска операция „Шок” на територията на страната и зад граница, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. В началото на акцията беше съобщено за 36 арестувани.

Операцията се провежда под координацията и с участието на “Европол” и “Сикрет сървиз”.

Акцията е била планирана и координирана по време на разговорите с директора на Европол Роб Уейнрайт.

„Операция „Шок” е една изключително добре подготвена операция, която е в полза на пълноправното членство на България в евроатлантическите структури и общата сигурност на европейските държави”, коментира МВР шефът.

Операцията е била разпоредена от главния секретар на МВР, като се работи основно по търсене на лица и моторни превозни средства, обявени за издирване по линия на Шенгенската информационна система.

По непотвърдена информация обаче освен за крадени коли, се прибират хора за притежание на наркотици и оръжие.

Междувременно адвокат Мариана Тодорова се оплака от оказано полицейско насилие над неин клиент, задържан при операция „Шок”.

Още по темата
Клиентът й бил арестуван и никой не дал информация къде ще бъде заведен. Задържаният бил бизнесмен и имал фирма в България. Бизнесът му не бил свързан с оръжие, коли или наркотици. Не бил и осъждан.

„Полицаите са предупредили, че има акция, а жената на клиента е казала, че ще слезе и ще отвори вратата, но те са я разбили, преди тя да слезе и да отвори входната врата. Служителите на реда са показали документи, които не са били дадени да бъдат прочетени от близките на арестувания, а са показани листове и са казали, че има европейска заповед за арест, но не и от коя държава“, съобщи Тодорова, цитирана от „Фокус“.

В къщата е имало повече от 10 души, сред които и малки деца, непълнолетни, под 15 години, било е застреляно и куче.

Операцията продължава и в момента, а повече подробности ще бъдат съобщени след нейното приключване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
4
 
9
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 12 години
Защо изобщо се чудим на показните, но неефективни акции на г-н Цветанов?Та те имат само една цел - да карат обикновения гражданин да се страхува, че той може да е поредната грешка на органите на МВР.А после върви и доказвай, че нямаш сестра...
120
2
 
3
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 12 години
До коментар 99 - j: Много си ***, Гоше! И мисълта, която си изразил чрез неграмотния си правопис, е *** и ти си плосък, ама по-плосък от плосък червей.
119
2
 
3
 
! Отговори
кучета, хора и коли преди 12 години
49 разстреляни и едно арестувано куче при операция Шок срещу издирвани кучета, хора и коли!
118
1
 
7
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Абе вие ЛУДИ ли сте?? За полицейско насилие може да се говори в щатите, където към полицията има респект и ако само посегнеш към полицаи те пращат за мнооого годинки в пандиза.Там ченгетата са защитени от държавата и първият път когато бях там имах чувството, че съм се върнал в комунизма.Просто всеки има респект от полицаят и макар че все пак има престъпност , не ми се мисли ,ако разбираха демокрацията като нас...В анархията, в която живеем е просто абсурдно да се говори за полицейски произвол.
117
7
 
7
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Осъзнайте се. Това е свиреп тест. Ако в момента се приеме, че застрелването на куче е нормално, то крачката до застрелване на човек е съвсем малка.И то само защото някой полуграмотен с диплома от ВИФ каже, че е престъпник.Мислех си, че никога повече няма да се върне свинщината от преди 1989 , но съм грешал ...
116
3
 
3
 
! Отговори
j преди 12 години
Аман от големите приказки , правата на човека. Американците за две войнио /по статистика / избиха 225 хил. души за какви права говорите. А тези същите Амер. до преди три чет. год. под път и над път говореха за чов. права в Китай сега Китай е 1 икон сила и какво неговорим вече за правата. По куха фраза от това няма. Сърбите виновно, сега се оказа, че Холанците им помагали колко време е нужно 10 г. за да се чуе че и др. силните и те били виновни. Куха работа, не се поддавайте,зло куче зъл прът
115
2
 
5
 
! Отговори
Георги Петров преди 12 години
До коментар 115 Защо бе Саше, защо?Как ще разбереш, че тая кола е крадена, има надпис на нея ли, или имаш пълен списък на всики крадени коли в света?
114
4
 
10
 
! Отговори
до Георги Петров преди 12 години
Айде не на мен тия!Няма как да купиш крадена кола и да я регистрираш без да знаеш, че е крадена.Такива коли се купуват с определени условия за ползване, ако мога така да се изразя ;)
113
1
 
2
 
! Отговори
Оги преди 12 години
ddt, катопораснеш, ще разбереш какво имат предвид хората
112
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шок и ужас от крадливите отрочета на бсп, които вече 65 години ни излагат пред белите хора, а сме били Швейцария на балканите, а мръсните комунисти ни докараха до там, че белите хора да ни преравняват с турците и циганите1
111
6
 
3
 
! Отговори
ddt преди 12 години
Abe chata tuka i vi predlagam da pogledate malko filmi ,ama dokumentalni da vidite kakuv boi prilagat po drugite strani samo ,ako mrudnesh !!! E kak da ne zastreliat kucheto, da ne bi da iskate da mu nosiat salamche xaxaxa
110
4
 
14
 
! Отговори
паникьосан преди 12 години
Кучета и котки ли издирва операция "ШОК"Отивам в мазето да си скрия котето,че от къде да зная дали не фигурира в списъка за застрелване.
109
4
 
13
 
! Отговори
81 преди 12 години
Само накратко да ти обясня колко си ***. Комшията има 3 кучета, но те не ми се зъбят, защото кучетата са си в техния двор, а аз съм си в моята къща, и не влизам в двора им, а дори и да вляза звъня на звънеца - кучетата се прибират (ако са пуснати) и аз си влизам. Какъв е проблема с кучето, че то пак добре, че някое 5 г. хлапе не си е играло с пистолет играчка точно в този момент....
108
2
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Поредният "клавиатурен терорист" :)
107
5
 
12
 
! Отговори
PR action преди 12 години
Очаквайте следващата серия арести в къщи, под надслов "Ти защо не гласува за ГЕРБ?!""Ти ли каза, че Б.Б.( да се свети името му) е Тиква ?!""Писал си във форумите, че си гладен и неодобряваш хер Флик?!"...и други подобни...За съжаление парата е в свирката и големите грабители на България няма кой да ги докосне, защото те са от "нашите" :(По скоро полицейщината ще замени жалкото подобие на демокрация у нас и това ще предизвести устойчивостта на сегашното управление :)
106
3
 
12
 
! Отговори
Майко мила ... преди 12 години
Този път, повярвайте - ще ни трябва заем от МВФ за да платим обещетенията !!!Абсолютно неотложно закона трябва да се промени - при осъждане на държавата България, обещетенията да се поемат от виновните. Ето ги бе - комплексираните прасета, разбивали врати, застреляли куче - ами те ще трябва за платят. Апартаменти ли ще им продавате, и внуците ли им ще плащат, все ми е тая , но ми писна да плащам заради *** !!!
105
5
 
4
 
! Отговори
polar bear преди 12 години
Честно казано не съм се чувствал ощетен или обиден, или каквото и да е там. Хората си вършеха работата. Извиниха се няколко пъти и ме освободиха.
104
1
 
0
 
! Отговори
Георги Петров преди 12 години
Do polar bear.И приятно ли ти беше?
103
6
 
3
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
101...и сина ти ше се кръсти Чикатило на баща си.... щерка ти ку*ва на майка си ! хахахаххахаха
102
5
 
8
 
! Отговори
Георги Петров преди 12 години
Пиша всичко това, защото на една позната жена - лекарка и взеха колата от полицията, защото се оказа ч е е крадена.6 години гние в двора на РПУ-то и тя си изгоря с парите.Може да благодари, че тогава министър не е бил Цветанов, та поне е на свобода,И кучетои и е живо :-)